آب مجازی مقدار آبی است که یک کالا یا یک فرآورده کشاورزی طی فرآیند تولید مصرف میکند تا به مرحله تکامل برسد و مقدار آن معادل جمع کل آب مصرفی در مراحل مختلف زنجیره تولید از لحاظ شروع تا پایان است.
مسعود بهاری مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقهای مرکزی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه مرکزی، بیان کرد: هر انسان در طول روز بین دو تا چهار لیتر آب آشامیدنی احتیاج دارد در حالی که هزار برابر این مقدار آب برای تولید غذا نیاز است.
وی ادامه داد: این موضوع اهمیت مفهموم آب مجازی در زمانی که در خصوص تولید غذا صحبت میشود را افزون میکند.
مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقهای مرکزی با تأکید بر لزوم صرفهجویی در مصرف آب گفت: صرفهجویی در مصرف مواد غذایی و کالاها نیز به نوعی مصداق صرفهجویی در مصرف آب است چرا که از هدر رفتن آب استفاده شده جهت تولید این اقلام و لزوم استفاده حجم بیشتری از آب برای تولید بیشتر جلوگیری می شود.
وی تصریح کرد: از آنجاکه در تولید همه چیز مقداری آب به کار رفته است عدم استفاده صحیح و بهینه از لوازم روزمره زندگی، به معنای اسراف در آب و انرژی است.
بهاری با اشاره به اجرای طرح ملی نجات آب همزمان با سراسر کشور در استان مرکزی طی چهار سال گذشته گفت: طرح دانشآموزی نجات آب(داناب) یک طرح ملی است و دانشآموزان دختر و پسر مقطع راهنمایی را در سطح مدارس شهری و روستایی هدف قرار داده است.
وی یادآور شد: این طرح به دنبال شناساندن ارزش، اهمیت و جایگاه آب در بین دانشآموزان و فرهنگسازی در خصوص روش صحیح مصرف آب و جلوگیری از اسراف آن است.
بهاری گفت: روابط عمومی شرکت آب منطقهای مرکزی برای اجرای این طرح 60 هزار دانشآموز دختر و پسر مقطع راهنمایی در سطح شهری و روستایی را هدف قرار داده و تحت آموزش درآورده است و براین اساس، به عنوان روابط عمومی برتر در اجرای موفق این طرح انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه امسال نیز این طرح حدود 40 هزار دانشآموز را در استان مرکزی تحت پوشش قرار میدهد ادامه داد: بر اساس بررسیهای صورت گرفته با اجرای طرح ملی نجات آب در استان مرکزی به صورت میانگین، 10 درصد به اطلاعات دانشآموزان در مباحث صرفهجویی در مصرف آب اضافه میشود.
وی ادامه داد: در قالب اجرای طرح نجات آب دانشآموزان خلاق و مبتکر میتوانند در رابطه با مباحث صرفه جویی در مصرف آب به اختراع بپردازند.
انتهای پیام