آسیب مجرای ادراری بر اثر نشستن بیش از حد موضوعی است که همواره مورد تاکید محققان بوده و در این میان نیز پژوهشگران سال هاست که بر این باورند که نشستن بیش از حد نه تنها میتواند سلامت قلب را به خطر بیندازد بلکه حتی به افزایش اندازه دور کمر و مهمتر از همه آسیب مجرای ادراری را به همراه دارد.
با این حال در مطالعه بررسی آسیب مجرای ادراری بر اثر نشستن بیش از حد، حدود 70 هزار نفر از افراد میان سال در طی یک دوره 2.5 ساله مورد بررسی قرار گرفتند و عواملی مانند مدت زمان نشستن و میزان فعالیت بدنی نیز در میان آنان بررسی شد. طبق یافتههای نهایی، افرادی که روزانه ۵ ساعت یا بیشتر از آن را در حالت نشسته میگذرانند، مانند افرادی که فعالیت بدنی کمی دارند، بیشتر احتمال دارد که به علائم مجرای ادراری تحتانی (LUTS) مبتلا شوند. این علائم میتوانند شامل چنین مواردی باشند: تخلیه ناقص مثانه، تکرر ادرار یا ضرورت ناگهانی به دفع ادرار، جریان ادرار ضعیف یا نیاز به دفع مکرر ادرار در ساعات خواب شبانه.
آسیب مجرای ادراری بر اثر نشستن بیش از 5 ساعت در روز : این مطالعه فقط شامل مردان میشده است و درنتیجه یافتهها قابل تطبیق با زنان نیستند، چون زنان اساسا دارای مجرای ادراری متفاوتی نسبت به مردان هستند.
با اینحال، محققان در خصوص آسیب مجرای ادراری بر اثر نشستن بیش از حد میگویند:
دلیلی ندارد تصور کنیم که اثرات مخرب و زیان بار ناشی از عدم فعالیت بدنی یا نشستن بیش از حد فقط به مردان محدود میشود. بلکه زنان هم در معرض این عارضه قرار دارند.
آسیب مجرای ادراری در زنان : آسیب مجرای ادراری بر اثر نشستن بیش از حد در زنان هم وجود دارد که در این میام نکته ای که باید مورد توجه قرار بگیرد، این است که علائم مجرای ادراری تحتانی LUTS به دلیلهای متعدد در میان زنان شایع هستند و معمولا هم به عملکرد عصبها، عضلهها و بافتهای همبند برمیگردند که به گفته محققان داشتن تحرک برای سلامت اسکلتی-عضلانی مهم است و همچنین سلامت عصبها و نحوه عملکرد عضلهها و بافتهای همبند برای تخلیه مثانه نیز به این تحرک ارتباط دارد.
راهکار کاهش خطر ابتلا به علائم مجرای ادراری تحتانی یا LUTS : در حالی که علائم مجرای ادراری تحتانی LUTS نسبتا رایج است، اما همه افراد به چنین مشکلی مبتلا نمیشوند. برای کاهش خطر ابتلا به LUTS، پیش از هر چیزی باید از سیگار کشیدن خودداری کنید. پیروی از رژیم غذایی سالم و حفظ وزن در محدوده سالم نیز، دو موضوع مهم بعدی هستند.
بنابراین برای این که بدن تان بتواند مایعات اضافی را به صورت منظم دفع کند نیز باید آب مورد نیاز بدن را بهخوبی تامین کنید. تحرک داشتن کافی از طریق اضافه کردن ورزش منظم به برنامه روزانه و پرهیز از نشستن برای مدتزمان طولانی هم از دیگر نکاتی است که باید جدی گرفته شود.
[highlight]منبع[/highlight] everydayhealth
در هر صورت تحرک بهتره برای سلامتی
کم تحرکی بیشتر از اونچه که اینجا ذکر شده منجر به مرض و بیماری میشه
به موضوع مهمی اشاره کردید..تشکر
فکر نمیکردم نشستن روی کلیه و مجاری ادرار اثری داشته باشه
نشستن بمدت طولانی اثرات خیلی بدی رو کل بدن داره
مطالب سایتتون عالیه
بعد از هر یک ساعت نشستن و بی تحرکی خوبه یه نیمساعت فعالیت بدنی داشت
کم تحرکی و بیماری کلا باهم رابطه مستقیم دارن
بنظرم آسیب کلیه و مجاری ادرار به علت نشستن درازمدت در زنان بیشتر باشه
نوشیدن زیاد آب و تحرک میتونه پیشگیری کننده بیماری های کلیوی باشه
ورزش و فعالیت بدنی باعث میشه که کمتر به اینجور بیماریها دچار بشیم
چه اطلاعاتی
قابل توجه افراد چاق و کم تحرک
مطالب پزشکی رو بیشتر کنید
افراد بیماری که توانایی تحرک ندارن چکار کنن؟
بالا رفتن سن هم میتونه یکی از عوامل آسیب مجاری ادرار باشه
اونایی که بواسطه کار مدام پشت میز هستن بیشتر در معرض خطر قرار دارن