دبیر شورای نظارت بر نمایش استان البرز گفت: پلاتوهای نمایش استان پاسخگوی هنرمندان این رشته نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، افشین سخایی، شامگاه روزگذشته(هفتم شهریور)، در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره تئاتر استان البرز اظهارکرد: امروز جوانان زیادی در استان البرز هستند که با مدارک بالا در شاخههای مختلف هنرهای نمایشی فعالیت میکنند.
وی افزود: اکثر این افراد به دنبال جذب در ادارات و یا استخدام رسمی نیستند بلکه مهمترین خواسته آنها داشتن سالنی برای تمرین است که از آن هم محروم هستند.
سخایی خاطرنشان کرد: سالانه 1400 نفر در کشور در رشته تئاتر فارغ التحصیل میشوند که بخش اعظمی از این جمعیت بومی تهران و کرج ساکن هستند.
وی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر زیرساختهای لازم برای فعالیت بسیاری از این افراد در استان البرز مهیا نیست و به همین دلیل شاهد فعالیت حرفهای جمع کثیری از آنان در استان تهران هستیم.
وی تصریح کرد: متاسفانه توجه به هنر تئاتر در البرز آن طور که باید شاید فرهنگسازی نشده و این امر از حضور مردم در سالنهای نمایش مشهود است.
سخایی یادآورشد: فروش 15 بلیت برای یک سالن 270 نفره در استان سه میلیون نفری البرز لطیفه و واقعیتی تلخ است که هنرمندان این رشته سالها است با آن مانوس شدهاند.
این مسئول ابراز کرد: ما در استانی زندگی میکنیم که حمایت از هنرمندان تئاتر آن به عهده اداره کلی است که اکثراً بودجه کافی برای پیگیری اهداف هنرمندان این رشته را ندارد و ناچار است با حداقلها سر کند.
دبیر شورای نظارت بر نمایش استان البرز افزود: تعداد سالنهای تخصصی تئاتر در استان البرز از تعداد انگشتان یک دست هم کمتر است که این امر بیانگر گوشه کوچکی از مشکلات فعالان این رشته است.
سخایی در بخش دیگری از صحبتهای خود بر لزوم آموزش مستمر فعالان این رشته تأکید کرد و گفت: کارمندان بسیاری از ادارات برای بهروز نگه داشتن دانش و کسب اطلاعات جدید در حوزه فعالیتی خود در کلاسهای ضمن خدمت شرکت میکنند اما در استان البرز حتی امکانات کافی برای برگزاری کلاسهای آموزش تخصصی تئاتر نیز وجود ندارد.
وی اضافه کرد: باید شرایط برگزاری کلاسهای بازیگری، نمایشنامه نویسی و … در استان ایجاد شود تا فعالان این رشتهها بتوانند دانش خود را بهروز کنند.
وی گفت: بدون شک اگر بخشی از حمایت مالی که صرفاً برای برگزاری یک تئاتر بزرگ در استان تهران انجام میشود به استان البرز تعلق بگیرد شاید بتواند هزینه آموزش تئاتریهای این استان را برای سه الی چهار سال تامین کند.
سخایی در بخش دیگری از صحبتهای خود پیشنهاد احداث سالن تئاتر در مراکز تجاری بزرگ استان را مطرح کرد و گفت: اگر این طرح اجرایی شود هم مشکل کمبود فضا برای تمرین تئاتریهای استان حل میشود هم به تعداد مراجعه کنندگان به مراکز تجاری استان اضافه خواهد شد.
این مسئول در بخش دیگری از صحبتهای خود بر تقویت ساختار مدیریتی بر انجمن نمایش استان تأکید کرد و گفت: متاسفانه انجمن نمایشی استان در حال حاضر تا اندازهای بلاتکلیف است که این بلاتکلیفی با ایجاد سیستم مدیریتی منسجم برطرف میشود.
وی در پایان گفت: برای رهایی از تئاتر دولتی باید زمینه فعالیت آزادانه هنرمندان این رشته و همچنین سرمایه گذاری بخش خصوصی در این حوزه فراهم شود.
انتهای پیام