استاندار چهارمحالوبختیاری دستاندازیهای انسان به طبیعت را سبب بسیاری از رخدادهای طبیعی عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه چهارمحالوبختیاری- قاسم سلیمانی در کارگروه تخصصی مربوط به مدیریت مقابله با بلایای طبیعی، چهارمحالوبختیاری را از استانهای حادثهخیز کشور برشمرد و افزود: مشکلات در این استان در بروز حوادثی چون زلزله، سیل، رانش زمین و خشکسالی بیداد میکند.
وی به زلزله سال 57 در ناغان و اردل اشاره و تصریح کرد: با توجه به فعالیت 18 گسل در این استان به طور میانگین هر هفته یک زلزله سه ریشتری و هرماه یک زلزله چهار ریشتری به وقوع میپیوندد همچنین هر دو سال یک بار زلزلهای بالاتر از پنج ریشتر اتفاق میافتد.
سلیمانی با تاکید بر لزوم آموزش در راستای مقابله با بحران ناشی از بلایای طبیعی خاطرنشان کرد: میطلبد مدیران مسئول با آموزشهای لازم و استفاده از تجارب حوادث گذشته و تقویت پدافند غیرعامل بتوانند آمادگی لازم را در راستای مقابله با بحران بدست آورند.
وی با بیان اینکه تاکنون 90 سیل در 40 سال گذشته در استان رخ داده است، اظهار کرد: برخی وقایع مانند زلزله کاملا طبیعی هستند و انسان دخالتی در آنها ندارد اما برخی حوادث چون سیل و رانش زمین دخالتهای انسانی بسیار تاثیرگذار است.
به گفته وی، بررسیها نشان میدهد که سرزمینهای رانشی در گذشته جنگلهای انبوه و طبیعتی بکر بودهاند که دستاندازیهای انسان به طبیعت سبب این رانشها شده است.
استاندار با اشاره به عبور چهار جاده اصلی از این استان، افزود: با توجه به شرایط کوهستانی استان تنها محور بن- لرستان- خوزستان طبیعی است و به طبیعت آنچنان تخریبی وارد نشده اما سه جاده دیگر سبب ایجاد دگرگونی در طبیعت و باعث نابودی در طبیعت شده است.
سلیمانی با تاکید بر لزوم انجام کار کارشناسی در زمینههای عمرانی، تصریح کرد: اگر قرار است جادهای ایجاد شود باید با کار کارشناسی دقیق به استحکام سازی و زیرساختهای آن نیز توجه ویژه شود.
وی شناخت نقاط حادثهخیز را از مهمترین وظایف مدیریت بحران برشمرد و گفت: شناخت نقاط حادثهخیز بسیار اهمیت دارد، چراکه با این شناخت میتوان آرام آرام متناسب با توانمندیها استحکام سازی، پیشگیری و جابجاییهای لازم را صورت داد و تصادفات، حوادث و ریزشها را کنترل کرد.
انتهای پیام