مدیرکل استاندارد استان مرکزی گفت: هیچ واحد تولید لبنی در خصوص استفاده از روغن پالم تخلف نکرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، سعید میرنظامی در جمع خبرنگاران پیرامون مصرف روغن پالم در فرآوردههای لبنی و نظارت این اداره کل بر این مسئله اظهارکرد: این موضوع به صورت ملی در حال پیگیری است و بر این اساس نمونهبرداری از محصولات لبنی در بازار از طریق ادارات کل استاندارد در تمام استانها در حال انجام است و نتایج نهایی به سازمان ملی استاندارد ارائه خواهد شد.
وی ضمن اشاره به تجدید نظر بر استانداردهای مربوط به فرآوردههای غذایی که در تولید آنها از روغن پالم استفاده میشود، عنوان کرد: این مسئله از طریق تعامل سازمان ملی استاندارد با وزرات بهداشت در دستور کار سازمان استاندارد قرار گرفته است.
میرنظامی با بیان اینکه تنها مرجع رسمی کشور برای تدوین استانداردها سازمان ملی استاندارد است و در تدوین استانداردها از جمله استاندارد فرآوردههای غذایی نمایندگان وزرات بهداشت حضور دارند، تصریح کرد: وزارت بهداشت و شورای عالی سلامت به این نتیجه رسیدهاند که استفاده از روغن پالم در محصولات نباید به شکل موجود باشد بنابراین این موضوع در دستور کار سازمان ملی استاندارد قرار گرفته و در حال بررسی است.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی در خصوص کاربرد روغن پالم توضیح داد: عمده مصرف این چربی گیاهی در مصرف خانوار است که بیشتر به صورت نیمه جامد در بازار عرضه میشود، اما، در تعداد هشت فرآورده لبنی مجوز استفاده از این چربی گیاهی داده شده و حتماً باید بر روی بسته بندی میزان چربی استفاده شده گیاهی را قید کنند.
وی خاطرنشان کرد: به جز این هشت فرآورده، سایر فرآوردههای لبنی مجاز به استفاده از هیچ گونه چربی گیاهی نیستند.
میرنظامی ضمن تأکید بر اجرای طرح طاها و تجا در سال گذشته در استان بیان کرد: بر اساس نمونه گیریهای انجام شده از سطح بازار در نتایج آزمون، مواردی که نشاندهنده استفاده بیش از حد مجاز از این چربی گیاهی باشد مشاهده نشده است.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی گفت: در سالجاری نیز بر اساس اجرای طرح طاها(نمونه گیری از بازار) بررسیهایی در خصوص این فاکتور بر روی ماست و پنیرهای تازه قبل از اینکه چنین خبری در سطح جامعه خبرساز شود انجام شده است.
وی در ادامه با اشاره به تنها واحد لبنی در استان مرکزی با عنوان کالبر که پنیر تازه تولید میکند، گفت: بر روی برچسب محصولات این واحد تولیدی میزان استفاده از این چربی گیاهی درج میشود که مجاز است.
میرنظامی بیان کرد: این واحد تولیدی مطابق با استاندارد و در حد مجاز از چربی گیاهی پالم استفاده میکند و مادامی که استاندارد پابرجاست و تجدید نظری در آن صورت نگرفته اینکار کاملاً قانونی است و منعی ندارد.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در استان مرکزی واحدی که در این زمینه تخلف داشته باشد وجود نداشته است.
میرنظامی در بخش دیگری از سخنان خود اظهارکرد: بخش وسیعی از اعتبارات سال گذشته و جاری اداره کل استاندارد استان مرکزی در طرح طاها در حوزه کنترل بازار طلا صرف شد و نتایج خوبی گرفته شده است.
وی افزود: استفاده و فروش طلای خارجی ممنوع و قاچاق محسوب میشود و هیچ کدام از واحدهای صنفی مجاز به عرضه طلای خارجی نیستند.
میرنظامی با بیان اینکه طلای داخلی نیز باید دارای عیار قابل قبول باشد، عنوان کرد: عیار رسمی طلا در کشور 18 عیار یا 750 عیار است که باید نشانهگذاری عیار طلا و نشان استاندارد بر روی محصول وجود داشته باشد.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی بیان کرد: در سال گذشته 238 قطعه طلا در طرح طاها از بازار خریداری شده که 210 قطعه معادل 88 درصد نمونهها دارای عیار 750 تا 745 بوده است و 28 قطعه نیز دارای عیاری کمتر از 745 بوده است.
وی ادامه داد: در سال جاری 510 قطعه طلا در طرح طاها خریداری و آزمون شد و از این تعداد 475 قطعه دارای عیار 750 تا 745 و 35 قطعه پائینتر از این عیار بودهاند.
میرنظامی گفت: در سال گذشته میزان طلاهای کمتر از عیار 745 بالغ بر 12 درصد بوده و امسال به 6 درصد کاهش یافته است؛ این آمار نشان میدهد که واحدهای صنفی و عرضهکنندگان طلا با دقت بیشتری نسبت به تهیه طلا از تولیدکنندگان اقدام کردهاند.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی گفت: عمده انحرافات در عرضه طلا در استان در زمینه پائین بودن عیار بوده است که در این گونه موارد فروشنده طلا مقصر نیست.
میرنظامی در بخش دیگری از صحبتهای خود با تبریک روز خبرنگار اظهار کرد: تولید خبر ارتقاء امنیت ملی، ارتقاء آرامش و ارتقاء سطح آگاهی مردم را به همراه دارد و رسانه میتواند بستری برای آرامش مردم باشد.
وی نقش خبرنگاران را در انتقال اتفاقات بسیار برجسته و اثرگذار دانست و گفت: بخش اعظم اتفاقات مثبت یا منفی که در دنیا میافتد تحت تأثیر نقش رسانه در اطلاع رسانی است.
انتهای پیام