معاون اشتغال و خودکفایی کمیتهی امداد استان ایلام گفت: هماکنون بیش از 2200 مددجوی کمیتهی امداد استان به تولید و بافت فرش اشتغال دارند که میانگین ارزش فروش محصولات آنها 1 میلیون و 500 هزار تومان است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی ایلام، «روحالله سلیمانی» با حضور در نشست مدیران و کارشناسان حوزهی فرش استان اظهار کرد: پارسال، 1500 کارگاه فرش خانگی با متراژ 2400 مترمربع تولید شده که از این میزان تولید 1935 مترمربع آن به ارزش 3 میلیارد تومان به فروش رسیده است.
وی با اشاره به آموزشهای محصول محور کمیته امداد افزود: آموزش در کمیته کاملاً کاربردی است بدینگونه که هنرجو پس از سه ماه آموزش تئوری در یک بازهی زمانی 45 روزهی آموزشهای دریافتی را بر روی دار قالی موجود در کارگاه کمیتهی امداد پیاده کرده و در صورت موفقیت این دوره مجوز ارجاع دارقالی به منزل را کسب میکند این روند به تولید با کیفیت منجر شده است.
سلیمانی با اشاره به فرآیند و زنجیرهی موجود در فرش از تأمین مواد اولیه تا فروش محصولات توسط کمیته امداد خاطرنشان کرد: خرید مواد اولیه بصورت انبوه نه تنها باعث کاهش هزینهی تولیدکننده میشود بلکه نظارت برروند تولید را آسانتر و در همهی مراحل آموزش تا تأمین مواد اولیه، نقشه و طراحی و ارائه خدمات کارشناسان و مشاوران حضور دارند.
معاون خودکفایی و اشتغال کمیتهی امداد استان ایلام ادامه داد: با هدف کاهش آسیبهای حین کار بافندگان در حوزهی پشتیبانی نسبت به ارائهی خدمات بهداشتی با کمک معاون بهداشت همچنین غربالگری سالیانه و پیگیری امور پزشکی آنها اعمال شده است.
وی مشکل حوزهی فرش استان را عدم تعریف چشمانداز فرش برشمرد و خاطرنشان کرد: با وجود ارزش افزودهی 70 درصدی نیاز به بررسی و تدوین برنامههای صحیح توسط سیاستگذاران امری ضروریست تا نقشهی راه حوزهی فرش مشخص شود هر چند عدم وجود هدف توسعهی گرایانه فعالان فرش خود مشکلی است که باعث شده هیچ هدف انتفاعی بوجود نیاید و عدم کسب سودآوری بیشتر مانع حضور پایدار و ماندگاری بافنده شده است.
سلیمانی خاطرنشان کرد: یکی از آسیبهای جدی حوزه فرش که در آمارها خود را به خوبی نشان داده این است که وقتی هدف، برخورداری از خدمات بیمه و تسهیلات باشد ظرف تولیدکنندگان حجیم شده و تعدادی بافندهنما بدون تولید به آمار اضافه میشوند که در این راستا دستگاههای متولی با انجام اقداماتی بهدنبال کاهش آمار و واقعی کردن تعداد بافندگان هستند.
انتهای پیام