یک مدرس دانشگاههای لرستان گفت: سن امید به زندگی در لرستان افزایش یافته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه لرستان، فرهاد طهماسبی در جلسه شورای سالمندان استان، افزود: ساماندهی سالمندان یک موضوع بین بخشی است و این مهم تنها مربوط به بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) نیست ضمن اینکه عملاً برای ارتقای جایگاه سالمندان در سطح جامعه نیازمند یک فعالیت بین بخشی با مشارکت مردمی هستیم.
وی با بیان اینکه چنانچه NGO ساماندهی سالمندان تشکیل شود مشارکت مردمی پررنگتر خواهد شد، ادامه داد: نیاز است برای ساماندهی سالمندان با گروههای مختلف اجتماعی، دانشگاهیان، حوزویان و متولیان فرهنگی همفکری کنیم.
طهماسبی با اشاره به اینکه بر اساس مصوبه هیئت وزیران دستگاههای اجرایی در قالب شورای ساماندهی سالمندان نسبت به ساماندهی و ارتقای آنان اقدامات اساسی را انجام دهند، افزود: متأسفانه فرزندپروری در جامعه کاهش یافته و به سمت پیری جمعیت پیش میرویم و در این باره خطر احساس میشود که باید مسئولان امر برای حل این مهم تدابیری بیندیشند.
این کارشناس ارشدجامعهشناسی با بیان اینکه کاهش فرزندپروری در جامعه یا جبر زمانه بوده یا برنامهریزی مسئولان، یادآور شد: هماکنون سن امید به زندگی افزایش یافته و به 73 و 74 سال رسیده، همچنین با افزایش شاخصهای توسعه انسانی، سن سالمندی نیز افزایش یافته و میطلبد برای این قشر برنامهریزی داشته باشیم.
وی تصریحکرد: هر چند که هماکنون با بحران و مشکل مواجه نیستیم اما دلیل بر این نیست که نسبت به این مهم بیتوجه باشیم و نیاز است با یک برنامهریزی منسجم و بین بخشی فضا را برای سالمندان لرستانی تلطیف و امکانات مناسب در اختیار آنها قرار دهیم.
طهماسبی بر مناسبسازی ابزار و امکانات در پارکها و اماکن عمومی برای سالمندان تأکید کرد و گفت: شهرداری میتواند در این باره مثمرثمر باشد.
انتهای پیام