افزایش عمر باتری لپ تاپ با رعایت نکات فنی ساده ای که به اعتقاد کارشناسان ای تی به سادگی می توان آن ها را رعایت کرد، امکان پذیر خواهد بود. تا حداقل هنگام کار با لپتاپ و زمانی که انتظارش را ندارید و فکر را هم نمیکنند باتری لپتاپ شما همه ی برنامه هایتان را بههم نریزد با خاموش شدن ناگهانی لپتاپ مواجه نشوید. در ادامه با میهن پست همراه شوید.
عدم رعایت نکاتی که باعث افزایش عمر باتری لپتاپ می شود حتما مدتی اندک بعد از خرید یک لپ تاپ باعث بروز مشکلات زیادی برای کاربران خواهد شد. اما با پیشگیری و رعایت برخی از نکات فنی می شود از بروز این اتفاق ناخوشایند – خراب شدن زود هنگام باتری لپتاپ – جلوگیری کنیم و یا حداقل آن را به تعویق بیندازیم. درست همانند نکاتی که در میهن پست بدان اشاره خواهیم کرد.
– همیشه اول دوشاخه را به پریز برق بزنید، سپس فیش آداپتور برق را به لپتاپ متصل کنید. یک دلیل ساده برای آن وجود دارد؛ زیرا وقتی دوشاخه را به پریز متصل میکنید، برقی که به طور ناگهانی وارد میشود دارای نوسان است. اما وقتی اول دوشاخه به برق متصل شده باشد، بعد از چند لحظه کوتاه، برق توسط آداپتور از AC به DC تبدیل و نوسان آن گرفته میشود.
– وقتی میخواهید باتری جدیدی را به کار گیرید، دفعه اول کاملا از باتری استفاده کنید؛ طوری که سیستم شما خاموش شود. سپس اجازه دهید باتری ۱۲ ساعت در حالت شارژ بماند (حتی اگر شارژ آن کامل شد، باز هم بگذارید تا ۱۲ ساعت در شارژ باشد.) سپس از آن استفاده کنید.
[box type=”success” ]باتری های جدید وقتی به طور کامل شارژ میشن از مدار خارج میشن . قبلا اینجوری نبود و می گفتن که شارژر لپ تاپ همیشه به لپ تاپ وصل نباشه اما الان مشکلی پیش نمیاد . در مورد باتری های داخلی هم همینه . لپ تاپ هایی مثل لنوو z510 و یا برخی مدل های جدید ایسوس که باتری های جدا نشدنی دارن ، نرم افزارهای مخصوص مدیریت مصرف انرژی و همچنین جدا کردن باتری از مدار بعد از درصد مشخصی شارژ دارن . یعنی می تونید تنظیم کنید که باتری تا ۶۰ درصد که پر شد شارژر لپ تاپ به طور مستقیم برق برسونه و باتری دیگه شارژ نشه و تو همون مقدار بمونه . البته ۶۰درصد رو در مورد z510 مطمئنم و بقیه لپ تاپ ها هم تا ۱۰۰ درصد که شارژ بشن از مدار خارج میشن .[/box]
– تصور عامه این است که باتریها را تا زمانی که شارژ آنها به طور کامل تخلیه نشده است نباید به شارژ زد. یا اینکه هر چند وقت یکبار باید این باتریها کاملا شارژ و دشارژ(تخلیه) شوند، اما این تصورات اشتباه است. حتی این کار صدمه بیشتری به باتری وارد میکند و از عمر آن کم میکند.
در واقع این مساله در مورد باتریهای نیکل صدق میکند، ولی در باتریهای قابل شارژ لیتیوم یونی که در لپتاپها نیز استفاده میشوند، نباید تا زمان اتمام شارژ صبر کرد و میتوان هر موقع آن را به شارژ متصل کرد.
– در مکانهایی که میتوانید لپتاپ خود را به برق متصل کنید، سعی کنید از باتری استفاده نکنید و به جای آن سراغ آداپتور AC لپتاپ بروید.
– تنظیمات ذخیره انرژی را که در سیستم عامل وجود دارد در بالاترین حالت خود قرار دهید و اگر نیاز به خرید باطری داشتید از خرید باتری کارکرده جدا خودداری کنید، چرا که معمولا باتریهای کارکرده عمر چندانی ندارند.
– ابزارهایی را که استفاده نمیکنید غیرفعال کنید. به عنوان مثال زمانی که از مودم وایرلس یا بلوتوث استفادهای ندارید، آنها را خاموش کنید.
– تنظیمات اتوماتیکی مانند چککننده هجی کلمات (spell checker) یا محاسبه خودکار (autorecalculate) را غیرفعال کنید. فعال بودن این موارد به دلیل تکرار و تعداد محاسبات باعث افزایش مصرف باتری میشوند. پس حتما به دنبال غیرفعال این موارد بروید.
– سعی کنید اگر درخشش نور صفحهنمایش لپ تاپ خیلی برای کار شما مهم نیست، آن را کاهش دهید و حتی امکان ابزارهایی مانند برخی از گوشیها را که قابلیت شارژ شدن از طریق USB دارند با لپتاپ شارژ نکنید .
– اگر شما یک باتری دیگر دارید، آنها را به طور مشترک استفاده کنید. به این صورت که یک بار از باتری اول و بار دیگر از باتری دوم استفاده کنید.
– هیچگاه از شارژرهای دیگر مدلها و برندهای لپتاپ استفاده نکنید، زیرا مقدار ولتاژ و شدت جریان آنها متفاوت است و به باتری و لپتاپ شما صدمات جبرانناپذیری وارد میکند.
– اگر کاری برایتان پیش آمد و باید چند دقیقه از لپتاپ استفاده نکنید و آن را به حالت Hibernate ببرید و در موقع استفاده همواره سعی کنید در یک لحظه همزمان چند برنامه در حال اجرا نگذارید.
[box type=”success” ]روی جعبه یا مشخصات لپ تاپ زده مثلا ۵ ساعت عمر باتری و اون وقت شما تنها ۳ ساعت می تونید با لپ تاپ و با وجود باتری کار کنید ، چرا ؟ ببینید اون مقدار زمانی که در مشخصات باتری مشخص کردن اولا یه بخش کوچیکش جنبه تبلیغاتی داره اما تا ۹۰ درصد درسته . حالا مشکل کجاست ؟ مشکل اینجاست این زمان بر اساس رعایت یک سری استانداردهای مشخص ، تعیین شده . مثلا در حالت وای فای روشن و نور زمینه ۵۰ درصد ( مثال زدم ) . حالا اگه شما بیاین نور تصویر رو ۱۰۰ درصد کنید ، وای فای روشن باشه ، موزیک بزارید و صداش رو تا فی مشددون زیاد کنید ۴۵ تا دستگاه جانبی مثل هارد و دی وی دی رایتر اکسترنال و فلش و … وصل کنید خب معلومه چی میشه دیگه . ۵ ساعت میشه ۳ ساعت .ضمنا باتری ها به مرور زمان دقت و کیفیت خودشون رو از دست میدن و مثلا بعد از گذشت ۱ سال از خرید لپ تاپ انتظار دقت میلی متری از باتری نداشته باشید .[/box]
– هر از چندگاهی لپتاپ را با آداپتور به برق متصل کنید و سپس عملیات Defragment هارددیسک را انجام دهید.
Defrag کردن باعث میشود اطلاعات مرتبط با هم، داخل هارد در کنار یکدیگر قرار بگیرند و هنگامی که آنها فراخوانی میشوند، کمترین زمان و حرکت مکانیکی هد هارد دیسک انجام بگیرد و در نتیجه انرژی کمتری مصرف شود.
۱۵- اگر میخواهید برای مدت خیلی طولانی (مثلا چند هفته) از باتری استفاده نکنید، آن را از لپتاپ خود جدا کنید. البته باید شارژ آن ۴۰ درصد باشد و سپس آن را جدا کنید. همچنین توجه داشته باشید که باید باتری را در مکانی به دور از رطوبت قرار دهید. در کل دمای بسیار مناسب برای نگهداری آن بین صفر تا ۱۰ درجه سانتیگراد است.
– سعی کنید باتری را در کمترین دمای ممکن نگهداری و استفاده کنید. (اگر از باتری لپتاپ خود خسته شدهاید و میخواهید از بین برود، در یک روز داغ و مرطوب تابستانی، لپتاپ خود را که به آن باتری نیز متصل است، در داخل ماشین خود جا بگذارید.)
– این نکته را مد نظر قرار دهید که ابزارهای خارجی غیرضروری را به لپتاپ وصل نکنید. ابزارهای USB (مانند موس) باتری لپتاپتان را خالی میکنند.
– رم سیستم را افزایش دهید. این کار به شما اجازه میدهد تا به جای اینکه سیستم مرتب از حافظه مجازی استفاده کند، پردازشها را بیشتر با رم انجام دهید.
– اتصالات باتری را تمیز نگه دارید.
[highlight]منبع[/highlight] kasbbin