دکتر آلیسون، رئیس بخش جراحی پستان و رئیس بخش پستان بیمارستان سنت لوک – روزولت میگوید: «باید مرور کلی به درمان یافتگان سرطان پستان داشته باشیم». او میافزاید: «مشخص است شیوه غذایی مناسب احتمال اینکه خانمها به سرطان پستان گرفتار نشوند یا سرطان پستان آنها دوباره برنگردد را افزایش می دهد»
طبق آمار انجمن سرطان امریکا، خبر خوب این است که پس از دو دهه روند افزایشی در مبتلایان سرطان پستان، تعداد آنها در سالهای اخیر رو به کاهش است. با این حال یک نفر از هر هشت زن در ایالت متحده امریکا احتمال ابتلا به سرطان پستان را در طول عمر خود دارد، پس تعجب آور نیست که کارشناسان به دنبال راههای بیشتری برای زنده نگه داشتن مبتلایان به ایت بیماری هستند.
همه انکولوژیستها وجود رابطه میان طول عمر و تغذیه را قبول ندارند زیرا معتقدند دادههای کافی در این زمینه وجود ندارد. اما پزشکانی که تخصص تغذیه دارند میگویند که مواد غذایی خاصی وجود دارد که زنان می توانند به رژیم غذایی سالم خود اضافه کنند و شانس بهبود خود را افزایش دهند.
سویا
دکتر باری بوید خالق برنامه پزشکی یکپارچه در بیمارستان گرینویچ – ییل و مدیر تغذیه بیماران سرطانی می گوید : «زنان نبایددیگر از مصرف سویا بترسند»
به گفته دکتر بوید «ترس از مصرف سویا در بیماران سرطانی به خاطر این بود که، اجزا سویا خواص شبه استروژنی دارند که رشد سلولهای سرطان پستان را تحت تاثیر قرار میدهند. علم نه تنها بیخطر بودن، بلکه فواید احتمالی مصرف سویا را نیز ثابت کرد».
بوید به تحقیقات منتشر شده در مجله تغذیه بالینی آمریکااشاره میکند که در آن ۹۵۰۰ زن در چین و آمریکا بعد از تشخیص سرطان پستان در آنان به مصرف سویا ادامه دادند.
بر طبق تحقیقات انجام شده، مصرف ایزوفلاون که به صورت معمول در دانه سویا وجود دارد، نتایج آماری قابل توجهی از کاهش خطر عود سرطان در بین نجات یافتگان سرطان پستان از نوع تهاجمی را نشان میدهد.
مطالعه منتشر شده در سال جاری در مجله پیشگیری از سرطان، آسیا و اقیانوسیه،نتایج مشابهی را نشان میدهد. در این مطالعه، بیش از ۱۱۰۰۰ بیمار مبتلا به سرطان پستان مورد مطالعه قرار گرفتند. محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف سویا پس از تشخیص با خطر کاهش مرگ و میر و کاهش عود این بیماری همراه بود.
انجمن سرطان آمریکا در توصیههای خود محتاطتر است و اشاره میکند در حالی که سویا منبع خوبی از پروتئین جایگزین است، “زنان مبتلا به سرطان پستان باید تنها مقدار متوسط مصرف کنند” و از مصرف قرصها، پودرها و مکملهای حاوی مقادیر بالای ایزوفلاون خودداری کنند.
کلم پیچ، سیب زمینی شیرین و کدو تنبل
خوردن غذاهای غنی از کاراتنوئید با کاهش خطر عود مجدد سرطان پستان در ارتباط است. کاراتنوئیدها، رنگدانه های طبیعی موجود در غذا های زرد و نارنجی (مانند هویج، سیب زمینی شیرین و کدو تنبل) و سبزیجات سبز تیره مانند کلم پیچ، اسفناج، و برگ چغندر سوئیس است.
در مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۰۹ در مجله اپیدیمولوژی سرطان، شاخصهای پیشگیری و زیستی، افزایش مصرف کارا تئونیدها “شانس بیشتر نجات یافتن از سرطان پستان” را نشان داد. این گزارش نتایج خود را بر پایه یافته های مطالعه زندگی و تغذیه زنان سالم، پژوهشی که توسط مرکز ملی تحقیقات سلامتی انجام شده است ارائه میکند.
دکتر میچل گاینور، برای افزایش مصرف کارا تئونیدها، به بیماران مبتلا سرطان پستان خود، خوردن زیاد سبزیجات از خانواده کلم را توصیه میکند. دکتر گاینور، بنیانگذار مؤسسه Gaynor Integrative Oncology، میگوید استدلال او ساده است: «ما امروزه سرطان را به صورت کاملا متفاوت از زمانی که در سال ۱۹۷۰ رییس جمهور نیکسون جنگ با سرطان را اعلام کرد، فهمیدهایم. ما امروزه میدانیم که مواد غذایی خاص بدن شما را محل نامناسبی برای رشد سلولهای سرطانی میکند. هدف این است که سلولهای سرطانی را خفته نگه داریم و هر آنچه شما میخورید اهمیت زیادی در این راه دارد.»
از نمونههای سبزیجات خانواده کلم میتوان کلم بروکلی، کلم پیچ و گل کلم را نام برد.
منبع-http://iranpink.com