مدیرکل حمل و نقل و پایانههای استان همدان به راهاندازی ایستگاههای حمل و نقل عمومی در مناطق روستایی که در مرکز دهستان واقع هستند، اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقهی همدان، «نصرتالله حیدری» امروز(یکشنبه 12 مردادماه) در جمع خبرنگاران، با اعلام این خبر، افزود: ایستگاههای حمل مسافر در روستاها با ارائهی تسهیلات بانکی به متقاضیان بمنظور خرید وسائل ناوگان حمل و نقل عمومی، احداث میشود.
وی ادامه داد: کمیتهی امداد نیز اقدام به شناسایی رانندگان و ارائهی تسهیلات به آنها برای ورود به سیستم ناوگان حمل و نقل عمومی دو منظوره باربری و مسافربری در این مناطق کرده است.
مدیرکل حمل و نقل و پایانههای استان همدان افزود: نقاطی هم در حوزهی حمل و نقل اتوبوس در نظر میگیریم، طوریکه شهرستان فامنین هنوز شرکت اتوبوس ندارد. بنابراین باید بخش خصوصی را برای ورود به این عرصه ترغیب کنیم.
حیدری خاطرنشان کرد: بدین منظور 56 منطقه شناسایی شده است، اما باید خود مردم برای سرمایهگذاری و خرید وسائل نقلیه اقدام کنند.
تردد 300 هزار وسیلهی نقلیه از محورهای استان در تعطیلات عید سعید فطر
وی در ادامه از تردد 300 هزار وسیلهی نقلیه به استان از محورهای ورودی در ایام تعطیلات عید سعید فطر خبر داد و گفت: با نصب 42 تردد شمار آنلاین در شبکهی راههای استان با درصد خطای بسیار جزئی آمار تردد وسائل نقلیه از پنج تا 10 مرداد ماه 300 هزار بوده که افزایش 20 درصدی ورودی را نسبت به پارسال نشان میدهد.
مدیرکل حمل و نقل و پایانههای استان همدان با بیان اینکه تا پایان امسال تعداد تردد شمارها به 46 مورد میرسد، ادامه داد: بیشترین تردد در مسیر «ساوه – همدان» و سپس محور «اراک – ملایر» بوده که بترتیب 86 هزار و 411 تردد و بیش از 45 هزار تردد توسط تردد شمارهای آنلاین ثبت شده است.
حیدری، کل ترددهای رفت و برگشت در شبکهی راههای استان را یک میلیون و 244 هزار و 182 مورد برشمرد.
80 درصد راههای اصلی همدان جزو شبکههای ترانزیتی است
وی با بیان اینکه استان همدان یکی از استانهای مهم حمل و نقل کشور است، اظهار کرد: حدود 80 درصد شبکهی راههای اصلی استان بعنوان شبکههای ترانزیتی تعریف شده و به علت جریان داشتن ترافیک ملی از جمله راههای ملی محسوب میشود و متعاقب آن بخش حمل و نقل، رونق خوبی دارد بنابراین باید بودجه ترمیم و بهسازی جادهها بیشتر از منابع ملی تأمین شود.
مدیرکل حمل و نقل و پایانههای استان همدان تصریح کرد: هشت میلیون و 800 هزار تن انواع تولیدات از استان همدان توسط وسائل حمل و نقل باری به سطح کشور و حتی خارج از کشور جابجا میشود، طوریکه عمدهی آنها شامل محصولات و تولیدات سیمانی، معدنی و کشاورزی است.
حیدری با بیان اینکه قرار بود پارسال، شغل رانندگان بعنوان مشاغل سخت و زیانآور مطرح شود، افزود: رانندگان نسبت به انجام این کار واکنش نشان دادند، چون آنها برای تأمین زندگی و معیشت خود نیازمند ادامه کار حتی تا سن 60 سالگی هستند.
سالانه 7.5 میلیون مسافر در سطح استان همدان جابجا میشود
وی 14 هزار و 32 دستگاه انواع وسائل نقلیه باری و 3500 دستگاه انواع وسائل نقلیه مسافربری در استان وجود دارد، افزود: سالانه هفت و نیم میلیون مسافر توسط ناوگان حمل و نقل عمومی در سطح استان جابجا میشود.
مدیرکل حمل و نقل و پایانههای استان همدان ادامه داد: بهدنبال افزایش سهمیهی جابجایی مسافر توسط ناوگان حمل و نقل عمومی هستیم که نیازمند فرهنگسازی است طوریکه افزایش حداقل 10 درصدی جابجایی مسافر را در برنامه داریم.
وی با اشاره به اینکه ضریب امنیت مسافران توسط ناوگان حمل و نقل عمومی بیشتر است، تصریح کرد: تنها حدود سه درصد از تصادفات کشور توسط ناوگان حمل و نقل عمومی و بقیه با وسائل نقلیه شخصی است.
مدیرکل حمل و نقل و پایانههای استان همدان ادامه داد: نزدیک به 19 هزار و 500 راننده در بخش حمل و نقل کالا در سطح استان مجوز حمل و جابجایی بار و 4080 نفر در حوزهی حمل و نقل مسافر بعنوان راننده حرفهای فعالیت دارند.
اطلاعات و دانش فنی و ترافیکی رانندگان افزایش مییابد
حیدری با بیان اینکه برنامهی افزایش اطلاعات و دانش فنی و ترافیکی رانندگان در دستور کاری ادارهکل قرار دارد، اظهار کرد: دستورالعمل آموزش رانندگان به تازگی اصلاح شده و شش روز آموزش به دو روز کاهش یافته است.
وی همچنین به آغاز برنامهی آموزش مدیران فنی شرکتهای حمل و نقل باربری و مسافربری در سطح استان اشاره و خاطرنشان کرد: این آموزشها در راستای کاهش تصادفهای رانندگی وسائل نقلیه در حوزهی حمل و نقل عمومی در دستور کار قرار گرفته است.
هیچ نظارتی بر وانت بارها وجود ندارد
مدیرکل حمل و نقل و پایانههای استان همدان ادامه داد: بحث تحت پوشش قرار گرفتن دیگر وسائل نقلیه به ویژه وانت بارها که بسیار فعال بوده و در بخش حمل و نقل بار حضور دارند نیز در برنامه گنجانده شده، چون 30 درصد جابجایی بار در سطح کشور توسط وانت بارها انجام میشود که هیچ نظارتی بر روی آنها وجود ندارد.
حیدری تصریح کرد: هیچ آماری از شمار وانتبارها و رانندگان آنها حتی در دست برنامهریزان نیست و با تهیه و تدوین دستورالعمل جدید با همکاری پلیس راه سعی در شناسایی آنها و اعطای هویت به آنها داریم. همچنین با برگزاری برنامهی آموزش پنج ساعته قصد داریم آنها را تحت سیطره حمل و نقل بار ببریم.
وی با اشاره به طرح تابستانه گفت: بر همهی شرکتهای مسافربری نظارت داریم تا علاوهبر تکریم مسافر، حقوق آنها را رعایت کرده و مسائل ایمنی را رعایت کنند.
طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی موفق نبوده است
مدیرکل حمل و نقل و پایانههای استان همدان در ادامه به عدم استقبال رانندگان وسائل نقلیه فرسوده در سطح نوسازی ناوگان اشاره کرد و افزود: این طرح از سال 85 برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی اجرایی شده، اما بعلت قیمت زیاد وسائل نقلیه، نرخ زیاد تسهیلات بانکی با توجه به توان کم رانندگان و عدم تولید و تأمین کامیونهای مناسب و استاندارد در کارخانجات کشور هنوز به طور کامل پیاده نشده است.
حیدری ادامه داد: حتی به شرکتهای حمل و نقل مجوز واردات به شرط خدمات پس از فروش و عمر سه سال کارکرد ماشینهای باری داده شد، اما به علت مشکلات اداری و گمرکی زیاد در این عرصه موفق نبودند.
نوسازی مینیبوس و کامیون دچار رکود است
وی گفت: همهی موارد یاد شده باعث شد بحث نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی بهویژه مینیبوس و کامیون دچار رکود شود.
مدیرکل حمل و نقل و پایانههای استان همدان اظهار امیدواری کرد این طرح در اواخر سال مجدداً به جریان بیفتد و زمینه برای ترغیب مالکان فراهم شود تا استقبال کنند.
اعتقادی به احداث پایانه متمرکز ندارم
حیدری با بیان اینکه اعتقادی به احداث پایانهی مسافربری و باربری متمرکز ندارم، خاطرنشان کرد: باید به سمت ایجاد پایانههای غیرمتمرکز در حوزهی مسافر و بار برویم، چون در شهرهای متوسط و بزرگ پایانههای متمرکز پاسخگو نیست. هرچند پایانههای موجود فعال است و استفادهی معقول داریم.
وی همچنین به منطقی بودن افزایش نرخ کرایههای توسط رانندگان اشاره و تصریح کرد: اگر واقعاً با اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها در فاز اول و دوم تغییرات نرخ سوخت انجام میشد، به طور قطع حوزهی حمل و نقل، به افزایش نرخ نیاز نداشت. اما متأسفانه دیگر متغیرهای بخش حمل و نقل به شدت دچار تغییر قیمت شد.
مدیرکل حمل و نقل و پایانههای استان همدان در ادامه به توافقی بودن قیمت حمل بار اشاره و خاطرنشان کرد: رانندگان باید علاوهبر پرداخت هزینهی حفظ شغل، معیشت خانواده را هم تأمین کنند.
انتهای پیام