مشاور استاندار خوزستان در امور روابط با عراق گفت: همایش راهکارهای روان سازی تجارت با عراق 22 مردادماه امسال در اهواز برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خوزستان، علیرضا شیخرباط در نشست خبری عصر روز گذشته با اشاره به این همایش ادامه داد: تا قبل از دولت جدید حدود 150 بند تفاهمنامه بین استان خوزستان و استانهای میسان و بصره عراق بسته شد که این تفاهمنامهها به 8 و 10 سالگذشته برمیگردد.
شیخرباط تصریحکرد: در حال حاضر دفتری در استان تحت عنوان “دفتر توسعه روابط اقتصادی خوزستان و عراق” راهاندازی شده که مسوولیت این دفتر بر عهده ماست و این مساله در ابتدای فعالیت استاندار جدید محقق شده است. لذا تقریبا تمام ارتباطات استان خوزستان با استانهای عراق از طریق این دفتر صورت میگیرد.
مشاور استاندار خوزستان عنوانکرد: علاوه بر این دفتر، در کشور نیز ستادی تحت عنوان ستاد توسعه روابط ایران و عراق داریم که در حقیقت این ستاد تعاملات اقتصادی کشور را با عراق راهبری میکند و نمایندگی ستاد توسعه روابط در استانهای بصره و میسان هم به ما واگذار شده است.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط امنیتی شمال عراق، هماکنون عموم فعالیتهای تجاری به جنوب عراق منتقل شده است. این یک فرصت برای استان خوزستان است که میتوان از این فرصت در جهت فعالسازی استان در جنوب عراق استفاده کرد.
شیخرباط گفت: در چند ماه گذشته نشستهایی با طرفهای عراقی داشتیم که توافقات خوبی نیز منعقد شده است تا بتوانیم مسیر تعاملات اقتصادی را تسهیل کنیم. به عنوان مثال بهتازگی برای صادرات مواد غذایی به عراق در زمینه استاندارد ورود کالا مشکل جدی داشتیم اما با پیگیریهای صورت گرفته با طرف عراقی به توافق رسیدیم که آنها استاندارد ملی ایران را مبنای ورود کالاها و مواد غذایی قرار دهند.
وی افزود: با توجه به این موضوع در حال حاضر مسیر مبادلات مواد غذایی به عراق تسهیل شده است و تجار ما راحتتر میتوانند مواد غذایی به جنوب عراق صادر کنند.
مشاور استاندار خوزستان با اشاره به ضرورت آشنایی تجار خوزستانی با بازار عراق گفت: در ابتدا برخی تجار خوزستانی، به دلیل نا آشنایی، پس از ورود به بازار عراق با ضرر و زیان رو به رو شدند، به همین دلیل همایش بررسی راهکارهای روانسازی تجارت خوزستان با عراق را برگزار خواهیم کرد که برای اجرایی شدن این همایش دبیرخانهای توسط اتاق بازرگانی اهواز، آبادان، خرمشهر و اتاق تعاون استان تشکیل شد که کار برنامهریزی و اجرای همایش را بر عهده دارند.
شیخرباط با اشاره به اهداف برگزاری این همایش گفت: ایجاد انگیزه در بخش تجار و تولیدکنندگان استان و آگاهسازی تولیدکنندگان و تجاری که قصد ورود به بازار عراق را دارند، از مهمترین آنهاست.
وی افزود: در این همایش تمام ملاحظات و روشهای کار برای ورود به بازار عراق به تجار و تولیدکنندگان استان آموزش داده میشود. ما انتظار داریم پس از این همایش، نگاه بخش تولید و تجار ما به سمت بازار عراق جدی شود و علاقهمندان ورود به این بازار میتوانند بدون آزمون و خطا و ضرر و زیان و با استفاده از شیوهها و اطلاعات دقیق وارد این فضا شوند.
شیخرباط تصریحکرد: بخش تولید ما باید نگاه ویژهای به بازار عراق داشته باشد؛ این مساله بستر مناسبی برای رشد تولید محصولات فراهم میکند. عراق امروز یک بازار رقابتی است و تولیدکننده باید خود را با بازار عراق تنظیم کند، لذا لازم است به لحاظ کیفی و قیمت تمام شده محصول خود را در بازار عراق قابل رقابت ارائه دهد.
وی با ابراز این عقیده که تولیدات ما با محوریت مصرف داخلی تولید میشوند و صادرات محور نیستند، افزود: ورود به بازار عراق میتواند ما را به سمت تولیدات صادرات محور ببرد. بنابراین همه تجار و تولیدکنندگان و مسوولان دستگاههای اجرایی استان که به نوعی مرتبط با صادرات و ارتباط با فضای اقتصادی عراق هستند برای حضور در همایش دعوت شدند و امیدواریم پس از برگزاری همایش بتوانیم مسیر منسجم و خوبی را در ارتباط با بازار عراق داشته باشیم.
مشاور استاندار خوزستان افزود: در حال حاضر اتاقهای بازرگانی استان در حال دایر کردن دفتر و نمایندگان مقیم در عراق هستند و تلاش ما این است که میزان مراودات و تماسهای بخشهای خصوصی استان با بخش خصوصی استانهای بصره و در آینده با استان میسان را توسعه دهیم که این مسیر در گردش اقتصادی، اشتغال و رونق اقتصادی استان موثر خواهد بود.
شیخرباط گفت: هرچه چسبندگی اقتصادی ما با عراق افزایش یابد مطمئن باشید این وضعیت در بحث امنیت و توسعه فرهنگی استانهای مجاور و مسایل سیاسی تاثیرگذار خواهد بود.
وی با ابراز امیدواری نسبت به پایان شرایط ناامنی در شمال عراق افزود: ما باید از بازار جنوب عراق استفاده کنیم، در غیر اینصورت دیگران از این فرصت استفاده خواهند کرد.
شیخرباط افزود: تا قبل از بحران اخیر، ترکیه رتبه نخست، چین رتبه دوم و ایران رتبه سوم صادرات به عراق را داشتند اما در حال حاضر آمارها تغییر کرده، عراقیها بازار ما و دیگر بازارها را خوب میشناسند و در نتیجه ما باید کالای با کیفیت را به آنها عرضه کنیم و با سرعت بیشتر و دامنه وسیعتری در بازار عراق فعالیت خود را ادامه دهیم.
وی گفت: باید کالاهای خود را با قیمت و کیفیت مناسب ارایه دهیم و بتوانیم برند و محصول ایرانی را در کشور عراق جا بیاندازیم. مردم جنوب عراق به کالاهای ایرانی اطمینان دارند و ما باید با توجه به بازار عراق تولیدات خود را ساماندهی و خودمان را در بازار عراق ثابت کنیم.
انتهای پیام