یک روانشناس، محصولات فرهنگی موجود در بازار را از عوامل تاثیرگذار در شکلگیری شخصیت و هنجارهای مثبت کودکان در صورت تناسب با سن آنها برشمرد.
“عبدالله احمدیقلعه” در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه زنجان، با بیان این مطلب اظهار کرد: در واقع کودک در هر سنی، برنامههای فرهنگی خاص خود را میطلبد و والدین در این زمینه باید رشد عاطفی کودکشان را در نظر بگیرند، به این معنی که برنامه انتخابی باید متناسب با سن کودک باشد.
این کارشناس افزود: بعد از خانواده، مدرسه، محل زندگی و …، کارتونهایی که کودک مشاهده میکند از مولفههای بسیار مهم در رشد شخصیتی وی محسوب میشود و متاسفانه اگر برنامهای که کودک مشاهده میکند در سطحی بالاتر از درک و فهم او باشد موجب بلوغ زودرس خواهد شد.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره استان در ادامه تاکید کرد: علاوه بر این، توجه به جنسیت کودک نیز بسیار حائز اهمیت است، در واقع والدین نباید برای فرزند دختر خود برنامههای فرهنگی پسرانه خریداری کنند و بالعکس، چرا که موجب اختلال هویت شده و در شکلگیری شخصیت، منش و رفتار آنها در آینده بسیار تاثیرگذار است.
احمدیقلعه خاطرنشان کرد: علاوه بر موارد ذکر شده، فضای اقتصادی خانوادهها هم بهتر است که در نظر گرفته شود. در برخی موارد مشاهده شده وقتی کودکی با سطح خانواده متوسط و پایین، از برنامههای فرهنگی که نشاندهنده زندگی با سطح بالاتری هستند استفاده میکند، در بزرگسالی دچار اختلال در عملکرد و شخصیت میشود.
انتهای پیام