مدیرکل بازرسی گیلان با تأکید بر اینکه تحمل وضعیت رودخانههای رشت برای مردم غیرممکن شده است، گفت: مسئولان باید به جد در جهت برطرف کردن این مشکلات گام بردارند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقهی گیلان، «سیفالله مسرور» مدیرکل بازرسی گیلان امروز(چهارشنبه 29 مردادماه) در دومین نشست کارگروه بررسی وضعیت زیست محیطی رودخانههای گیلان، با حضور معاون نظارت و بازرسی امور تولید و توسعه سازمان بازرسی کل کشور و مدیران دستگاههای مرتبط، اعضای شورای شهر و شهردار رشت در محل سازمان بازرسی گیلان، با اشاره به مصوبات نخستین نشست این کارگروه اظهار کرد: در نخستین نشست این کارگروه مسائل مختلف زیست محیطی مربوط به رودخانههای گوهررود، زرجوب و سفیدرود بحث و تبادل نظر شد.
وی تجدیدنظر در خصوص دفن زباله، جمعآوری و ممانعت از برداشت غیرمجاز شن و ماسه در بستر رودخانهی سفیدرود، احداث تصفیهخانهی شهر صنعتی، ساماندهی وضعیت زباله سراوان، تصفیهی پسآبهای بیمارستانهای شهر رشت را از مواردی برشمرد که در کوتاهمدت به کاهش آلودگی رودخانهها کمک میکند.
مدیرکل بازرسی گیلان با اشاره به استمرار برگزاری این کارگروه گفت: بازرسی گیلان بنا دارد با برگزاری مداوم این جلسات بر عملکرد دستگاههای مسئول در این زمینه نظارت کند و در این راستا درصدد برطرف کردن مشکلات تلاش کند.
مسرور با اشاره به اقدامات شهرداری و شورای شهر رشت در جهت لایروبی رودخانهها، از معاون نظارت و بازرسی امور تولید و توسعهی سازمان بازرسی کل کشور درخواست کرد مشکلات موجود را به مقامات کشور انتقال دهد.
وی با تأکید بر اینکه تحمل وضعیت رودخانههای رشت برای مردم غیرممکن شده است، ادامه داد: مسئولان باید به جد در جهت برطرف کردن این مشکلات گام بردارند.
ایجاد تصفیهخانههای محلی در رودخانههای رشت
به گزارش ایسنا، در ادامهی این نشست رئیس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به اینکه مطالعات زیادی برای برطرف کردن آلودگیهای دو رودخانه گوهررود و زرجوب رشت در حال انجام است، اظهار کرد: سعی ما بر این است که این مطالعات بصورت کتابخانهای انجام نشود بلکه قابلیت اجرایی داشته باشند.
وی با اشاره به برگزاری نشست شوراهای اسلامی کلانشهرهای کشور در تهران گفت: در این نشست که با حضور دکتر «ابتکار» برگزار شد، مسائل مربوط به رودخانههای رشت مطرح و حمایتهایی در راستای برطرف کردن مشکلات این دو رودخانه انجام شد.
وی تصریح کرد: فاضلابهای 54 نقطهی شهر، 13 بیمارستان، شهر صنعتی و شیرآبههای محل دفن زبالهی سراوان به رودخانههای شهر رشت سرازیر میشوند.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به برنامههای موجود در جهت برطرف کردن آلودگی رودخانهها گفت: ایجاد تصفیهخانهی محلی در جوار محل ریزش فاضلاب به داخل رودخانهها یکی از راههای ممکن برای جلوگیری از آلودگی است که باید در بیش از 70 نقطه این تصفیهخانهها تعبیه شود و نیازمند بالغ بر 50 میلیارد تومان اعتبار است که باید به تأئید سازمان محیط زیست برسد.
وی با اشاره به لولهگذاری 23 کیلومتری در دو سمت رودخانهها گفت: راه حل دیگر برطرف کردن این معضل عبور لوله 1250 در دو مسیر رودخانههای شهر است که به 30 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که با این روش فاضلاب به محل تلاقی دو رودخانه میرسد و در تصفیهخانه تصفیه میشود.
وی گفت: ما با جدیت پیگیر امور هستیم تا امسال، مطالعات این طرحها انجام و در سال 94 اجرایی شود.
فقط 30 درصد زبالههای روستایی دفن میشود
در ادامه «حجت شعبانپور» معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان اظهار کرد: آلودگی رودخانههای گوهررود و زرجوب علاوهبر آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی به تالاب انزلی نیز وارد و سبب آلودگی آن میشود.
وی با بیان اینکه در 14 هزار کیلومتر مساحت استان بالغ بر 2.5 میلیون نفر زندگی میکنند، گفت: این جمعیت بدون احتساب مسافران، روزانه 2000 تن زباله تولید میکنند که از همینرو در رتبههای اول سرطان و ناراحتیهای گوارشی در سطح کشور قرار داریم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان با اشاره به اینکه باید بهدنبال اجرا باشیم، افزود: همهی دستگاهها باید در این راستا همت کنند تا شهر را نجات دهیم.
شعبانپور گفت: باید مراکز دفن زباله و شیرآبهها را سامان دهیم و به سمت برطرف کردن وضعیت موجود باشیم و پس از آن به برنامههای میان مدت و درازمدت بپردازیم.
وی با اشاره به اینکه فقط 30 درصد زبالههای روستایی دفن میشود و بقیه در حاشیهی رودخانهها پراکندهاند، گفت: در این زمینه باید آموزش و فرهنگسازیهای لازم توسط دهیاریها، شوراهای روستا و مسئولان انجام شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان با اشاره به وضعیت اسفناک رودخانههای رشت گفت: با صداوسیمای مرکز گیلان قراردادی بسته شد تا فیلم 5 دقیقهای از وضعیت این رودخانهها تهیه و در جلسات هیئت دولت پخش شود تا مسئولان کشوری نیز از وضعیت این رودخانهها آگاه شوند.
شعبانپور با اشاره به فعالیتهای شهرداری رشت خاطرنشان کرد: شهردای رشت به داشتهها کفایت کرده و با دست خالی در حال لایروبی رودخانههاست که این امر در کوتاه مدت بخشی از آلودگی این رودخانهها را برطرف میکند.
ادامه دارد…
انتهای پیام