مدیرکل گمرک استان سمنان گفت: 90 درصد صادرات استان سمنان شامل مواد خام و فرآوری نشده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی سمنان، «علی سعدالدین» در جمع خبرنگاران استان با اشاره به اهمیت و نقش گمرکات کشور در حوزههای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی گفت: این ادارهکل جدای از نقش اقتصادی در حوزهی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و جلوگیری از ورود کالاهای غیربهداشتی به بازار نقش تعیین کنندهای دارد.
وی، با بیان اینکه گمرک استان در موضوع قاچاق کالا حساسیت زیادی دارد، هماکنون در کشور بیش از 30 نهاد در فرآیند واردات و صادرات کالا نقش آفرینی دارند که گمرک، بیمهها، صنعت و معدن و تجارت، سازمان استاندارد، بخش خصوصی، سازمانهای مردم نهاد و … از جمله آنها هستند در واقع صادرات و واردات در تعامل و همکاری همه این نهاد انجام میشود اما حلقهی ورود و خروج کالا در کشور گمرک است.
مدیرکل گمرک استان سمنان، با اشاره به روند صعودی گمرک استان در سالهای اخیر افزود: از ابتدای سال تاکنون 314 میلیون تن کالا به ارزش 55 میلیون دلار کالا از گمرک استان صادر شده که از نظر وزنی 227 و از نظر ارزش 12 درصد رشد داشته است.
بیشترین صادرات سمنان به سه کشور عراق و ترکمنستان و روسیه انجام میشود
سعدالدین، با بیان اینکه عمده صادرات استان به سه کشور عراق، ترکمنستان و روسیه انجام میشود، تصریح کرد: این سه کشور در مجموع 61 درصد صادرات استان را به خود اختصاص میدهند. همچنین سهم عراق از صادرات استان 29 درصد، ترکمنستان 20 و روسیه 12 درصد است.
وی با بیان اینکه صادرات استان در مجموع به 29 کشور انجام میشود، ادامه داد: جدای از سه کشور عراق، ترکمنستان و روسیه، سهم 26 کشور دیگر 39 درصد است.
وی با بیان اینکه پودر لباسشویی، سیمان و سنگ گرانیت عمدهترین کالاهای صادراتی به عراق و ترکمنستان هستند، اظهار کرد: همچنین عمده کالای صادر شده به روسیه نیز مصالح ساختمانی و مواد معدنی است
سعدالدین با بیان اینکه 90 درصد صادرات استان سمنان شامل مواد خام و فرآوری نشده است، افزود: برای ایجاد اشتغال بیشتر و ایجاد ارزش افزوده باید از صادرات کالاهای فرآوری نشده و خام جلوگیری شود.
مدیرکل گمرک استان سمنان با بیان اینکه میانگین هر تن کالای صادراتی در این استان 174 دلار است، تصریح کرد: این رقم در سطح کشور 413 دلار است. ضمن اینکه رقم پائین متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی در استان به این مهم برمیگردد که عمده کالاهای صادراتی در استان شامل مواد خام و کالاهایی نظیر سیمان و گچ و … میشود.
وی با بیان اینکه گمرک سمنان از امکانات و نیروی انسانی متخصص برخوردار است، افزود: با این وجود بخش زیادی از صادرات و واردات استان از طریق دیگر گمرکات کشور انجام میشود.
کاهش 23 درصدی درآمدهای گمرکی سمنان
بیشترین واردات استان از امارات و چین انجام میشود
مهندس سعدالدین، حجم واردات استان را 3700 تن دانست و گفت: ارزش این واردات بالغ بر 11 میلیون دلار بوده و خوشبختانه عمده واردات استان که بالغ بر 56 درصد حجم کل واردات استان بوده شامل ماشینآلات کارخانجات تولیدی و مواد اولیه میشود که این نیز در بخش تولید به مصرف میرسد.
وی با بیان اینکه بیشترین واردات استان در 4 ماههی نخست سال از سه کشور امارات، چین و ترکیه انجام شده است، افزود: سهم امارات متحده عربی از واردات استان 29، چین 21 و ترکیه 20 درصد بوده است.
مدیرکل گمرک استان سمنان از درآمد 30 میلیارد ریالی گمرک استان در چهار ماههی نخست سال خبر داد و گفت: درآمد گمرک استان در این مدت در قیاس با مدت مشابه پارسال، 23 درصد کاهش داشته است که عامل اصلی این کاهش به معافیتهایی است که در راستای حمایت از تولید در بخش واردات ماشینآلات کارخانجات داده شده است.
صادرات کالا در کمتر از سه ساعت
وی ضمن دعوت از فعالان این حوزه در استان گفت: گمرک استان این آمادگی را دارد که ضمن تسریع و تسهیل در فرآیند صادرات و واردات، تا حد امکان هزینههای صادرات و واردات را برای صاحبان صنایع استان کاهش دهد.
مهندس سعدالدین در همین راستا افزود: برای تسریع در فرآیند صادرات و واردات، ارزیابی کالا بر روی کامیون انجام و ظرف 24 ساعت زمینه صادرات کالا فراهم میشود.
مدیرکل گمرک استان سمنان کمترین زمان برای صادرات کالا در گمرک استان را تنها 3 ساعت دانست و خاطرنشان کرد: همچنین حداکثر زمان برای واردات کالا 24 ساعت است.
گمرک سمنان، گمرک اختصاصی صادرات پسته شد
سعدالدین از اخذ مجوز گمرک اختصاصی صادرات پسته توسط گمرک استان خبر داد و گفت: پیشتر صادرات پسته استان به استثنای در موارد خاص و محدود از طریق گمرکهای کرمان، رفسنجان و… انجام میشد اما این مشکل در استان برطرف شده و با فراهم کردن امکانات لازم زمینه صادرات این کالای استراتژیک در استان فراهم شده و دانشگاه علوم پزشکی سمنان و علوم پایه دامغان نیز قول مساعد برای راهاندازی آزمایشگاههای مورد نیاز در این خصوص را داده است.
تسهیلات و بستههای حمایتی گمرک به صادرکنندگان استان
انجام 90 درصد تشریفات صادرات کالا در کارخانجات
این مقام مسئول از ارائهی بستههای حمایتی به صادرکنندگان و فعالان این بخش از سوی گمرک ایران خبر داد و گفت: این بستههای حمایتی شامل حال تولیدکنندگان استان نیز میشود و از امروز در همین راستا 90 درصد تشریفات برای صادرات کالا در کارخانجات انجام میشود که این مهم علاوهبر کاهش هزینه حمل و نقل، میزان آسیبدیدگی کالاها را به حداقل ممکن میرساند. ضمن اینکه همکاران ما آمادگی دارند در ساعتهای غیراداری و در هر زمانی که صاحبان کالا اداره کنند این امکانات و تسهیلات در محل به آنها ارائه میشود.
مدیرکل گمرک استان سمنان همچنین با اشاره به هزینهی زیاد کامیونهای چادری و تحمیل هزینههای اضافی به تولیدکنندگان و واردکنندگان کالاها، از تسهیلات ویژهی گمرک سمنان در این بخش خبر داد و گفت: در همین راستا امکان استفاده از کامیونهای معمولی به استثنای در موارد خاصی فراهم شده که این نیز میتواند از تحمیل هزینههای اضافی جلوگیری و هزینهی حمل و نقل کالا را تا حدودی کاهش دهد.
اظهار از راه دور در گمرک سمنان
وی از اجرای طرح اظهار از راه دور در گمرک سمنان خبر داد و افزود: در این طرح ظرف دو- سه ماه آینده در گمرک استان عملیاتی میشود و با اجرای آن، به حضور فیزیکی صادرکنندگان و واردکنندگان در گمرک استان نیاز ندارد و همهی عملیات گمرکی بصورت الکترونیکی انجام میشود. که این مهم نیز در تسریع در فرآیند صادرات و واردات موثر است.
سعدالدین همچنین از برگزاری مناقصه ساخت ساختمان اداری گمرک استان خبر داد و گفت: این بنا در زمینی به مساحت 3000 مترمربع ساخته میشود و هماکنون فونداسیون آن در حال انجام است.
وی از پیشبینی 4 میلیارد تومان برای اتمام راهاندازی این ساختمان خبر داد و خاطرنشان کرد: اگر اعتبارات پیشبینی شده اختصاص یابد عملیات ساخت این پروژه ظرف دو سال آینده به پایان میرسد.
انتهای پیام