کارشناس برنج، زغفران و علوفه در سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: کشاورزان استان گوجهفرنگی و لوبیا را با کاشت ذرت علوفهای جایگزین کردند، چون بازار لوبیا و گوجهفرنگی گرم بوده و قیمت آن بیشتر از ذرت علوفهای است.
«خلیل ببری» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی زنجان، اظهار کرد: امروزه در جوامع توسعهیافته دیگر تولید بر مبنای تن و یا کیلوگرم در هکتار مطرود شده و قابل قبول نیست، چون جهان به سمت و سوی خشکسالی و کمبود آب شیرین رفته و سبب تولید بر مبنای مصرف مترمکعب آب طرح و پیگیری میشود.
وی ادامه داد: ذرت علوفهای یکی از نیازهای اساسی در کشاورزی مدرن است و اولویت کار در آن است که علوفهی مورد نیاز دام هر استان در همان استان تولید شود.
وی افزود: با نظر گرفتن اینکه مصرف آب در کشت و کار ذرت بسیار بالا است و سطح سفرهی زیرزمینی سال به سال کاهش مییابد از اینرو کاشت و توسعهی بیش از حد مجاز ذرت علوفهای قابل تأئید و عقلانی نیست مگر این که عملکرد بالاتر از 50 تن در هکتار داشته باشد و زیر 50 تن قابل توصیه نیست.
ببری ادامه داد: استان زنجان به سبب مواجهه با کمآبی و خشکسالی و تکرار خشکسالی در چند سال و سردسیر بودن منطقه، طول دورهی رشد و گرما و نور محدودیت برای کشت و رشد ذرت علوفهای دارد و گاه در انتقال فصل دچار سرمازدگی و افت کمی و کیفی ذرت برخی مناطق میشود، چه رسد به اینکه بخواهیم ذرت دانهای بکاریم که طول دورهی رشد آن بیشتر از ذرت سیلویی است.
این کارشناس افزود: پارسال، بیش از 3000 هکتار سطح زیرکشت ذرت علوفهای داشتیم که امسال بنا به توصیهی کارشناسان و گرمی بازار لوبیا و گوجهفرنگی و قیمت زیاد آن کشاورزان راغب بودند تا از کشت ذرت سیلویی کاسته و لوبیا و گوجهفرنگی کشت کنند.
وی خاطرنشان کرد: ما نیاز به بذرهایی داریم که حین داشتن نیاز آبی بسیار کم مقاوم به خشکی و سرما بوده و طول دورهی داشت آن کوتاه و عملکردش زیاد باشد.
انتهای پیام