معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک با بیان اینکه خیرین حوزه سلامت علاقه چندانی به صرف هزینه در روستاها ندارند، اظهار کرد: بیشتر این افراد تمایل دارند در شهرها کمکهای خود را ارائه کنند. تعداد کمی از خیرین نیز در روستاها صرفاً به ساخت مراکز مبادرت دارند و باز هم تجهیز مراکز باقی میماند، چراکه ترجیحشان صرف هزینه در شهرهاست.
بابک عشرتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه مرکزی، به دلیل تأمین نشدن منابع مالی مورد نیاز برای مراکز بهداشت استان مرکزی، تجهیز و نوسازی آنها به کندی انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در کل استان مرکزی به همراه ساوه و زرندیه 393 خانه بهداشت روستایی و 117 مرکز بهداشتی شهر و روستا فعال است، اظهار کرد: تعداد خانههای بهداشت در استان متغیر است. در حال حاضر برای هر هزار و 500 نفر تا دو هزار نفر یک خانه بهداشت فعال است و در برخی مناطق روستایی نیز حتی برای 500 نفر نیز یک این خانه و مرکز وجود دارد.
وی با بیان اینکه در برخی روستاها مهاجرت صورت گرفته و تعداد مردم کاهش داشته است اما، خانه بهداشت آنها همچنان فعال است، افزود: در این مراکز برای هر هزار و 500 نفر دو بهورز فعالیت دارد که در مجموع در استان 770 بهورز خدماترسانی در مراکز بهداشت را به عهده دارند که برابر با استاندارد کشور است.
عشرتی، سرانه خانههای بهداشت، همچنین پرسنل فعال را مناسب با استاندارد کشور عنوان کرد و گفت: خوشبختانه از این نظر هیچ کمبودی در استان حس نمیشود. همچنین امسال 12 خانه بهداشت جدید به صورتی مشارکتی با کمک استانداری، دانشگاه علوم پزشکی و کمیته امداد تا پایان سال احداث و جایگزین خانههای بهداشت استیجاری خواهد شد.
وی درخصوص وضعیت و امکانات خانههای بهداشت استان گفت: به لحاظ تعمیر و تجهیز این مراکز نیازمند مبالغی هستیم که باید از سوی استانداری و فرمانداریها تأمین شود اما، از سال 86 این مشکلات همچنان وجود دارد و مبلغ موردنیاز اختصاص داده نشده است. همواره این کاستیها وجود داشته و به اجبار باید از بودجههای بخشهای دیگر در این حوزه هزینه کنیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد: علاوه بر تعمیر و تجهیز و امکانات، در بعد ساختمانی مراکز و خانههای بهداشت و تعمیر و نگهداشت آنها نیز چالشهایی وجود دارد که رفع این مشکلات نیازمند اعتبار و بودجهای مناسب است.
انتهای پیام