مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شیراز گفت: پروژه خط دوم آبرسانی به شیراز 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا سه سال آینده آماده بهرهبرداری خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه فارس، اللهداد نظرپور سهشنبه 21 مرداد در کنفرانس خبری با بیان اینکه سه سال قبل این پروژه آغاز شده است، گفت: سالهای گذشته اعتبارات تخصیص یافته به این پروژه ضعیف بود و تنها امسال، شاهد افزایش اعتبارات بودیم.
وی گفت: امیدوار بودیم که این خط لوله را طی یکسال آینده بهرهبرداری کنیم، با بهرهبرداری از این خط، ظرفیت آبرسانی به شیراز 3 مترمکعب در ثانیه افزایش خواهد یافت که چندین سال نیاز به آب شرب را جوابگو خواهد بود.
نظرپور با بیان اینکه میزان هدرروی آب شرب در شیراز بین 19 تا 20 درصد است، گفت: این میزان از میانگین کشوری که 25 درصد عنوان میشود، پایینتر است، اما تلاش میکنیم همین میزان هم به 15 درصد برسد.
مدیرعامل آبفا شیراز با بیان اینکه شرکت مطبوعش تامین روزانه نیاز 2 میلیون شهروند را عهدهدار است، گفت: 27 درصد آب مورد نیاز شیراز از منابع سطحی و 73 درصد از منابع زیرزمینی تامین میشود و هر شهروند به طور میانگین 160 لیتر آب در این کلانشهر استفاده میکند.
نظرپور حداکثر میزان مصرف آب هر شهروند در شبانه روز در شیراز را 180 مترمکعب در ایام گرم سال عنوان و اضافه کرد: باید تلاش کنیم با توجه به بحران آب، میزان متوسط مصرف سرانه آب را به 105 مترمکعب در شبانهروز برسانیم و این مهم جز با فرهنگسازی و حمایت رسانهها امکانپذیر نیست.
این مقام مسئول گفت: براساس استاندارد وزارت نیرو به ازای هر مشترک باید یک مترمکعب مخزن ذخیره آب داشته باشیم، اما ایجاد این میزان مخزن، اقدامی هزینهبر است.
وی با یادآوری اینکه شیراز حداقل به 500 هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب نیازمند است، گفت: تا پایان شهریوریک مخزن 15 هزار مترمکعبی را آماده بهرهبرداری خواهیم داشت و امیدواریم 38 هزار مترمکعب مخازن در حال احداث نیز در صورت تامین بهموقع اعتبارات، سال آینده و سال بعد از آن (94 و 95) به بهرهبرداری برسانیم.
نظرپور با بیان اینکه سال گذشته در مناطق جنوب و شرق شیراز مشکلات ناشی از کمبود و افت فشار آب را در سال 92 داشتیم،گفت: امسال و با تدابیر اندیشیده شده، این مشکل رفع شده است.
وی بروز برخی اختلالها در شبکه آبرسانی را بهدلیل حوادث ناشی از ترکیدگی و … دانست و تصریح کرد: با توجه به نیازهای موجود، حفر و تجهیز تعدادی چاه در دستور کار قرار دارد که تاکنون 24 حلقه حفر و تجهیز و وارد مدار شده است و 3 حلقه دیگر نیز تا پایان شهریور وارد مدار میشود.
مدیرعامل آبفا شیراز خاطرنشان کرد: امسال 5 درصد به تعداد مشترکان و 7.6 درصد به میزان استحصال و تولید آب شرب شیراز اضافه شده که شامل 52 هزار مترمکعب آب در شبانهروز است و با این میزان، نسبت به 4 ماهه سال گذشته، مشکلات کمتری را شاهد هستیم.
نظرپور با بیان اینکه طرحهای انتقال آب از سد ششپیر و بشار در یاسوج، از جمله طرحهای مطالعاتی است، گفت: هماینک 120 میلیارد تومان پروژه در دست اجرا داریم و بدهی شرکت به پیمانکاران حدود 60 میلیارد تومان است، انشاءالله با حمایت دولت و تامین و تخصیص اعتبارات لازم، بخشی از این بدهیها پرداخت شود.
مدیر عامل آبفای شیراز در پاسخ به سئوال خبرنگار ایسنا در خصوص وضعیت تصفیهخانه شهر صدرا گفت: خوشبختانه 6 هزار متر زمین در ابتدای مرداد ماه به آبفا تحویل شده و طرح ارتقا تصفیهخانه موجود، در حال اجرا است که بخشی از آن هم انجام شده.
نظرپور در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار ایسنا در خصوص تصفیهخانه شماره دو شیراز، گفت: این طرح توسط سرمایهگذار اتریشی در حال اجرا بود که بهواسطه تحریمها، با توقف مواجه شد، امیدواریم با گشایشهای ایجاد شده و امکان باز شدن السی، شاهد ادامه کار پروژه با پیمانکار قبلی یا پیمانکار جدید باشیم.
وی در پاسخ به این سئوال خبرنگار ایسنا در خصوص تکمیل پروژه جمعآوری فاضلاب شیراز، گفت: در سالهای گذشته اعتبارات خوبی از سوی بانک جهانی برای پروژه جمعآوری و دفع فاضلاب شیراز تامین و براساس آن اعتبارات، طرح با پیشرفت خوبی اجرا شد.
نظرپور ادامه داد: طی سهسال اخیر اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل رینگ جمعآوری فاضلاب بسیار کاسته شده و بههمین دلیل در سال گذشته تنها 90 کیلومتر طرح اجرا شد و امسال نیز تاکنون 20 کیلومتر اجرا کردهایم و امیدواریم تا پایان امسال بیش از سال گذشته، این پروژه را تداوم بخشیم.
مدیر عامل شرکت آبفای شیراز همچنین در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار ایسنا در خصوص اعتبارات عمرانی امسال، گفت: حجم ریالی اعتبارات در بخش آب نسبت به سال گذشته افزایش نداشته اما در بخش فاضلاب شاهد افزایش اندکی بودهایم اگرچه در بخش آب اندکی تخصیص یافته و در بخش فاضلاب هنوز رقمی اختصاص داده نشده است.
نظرپور گفت: در زمان احداث ساختمان خصوصا ساختمانهای مرتفع و مجتمعهای مختلف باید بهازای هر یک نفر 150 لیتر مخزن ذخیره آب پیشبینی و اجرا شود تا اگر زمانی شبکه انتقال آب دچار مشکل شد، حداقل 14 ساعت آب مورد نیاز شهروندان ساکن در ساختمانها تامین باشد.
انتهای پیام