مسئول گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: صبحانه مهمترین وعده غذایی برای دانشآموزان محسوب میشود که باید هر روز قبل از رفتن به مدرسه صبحانه کامل صرف شود.
فاطمه طاهریان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه قزوین، اظهار کرد: دانشآموزان برای فراگیری درسها و داشتن انرژی کافی در طول روز، قبل از رفتن به مدرسه باید صبحانه کامل بخورند، چرا که صبحانه مهمترین وعده غذایی محسوب میشود و نخوردن آن در کاهش توانایی جسمی و روحی دانشآموزان تاثیرگذار است.
وی افزود: برای این که کودکان اشتهای کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند بهتر است شام را در ابتدای شب میل کنند و حتیالامکان شب در یک ساعت معینی بخوابند تا صبح بتوانند زودتر بیدار شوند و وقت کافی برای صرف صبحانه داشته باشند.
طاهریان تاکید کرد: والدین صبحانه را باید مهمترین وعده غذایی تلقی کنند و برای ترغیب دانشآموزان به خوردن صبحانه، همه افراد خانواده دور سفره کنار یکدیگر بنشینند.
مسئول گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به صبحانه مناسب برای دانشآموزان ابتدایی تصریح کرد: غذاهایی مانند فرنی، حلیم، عدسی و شیربرنج غذای مورد علاقه کودکان هستند که ارزش غذایی بالایی دارند و این غذاها را میتوان در وعده صبحانه برای دانشآموزان ابتدایی تهیه کرد.
وی خاطرنشان کرد: نان، پنیر و گردو، نان و تخم مرغ، نان و کره – مربا، نان و کره و خرما همراه با یک لیوان شیر یک صبحانه سالم و مغذی است که والدین میتوانند از آنها به عنوان صبحانه برای دانشآموزان استفاده کنند.
طاهریان در ادامه با اشاره به اهمیت خوردن میان وعده برای دانش آموزان تصریح کرد: دانش آموزان علاوه بر خوردن 3 وعده غذای اصلی به میان وعده حداقل هر 4 الی 6 ساعت نیاز دارند؛ چرا که میان وعده غلظت خون را در حد طبیعی نگه میدارد.
وی توضیح داد: خوردن میان وعده سبب میشود که فعالیت سیستم عصبی و عملکرد مغز در حد مطلوب باقی بماند، به همین دلیل والدین باید توجه داشته باشند که بین صبح تا ظهر و ظهر تا شب، میان وعدهای برای دانشآموزان تهیه کنند که دارای ارزش غذایی بالایی باشد.
مسئول گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس دانشگاه علوم پزشکی قزوین تشریح کرد: دانشآموزان باید بدانند آنچه که میتواند نیازهای آنها را تامین کند موادی چون چیپس، پفک و سایر تنقلات، کمارزش غذایی نیست، بلکه موادی دارای ارزش غذایی بالایی هستند که دارای یک یا چند گروه اصلی غذایی هستند.
وی به استفاده از انواع میوهها با توجه به فصل میوه مانند انگور و پرتقال، استفاده از توت خشک، بادام، پسته، گردو، انجیرخشک، ساندویچهایی مانند نان و پنیر و سبزی، نان پنیر و گردو، نان و پنیر و خرما، انواع کوکو و کتلت، به عنوان میانوعده در برنامه غذایی دانشآموزان توصیه کرد.
طاهریان با تاکید بر ضرورت ارزش غذایی و سلامت میان وعده گفت: دانشآموزان از فروشندگان دورهگرد اطراف مدرسه خوراکی تهیه نکنند و درصورت تهیه میان وعده خود از بوفه مدرسه باید توجه کنند که آن دسته از مواد خوراکی را بخرند که دارای بستهبندی، پروانه ساخت، پروانه نظارت بهداشت، تاریخ تولید و تاریخ انقضاست.
وی اظهار کرد: والدین نیز باید توجه کنند که اگر در منزل برای دانشآموزان میانوعدههایی مانند لقمه و ساندویچ آماده میکنند بهتر است در صبح این لقمه آماده شود و اگر شب تهیه شود حتما در یخچال نگهداری شود.
وی در پایان با اشاره به بهداشت دهان و دندان دانشآموزان یادآور شد: به منظور پیشگیری از پوسیدگی دندان دانشآموزان باید به طور روزانه 2 بار در روز از مسواک و نخ دندان تمیز استفاده کنند و همچنین در مدرسه بعد از صرف میان وعده، دهان خود را با آب کافی شستشو دهند.
انتهای پیام