دنباله دار یخی در شب سال نو میلادی از کنار زمین می گذرد البته باید گفت با توجه به اینکه این دنباله دار یخی شب ۳۱ دسامبر از نزدیکی هلال ماه قابل رصد است اما برای مشاهده آن حداقل به یک تلسکوپ کوچک نیاز خواهید داشت . برای مشاهده توضیحات بیشتر با میهن پست همراه باشید .
در ابتدا باید توضیح دهم که این دنباله دار یخی از فاصله چندین میلیون کیلومتری از کره زمین عبور خواهد کرد و هیچ خطری برای سیاه ما نخواهد داشت و جالب است بدانید که این نوع دنباله دارها بصورت دوره ای در مدار های مشخص و کاملا قابل پیش بینی در اطراف خورشید قرار دارند. این دنباله دار یخی نیز که حالا ۴۵P/هوندا-مارکوس-پاجدوساکووا نام گرفته در هر ۵٫۲ سال یکبار به زمین نزدیک ترین فاصله نسبت به زمین خواهد رسید .
دنباله دار یخی یک گلولهٔ برفی کیهانی است که از گازهای منجمد، سنگ و گرد و غبار ساختهشده و تقریباً به اندازهٔ یک شهر کوچک است. ساختار دنباله دار شامل سه بخش هسته، گیسو و دم است. هسته بخش مرکزی آن است و از گرد و غبار و گاز و یخ ساخته شدهاست. وقتی که دنباله دار نزدیک خورشید میشود، یخهای موجود در هستهٔ آن تبخیر میشود و تبدیل به ابر بزرگی پیرامون دنبالهدار میشود که گیسو نام دارد.
البته فراموش نوشد که نیروی مغناطیسی بسیار قوی است و طنابها، گرهها و نوارهایی تولید میکند که دم یونی را از دم گرد و غباری جدا میکند . سرچشمه و منشأ دنباله دار ها ، ابر اورت یا کمربند کویپر است .
بد نیست بدانید که ستاره های دنبالهدار ، غیر دورهای و دورهای هستند که غیر دورهایها گرانش محدود به خورشید ندارند و مدار آنها به شکل سهمی است. دنباله دار های دورهای نیز شامل دنباله دار های بلند مدت بسیار بیشتر از ۲۰۰ سال و کوتاه مدت ۲۰ تا ۲۰۰ سال است. در نامگذاری دنباله دار ها، از نام کاشفان آنها یک شخص یا فضاپیما استفاده میشود. اتحادیهٔ بینالمللی اخترشناسی رهنمودی برای نامگذاری دنبالهدارها مشخص کردهاست.
[highlight]منبع : yahoo[/highlight]