مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کردستان راه روستایی و آب شرب را دو شاخص عمده و نگرانکننده روستاهای استان کردستان دانست و گفت: متأسفانه هماکنون 34 درصد جادههای استان، راه روستایی آسفالته دارد.
«محمدرضا شاملی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی کردستان، با اشاره به نقش دهیاریها در توسعهی پایدار روستاها اظهار کرد: در دولتهای گذشته هیچ سند جامع راهبردی برای کار در روستاها وجود نداشت.
وی افزود: این سند جامع روستایی در چند سال اخیر رونمایی شد و ما نیز برابر اهداف سند برنامههای استان را اجرا میکنیم همچنین در برنامهی ششم چشمانداز توسعه نیز اهداف کلی که به توسعه پایدار برمیگردد، وجود دارد.
مدیرکل دفتر امور روستایی استان کردستان خاطرنشان کرد: در این سند جامع راهبردی، نقش دهیار به عنوان دبیر ارشد روستا تعریف شده است و همهی دستگاهها باید حول این محور با دهیاران تعامل و همکاری داشته باشند.
شاملی افزود: در راستای تحقق این اهداف سعی شده که در کردستان نقش دهیاران با حفظ حرمت شوراها پررنگتر دیده شود.
وی با تقدیر از تلاش جهاد دانشگاهی واحد کردستان در راستای اجرایی کردن برنامههای آموزشی امور روستایی در استان، خاطرنشان کرد: خوشبختانه تاکنون همهی اهداف طراحی شده برای توسعهی روستاها و اجرایی کردن سند جامع راهبردی روستایی به خوبی و به طور جدی به مرحله اجرا در آمده است.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کردستان در ادامه سخنانش به برگزاری آزمونهای دهیاری و اهمیت آموزش برای دهیاران اشاره و اظهار کرد: در برگزاری آزمونها، بحث آسیبشناسی آنها و تقویت بخشهایی که از سوی دهیاران نیازسنجی و اولویتبندی میشود مهم است.
شاملی یادآور شد: ما به کار غیرعلمی اعتقاد نداریم و میکوشیم با برنامهریزی دقیق تمام اهداف خود را در راستای توسعهی روستاها که تا مرحلهی عمرانی برعهده ما میباشد به طور کامل اجرا کنیم.
وی گفت: توسعهی بستر روستایی، تقویت اینترنت، دفاتر آی.تی و پیشخوانهای دولتی و روستایی از جمله اولویتهای کاری این حوزه است.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کردستان تصریح کرد: در راستای تقویت خدمات الکترونیک در روستاها درصددیم اینترنت 1000 روستا را تا پایان امسال برقرار کرده و بعد به سمت تجارت الکترونیک برویم.
شاملی یادآور شد: در راستای فعالسازی دهیاریها فقط 63 روستا مانده که فعال شود که آن هم مختص به روستاهای زیر 20 خانوار است.
وی مشارکت مردم را برای توسعه روستاها بسیار مهم و با ارزش دانست و خاطرنشان کرد: هر چه مردم مشارکت بیشتری داشته باشند توسعهی روستاها با تسریع بیشتری انجام میشود.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کردستان با تاکید بر تقویت مشارکت مردمی افزود: تحقق این مهم تاکنون در کردستان موجب تقویت 400 روستا شده است.
شاملی در ادامه بحث تقویت خانههای بهداشت روستایی را یکی دیگر از اولویتهای استانداری کردستان دانست.
وی شمار روستاهای دارای خانه بهداشت را 640 روستا برشمرد و افزود: خوشبختانه در این مقوله نیز فقط 35 روستا در سطح استان باقی مانده که امید است تا پایان سال و با کمک کمیته امداد امام خمینی(ره) استان آن را به پایان برسانیم.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کردستان تقویت بحث مخابرات را نیز از دیگر اولویتهای دفتر امور کل امور روستایی استانداری کردستان دانست و گفت: هماکنون 1000 روستای استان، اینترنت دارند و امید میرود تا پایان سال نیز تمام روستاهای بالای 20 خانوار و زیر 20 خانوار نیز فعال شود.
شاملی در ادامه سخنانش، راه روستایی و آب شرب را دو شاخص عمده و نگرانکنندهی روستاهای استان کردستان دانست و گفت: متأسفانه هماکنون 34 درصد جادههای استان، راه روستایی آسفالته دارد.
وی میانگین کشوری را در این زمینه 67 درصد دانست و گفت: متأسفانه کردستان در این زمینه رتبهی آخر کشوری را دارد.
مدیرکل امور روستایی استانداری کردستان با بیان اینکه در مسألهی آب شرب به آمارهایی که منتشر میشود معتقد نیستم، افزود: برخورداری 80 درصد روستاهای استان از آب شرب در این خشکسالی امری غیرقابل قبول است.
شاملی خوشبینانهترین حالت بهرهمندی روستاهای کردستان از آب شرب را 50 درصد برشمرد و افزود: مقرر شده بود که تا پایان سال 94 ، همهی روستاهای استان از آب شرب برخوردار شوند که ما با توجه به وضعیت کنونی استان این مهم را ناممکن میدانیم.
وی تأمین اعتبار و تغییر رویکرد تامین آب روستایی را از مهمترین عوامل موثر در بهرهمندی روستاها از آب شرب دانست.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کردستان اعتبار اختصاص یافته به دفتر امور روستایی استانداری کردستان را امسال، 11 میلیارد تومان برشمرد و یادآور شد: با توجه به پروژهها و اولویتبندیها، در این راستا برای 10 تا 15 میلیون تومان برنامهریزی کردیم که امید میرود تحقق یابد.
انتهای پیام