حتماً در میان اطرافیان شما افرادی هستند که از دردهای طاقت فرسا ناشی از میگرن در سر خود شکایت کنند ، بیماری که این روزها در بین بیشتر ایرانی ها شایع و قابل مشاهد است.بله میگرن سردردی شدید است که گاهی بصورت ضربه و گاهی نیز به صورت تپش در سر فرد مبتلا رخ می دهد و ممکناست باعث، حالت تهوع، استفراغ و حساسیت شدید به نور و صدا شود. حملات میگرنی میتواند باعث درد شدیدی در سر شده و برای ساعتها و یا روزها باقی بماند و آنقدر شدید بوده که فرد بخواهد فقط درجایی ساکت و تاریک دراز بکشد و بخوابد. در ادامه با میهن پست همراه شوید.
به عبارتی دیگر بعضی از انواع بیماری میگرن، ممکناست همراه با علایم حسی هشداردهنده، چون صاعقهها و فلاشهای نور، نقاط کور و یا سوزنسوزن شدن دستها و پاها رخدهد. داروهایی برای کاهش میزان درد و دفعات رخدادن حملات میگرن موجوداست. بهترین نتیجه این داروها زمانیستکه با ترکیبی از تغییرات سبکزندگی و درمانهای خانگی استفاده شوند.
برای افراد مبتلا توصیه پزشکان معالج این است که افراد از مسکنهایی مانند ایبوپروفن و استامینوفن استفاده کرده و برای تهوع و پیشگیری از حمله استفاده از انتی امتیک توصیه میشود. داروهای تخصصی تر میگرن شامل تریپتانها یا ارگوتامینها هستند که آنها را میتوان برای کسانی توصیه کرد که مسکنهای ساده بر آنها تاثیر ندارند. در سراسر جهان بیش از 10% از مردم در برخی از برهههای زندگی دچار میگرن شدهاند.
علایم بیماری میگرن
علایم بیماری میگرن متفاوتاند و ممکن است یکی و یا ترکیبی از علایم زیر باشند:
سردردی ضربان دارد و تپشدار که معمولا بشکل دردی مبهم شروع شده و تبذیل به دردی تپنده و کوبنده میشود. درد معمولا با حرکت کردن بیشتر میشود. درد ممکن است از یک طرف سر به طرف دیگر حرکت کند، یا جلوی سر و یا کل سر را تحت تاثیر قرار دهد.
حساسیت به نور، صدا و یا بو
حالت تهوع، استفراغ، معده درد و یا شکم درد
کاهش اشتها
احساس سرما و یا گرمای شدید
رنگ پریدگی
خستگی
سرگیجه
تاری دید
اسهال
تب (خیلی کم پیش میآید)
اغلب سردردهای میگرنی حدود 4 ساعت ادامهدارند، اما در انواع شدید ممکن تا یک هفته ادامه داشته باشند. تعداد حمالت میگرن بین افراد مختلف متفاوت است، معمولا افراد میگرنی 2 تا 4 بار درماه دچار سردرد میگرنی میشوند، با اینحال بعضی ها هر چند روز یکبار و بعضی دیگر هم یک یا دوبار در سال دچار این حمله میشوند.
عامل ژنتیکی
مطالعه دوقلوها نشان میدهد که تاثیر ژنتیکی ۳۴ تا ۵۱٪ در احتمال ابتلا به میگرن موثر میباشد. . این رابطه ژنتیکی در میگرنهایی که دارای اورا هستند نسبت به میگرنهایی که اورا ندارند قویتر میباشد.
برخی از گونههای ویژه ژنها خطر ابتلا به این بیماری را به میزان کم تا متوسط افزایش میدهند. اختلالات تک ژن که باعث به وجود آمدن میگرن میشوند اندک هستند.
یکی از این گونهها به عنوان میگرن نیم فلج خانوادگی شناخته شده است، که نوعی میگرن با اورا میباشد، و از طریق کرموزوم غیر جنسی غالب به ارث میرسد. این اختلالات با انواع کدگذاری ژنی برای پروتئینهایی که کار انتقال یون را بر عهده دارند، در ارتباط میباشند.
اختلال ژنتیکی دیگری که در بوجود آمدن میگرن دخیل است سندرم کاداسیل یا کرموزوم غیر جنسی غالب سرخرگی مغزی با انفارکتوس و لولکو انسفالوپاتی میباشد.
مبتلایان به میگرن از خوردن این میوه پرهیز کنند
مصرف موز میتواند سردردهای میگرنی را در مبتلایان به این بیماری تشدید کند.
محمد رضا معتمد، متخصص مغز و اعصاب گفت: گرسنگی میتواند سردردهای میگرنی را در مبتلایان به این بیماری تشدید کند، همچنین مصرف غذاهای حاوی نیترات چون سوسیس و کالباس در برو حملات میگرنی تأثیر میگذارد.
وی با اشاره به تغذیه مبتلایان به میگرن اظهار داشت: مصرف غذاهایی که حاوی نگهدارنده هستند همچنین مصرف برخی داروها میتواند در این مسئله تأثیر بگذارد.
این متخصص تغذیه ادامه داد: مصرف موز نیز میتواند سبب تشدید سردردهای میگرنی در مبتلایان به این بیماری شود.
هیچوقت فکر نمیکردم میوه به این خوشمزگی رو نباید خورد