استاندار کرمان گفت: به نقطهای رسیدهایم که در برخی مناطق استان مردم آب آشامیدنی سالم ندارند و روستاها به دلیل نبود آب، خالی از سکنه شدهاند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه کویر، “علیرضا رزمحسینی” صبح امروز در نخستین همایش هماندیشی بهرهبرداران و صاحبنظران بخش کشاورزی استان کرمان اظهار کرد: همه ما قصور کردهایم که وضعیت آب و خاک به شرایط کنونی دچار شده و باید بپذیریم که آژیر خطر بحران آب در استان کرمان به صدا در آمده است.
وی تصریح کرد: اگر میخواهیم بر بحران کنونی غلبه کرده و برای نسل آینده چیزی بگذاریم، هرکس باید مسئولیت خود را شرافتمندانه انجام دهد و کشاورزان باید قدر آب را بدانند.
وی با اشاره به اینکه در 35 سال گذشته از آب رایگان استفاده کردهایم، اظهار کرد: وضعیت کنونی نتیجه بیتدبیری است.
استاندار کرمان گفت: مصرف بی رویه آب در بخش کشاورزی و عدم استفاده از تکنولوژی روز و آبیاری نوین و … از عوامل دچار شدن به وضعیت کنونی است.
وی تاکید کرد: مدیریت کشت، برداشت و فروش در جهاد کشاورزی وجود ندارد و جهاد کشاورزی و خانه کشاورز باید این مسائل را مدیریت کرده و این همایشها باید نتیجه و خروجی عملیاتی داشته باشند.
رزمحسینی با اشاره به برخی محافظهکاریها در انجام مسئولیتها و بیقانون عمل کردن، افزود: هنوز کسی درد بحران آب در استان را احساس نکرده و امروز یکی از مسئولیتهای اصلی مدیریت استان، حل بحران آب است.
وی با تاکید بر اینکه باید در اجرای برنامهها تعهد داشته و مسئولیتپذیر باشیم، گفت: سرجمع هزینههای انتقال آب به استان کرمان 15 هزار میلیارد تومان برای 550 میلیون مترمکعب است که اگر 20 درصد صرفهجویی کنیم، 600 میلیون مترمکعب آب خواهیم داشت.
استاندار کرمان اظهار کرد: به دنبال طرح جامع و قانونی در استان برای صرفهجویی جدی و عملیاتی در بخش کشاورزی هستیم و اراده استان بر اجرای این طرح با همکاری کشاورزان، مردم، رسانهها و ائمه جمعه است.
وی با تاکید بر اینکه باید فرهنگ صرفهجویی را در استان فراگیر کنیم، گفت: مرکز کنترل آب در شرکت آب منطقهای استان فعال خواهد شد و باید میزان سهم هر کشاورز از آب، خاک و تولید مشخص شود تا طرح را دقیق پیش ببریم.
رزم حسینی گفت: اگر میخواهیم در استان کرمان بمانیم، باید دست به دست هم داده و در مصرف آب صرفهجویی کنیم و از منابع آب حداکثر استفاده را ببریم.
وی با اشاره پرداخت تسهیلات بانکی برای اجرای آبیاری نوین تصریح کرد: تسهیلات باید جایی پرداخت شود که مثمرثمر بوده و فکری برای تسهیلات معوقه بخش کشاورزی بشود.
انتهای پیام