سقوط ایستگاه فضایی چین در حالی این روزها به بحث داغ محافل علمی حوزه هوافضا بدل شده است که احتمال می رود ایستگاه فضایی 1-Tiangong چین که این روزها در فضا سرگردان است تا سه ماه دیگر به زمین برخورد کند. که در این میان احتمال می رود که کشورهایی همچون ترکیه، اسپانیا ، هند ، یونان و بخشی از آمریکا مکان احتمالی فرود ایستگاه فضایی باشند.
سقوط ایستگاه فضایی چین بنام تیانگون در حالی خبر خوشایندی برای چینی ها نبوده که تقریبا یک سال پیش ، مقامات چینی به طور رسمی اعلام کردند که امکان کنترل را از دست داده اند.
البته توضیح بیشتر در خصوص سقوط ایستگاه فضایی چین ، این است که Tiangong-1 در سال 2011 با اهداف و امیدهای زیادی توسط چینی ها به فضا ارسال و مأموریت هایی با سرنشین انسانی و نیز بی سرنشین زیادی را انجام داد که در این میان درست اوایل سال 2016 بود که CNSA اعلام نمود این کاخ آسمانی 10.4 متری به علت مشکلات فنی یا مکانیکی پس از انجام موفقیت آمیز مأموریت های تاریخی خود ، در 3 آینده با سقوط به سمت زمین به ماموریتش پایان خواهد داد.
تخمین های دوباره محققان نشان میدهد ایستگاه فضایی چینی که چندی پیش در آسمان سرگردان شد، سه ماه آتی به زمین برمیگردد.
ایستگاه فضایی Tiangong-۱ که به دور زمین در حال چرخش است ، حاوی مواد شیمیایی بسیار سمی است و احتمالا بین ماههای آوریل و مارس به زمین برخورد کند. البته بخش اعظم ایستگاه هنگام ورود به اتمسفر میسوزد اما ۱۰ تا ۴۰ درصد آن که حاوی مواد خطرناک است، به زمین میرسد. از سوی دیگر طبق آمار سازمان فضایی چین، متوسط ارتفاع مدار Tiangong-۱ از 289/1 کیلومتر به 281/3 کیلومتر رسیده است.
بنیادهای فضایی مختلفی سراسر جهان مشغول رصد این ایستگاه هستند و در همین راستا نیز در روزهای اخیر سه پیش بینی مختلف از زمان برخورد آن با زمین اعلام شده است.

تیانگونگ Tiangong-1 به معنی قصر آسمانی T اولین نمونه ایستگاه فضایی کشور چین است که علاوه بر اینکه یک آزمایشگاه فضایی است بلکه بستر مناسبی برای بهبود ملاقات های مداری و توانایی های اتصال در فضا است. تیانگونگ-۱ در ۲۹ سپتامبر ۲۰۱۱ به صورت بدون سرنشین به فضا پرتاب شد.
محققان سازمان فضایی اروپا در پاریس نیز مسیر سقوط ایستگاه فضایی چین را رصد میکنند که در همین راستا ESA پیشبینی خود از زمان ورود ایستگاه به اتمسفر زمین را تغییر داده و آن را بین ۱۷ مارس تا ۲۱ آوریل اعلام کرده است. این یکی از دقیقترین پیشبینیهای موجود در این باره است.
از سوی دیگر وبسایت Satflare به طور آنلاین و سه بعدی مسیر ۱۵ هزار ماهواره را رصد میکند که طبق محاسبات این سایت احتمالا Tiangong-۱ در سه ماه آتی وارد اتمسفر زمین شود.
بد نیست بدانید که شرکت آئرواسپیس در کالیفرنیا نیز پیش بینی میکند Tiangong-۱ در اواسط ماه مارس وارد اتمسفر زمین شود که البته ممکن است تاریخ دقیق آن دو هفته جا به جا شود اما طبق گفته ساطمان فضایی چین ماموریت تاریخی این فضاپیما در مارس ۲۰۱۶ به اتمام رسانده است.
از سوی دیگر نیز هر چند مکان دقیق ایستگاه مشخص نیست اما ESA منطقه احتمالی فرود را تخمین زده است. طبق این تخمین کشورهای اسپانیا، ایتالیا، ترکیه، یونان، هند و بخشهایی از آمریکا مکان احتمالی فرود ایستگاه فضایی چینی هستند.
[highlight]منبع[/highlight] dailystar