صفحه نمایش قابل ترمیم برای گوشی و تبلت های هوشمند و حتی گجت های دیجیتالی در حالی توسط پژوهشگران ساخته شده است که این شیشه قابلیت ترمیم خود را دارد و البته روی دیگر سکه این که این فناوری در حالی می تواند متوفق شود که نتایج ان میزان قابل توجهی از سود شرکت های سازنده گوشی هوشمند و بخصوص سازندگان تاچ را کم خواهد کرد. در ادامه با میهن پست همراه شوید.
ساخت صفحه نمایش قابل ترمیم برای گوشی های هوشمند از آن جهت برای مصرف کننده مقرون و بصرفه هیت که اکثر شیشه ها دچار شکستگی یا خش میشوند که البته این یکی از معایب استفاده از شیشه در محصولاتی مثل گوشی هوشمند است که معمولا با آزمایشِ انداختن گوشی از بالا به زمین امتحان میشوند. حال شیشهای را تصور کنید که بتواند خود را ترمیم کند؛ به صورتی که انگار هرگز آسیبی ندیده است. به نظر میرسد به لطف محققان ژاپنی این موضوع به حقیقت پیوسته است.
در این میان گروهی به رهبری پروفسور تاکوزو آیدا از دانشگاه توکیو، شیشهای از جنس پلیاتر تیاریز یا همان پلیمر سبکوزن تولید کردهاند که فقط با یک فشار دست میتواند خود را ترمیم کند. این در حالی است که معمولا درست کردن شیشه نیاز به حرارت بالا دارد؛ اما این کشف باعث میشود این کار در دمای اتاق هم ممکن شود.
پؤوهشگران سازنده صفحه نمایش قابل ترمیم برای گوشی های هوشمند در خصوص یافته های خود به رسانه ها گفته اند که این محصول استحکام مکانیکی بالا و توانایی ترمیم در نوع خود یک ویژگی بسیار منحص به فرد است و در واقع آن ها در توضیحی بیشتر عنوان کرده اند که مواد سخت قابل ترمیم قبلا درست شدهاند؛ ولی طبق گفتهی آن ها در اکثر موارد این مواد به گرم شدن تا دمای۱۲۰ درجه سانتیگراد یا بیشتر نیاز دارند تا بتوانند ساختار خود را از نو سازماندهی و خود را ترمیم کنند.
[box type=”shadow” ]کشف و ساخت صفحه نمایش قابل ترمیم برای گوشی های هوشمند در حالی به صورت کاملا تصادفی رخ داده است که دانشجویی به نام یو یاناگیساوا قصد داشته از پلیمر به عنوان چسب استفاده کند؛ سپس متوجه شد لبه هایی که بریده شده بودند شروع به پیوستن به هم کردند و در عرض ۳۰ ثانیه فقط با فشرده سازی خفیف ، ورقه ای کامل تشکیل شد. بعد از چند ساعت، آن شیشه بدون هیچ لکه یا آسیبی دوباره مثل اول شده بود و در این میان نیز یاناگیساوا که باور نداشت به چه چیزی دست یافته است چند بار این آزمایش را تکرار کرد؛ ولی هر بار نتایج یکسان بود. [/box]
یاناگیساوا در خصوص ساخت صفحه نمایش قابل ترمیم به رسانه ها گفته:
امیدوارم شیشهی قابل ترمیم تبدیل به یک مادهی برای حفظ بیشتر محیط زیست جدید شود و باعث شود دیگر در صورت شکستن شیشه نیازی به دور انداختن آن نباشد.
در صورتی که شرکتهای دستاندرکار از این محصول در طراحیهای خود استفاده کنند، این کشف برای مصرفکنندگانی که مجبور هستند با صفحه نمایش شکستهی گوشی هوشمند خود کنار بیایند، میتواند یک مزیت عالی باشد. البته تعمیر و ضمانتنامهبرای این شرکتها پول بیشتری به ارمغان میآورد و حذف کردن این مشکل ممکن است برای آنها خیلی محتاطانه نباشد؛ مگر این که قیمت گوشی را به همان نسبت افزایش بدهند.
[highlight]منبع[/highlight] Neowin