مدیرکل امور میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجانغربی گفت: بدون مشارکت و همکاری مسئولان اجرایی مرمت و احیاء بناهای تاریخی عملیاتی نمیشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی آذربایجانغربی، «جلیل جباری» بعد از ظهر امروز(چهارشنبه 19 شهریورماه) در نشست تبیین سیاستهای حفظ و احیاء اماکن تاریخی آذربایجانغربی اظهار کرد: حدود 177بنای تاریخی ثبتی جزو 1460 اثر ثبتی در استان وجود داشته که از نظر نگهداری، مرمت، احیاء و بهرهبرداری وضعیت مطلوبی نداشته است.
وی با اشاره به وضعیت بناهای تاریخی آذربایجانغربی افزود: امروزه دولت بعنوان سیاستگذار اصلی باید در رابطه با بحث تأمین هزینههای مرمت و احیاء بناهای تاریخی فعالیت کند که به علت کمبود منابع و اعتبارات نمیتواند اقدامات اساسی داشته باشند که در این راستا نقش دستگاههای اجرایی و مالکان بخش خصوصی بسیار ضروری است.
مدیر کل امور میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجانغربی با بیان اینکه بدون مشارکت دستگاههای اجرایی و حمایت از مالکیت مرمت و احیاء بناهای تاریخی عملیاتی نمیشود، خاطر نشان کرد: یکی از رموز موفقیت کشورهای موفق در حوزهی احیاء و حفاظت بناهای تاریخی موضوع احیای بهرهبرداری از این بناها بوده که توانستهاند این بناها را به احیاء و بهرهبرداری برسانند.
جباری افزود: از آنجایی که وظیفهی اصلی صندوق احیاء و بهرهبرداری از اماکن تاریخی جذب سرمایهگذاری بخش غیردولتی در حفاظت، مرمت و احیاء بناهای تاریخی است امید میرود با مشارکت وهمفکری مسئولان به راهکارهای اساسی در این راستا دست یابیم.
وی تصریح کرد: یکی از طرحهای محوری و اساسی استان، طرح پردیسان در ماکو بوده که با حمایتهای اعضای شورای شهر و شهرداریها که توجه خاصی به بحث مرمت و احیاء بناهای تاریخی دارند، بهرهبرداری لازم را به عمل آورده همچنین بتوانیم شماری از این بناها را احیاء کرده و آنها را به وضعیت مطلوبی برسانیم.
انتهای پیام