نان خانگی محلی در اغلب استانهای کشور توسط زنان و دختران در مناطق روستایی جهت مصرف خانوار تولید میشوند و یکی از این انواع نانها که بیشتر در مناطق شرق گیلان پخت میشود، ” نان خرفه یا خلفه” بوده که به “نان کشتا” معروف است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه گیلان، پخت نانهای سنتی و محلی در گیلان از رسوم مردمان این دیار است که در مناطق مختلف رواج دارد. در شرق استان گیلان نان خانگی کشتا میپزند که بر روی آتش هیزم و یا اجاق گاز تهیه میشود.
برای پخت این نان که در آستانه اشرفیه رواج زیادی دارد، در ابتدا کدو حلوایی پخته شده و از پوست جدا می گردد، سپس با آرد برنج و پودر خلفه، نمک و مقداری آب به خوبی ورز داده میشود و در آخر مقداری آرد گندم به خمیر اضافه میشود. سپس خمیر به دست آمده را به وسیله دست به اندازه لازم پهن کرده و بعد از پهن شدن خمیر به مقدار کافی آن را برای پخت بر روی شعله غیر مستقیم آتش قرار میدهند.
این کار به وسیله یک ظرف سفالی (گَمَج) صورت میگیرد. چند دقیقه قبل از گذاشتن خمیر باید این ظرف کاملا بر روی شعله آتش گرم شده باشد، پس از اطمینان از گرمای لازم، خمیر نان بر روی آن گذاشته شده تا پخته شود در مدت بسیار کوتاهی نان پخته و آماده برای نوش جان کردن است.
با وجود اینکه تهیه این نان زمان بر بوده و سختی خاصی دارد، اما کام بسیاری از مهمانان و مسافران سرسبز شمال با خوردن این نان شیرین میشود. اغلب مسافران و گردشگران در بازار آستانه اشرفیه این نان محلی را همراه کباب و یا تخم مرغ پخته میل میکنند و طرفداران زیادی دارد. “کشتا” نان شیرین، خوش مزه و خوش طعمی است که عطر و بوی آن مشام هر عابری را نوازش میدهد.
انتهای پیام