استاندار اصفهان گفت: 19 فروردین سال جاری، وزیر نیرو موافقت خود را برای اجرای تونل گلاب دو پس از صدور مجوز اعلام کرد و اجرای این طرح توسط معاون برنامه ریزی و راهبردی رییس جمهور تایید شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه اصفهان، رسول زرگرپور، در جمع خبرنگاران با اشاره به حواشی توقف احداث تونل گلاب دو در اصفهان اظهار کرد: روز یکشنبه، شورای امنیت ملی کشور با درخواست اصفهان با موضوع احیای رودخانه زاینده رود تشکیل شد، تا چالشهایی که در رابطه با طرح جامع احیای حوضه آبریز زاینده رود در دستگاههای مختلف وجود دارد برطرف شود.
وی اضافه کرد: در این جلسه دو تصمیم مهم در خصوص زاینده رود گرفته شد؛ ابتدا وزیر کشور از وزیر نیرو خواست تا ظرف دو ماه آینده تمام مواد 9 گانه مصوبه جامع احیای زاینده رود را اجرایی کنند و گزارش کامل آن را در اختیار شورای امنیت کشور قرار دهد؛ این تصمیم گیری نگرانیها در خصوص سرعت نامناسب اجرای طرح جامع را رفع میکند.
زرگرپور ادامه داد: دومین تصمیمی که در خصوص زاینده رود در این جلسه به تصویب رسید ارایه برنامه وزیر نیرو در خصوص اختصاص آب پاییزه به اصفهان در شورای امنیت کشور بود و خوشبختانه تاکید شورای امنیت کشور که جایگاه اجرایی ویژهای دارد بر این موضوع بسیار قابل توجه است.
استاندار اصفهان با اشاره به برگزاری جلسهای با درخواست نمایندگان اصفهان و با حضور رییس مجلس شورای اسلامی و نمایندگان استان چهارمحال وبختیاری گفت: آنچه که به عنوان مصوبه در این جلسه از سوی رییس قوه مقننه مطرح شد مسئله احیای کامل زاینده رود فارغ از تامین آب مورد نیاز بخشهای شرب و کشاورزی بود و از وزیر نیرو درخواست شد برنامه احیای این رودخانه را تا ماه آینده ارایه کند.
زرگرپور با بیان اینکه مسؤلان وزارت نیرو اعلام کردهاند وضعیت آب دو استان کرمان و اصفهان قرمز است، گفت: اعلام وضعیت قرمز برای این دو استان به دلیل کمبود آب شرب نیست بلکه سامانه کافی برای انتقال آب به این دو استان وجود ندارد و آنچه که میتواند اصفهان را از وضعیت قرمز خارج کند احداث تونل گلاب دو است.
وی با بیان اینکه طرح تونل گلاب از شش ماه پیش تا کنون متوقف بوده است، تصریح کرد: نبود اطلاعات طرح در وزارت نیرو، نبود مجوزهای فنی و مهندسی برای اجرا و مجوزهای زیست محیطی سه موردی بود که وزارت نیرو با استناد به آنها اجرای تونل گلاب دو را متوقف کرد.
استاندار اصفهان با اشاره به اینکه تونل گلاب دو یک طرح استانی با موافقت نامه و اعتبار استانی است به همین دلیل اطلاعت آن در وزارت نیرو موجود نبوده است، اضافه کرد: در حال حاضر اطلاعات طرح در اختیار وزارت نیرو قرار داده شده و مجوز فنی مهندسی برای اجرا و مجوز زیست محیطی طرح صادر شده است.
زرگرپور خاطرنشان کرد: 19 فروردین ماه سال جاری وزیر نیرو موافقت خود را برای اجرای تونل گلاب دو پس از صدور مجوز اعلام کرد و اجرای این طرح توسط معاون برنامه ریزی و راهبردی رییس جمهور، تایید و از سه هفته پیش صحبت صدور مجوز برای این طرح مطرح شده بود.
وی با اشاره به اینکه گلایه وزیر نیرو از آغاز عملیات اجرای تونل گلاب دو پیش از صدور مجوز توسط وزارت نیرو است، گفت: عملیات عمرانی هیچ طرحی نمیتواند پیش از دریافت مجوزهای لازم از سوی وزارت خانه مربوطه آغاز شود و البته تونل گلاب در حال حاضر تمام مجوزهای لازم را دارد.
استاندار اصفهان ادامه داد: تونل گلاب چهار جبهه کاری دارد که در بازدید وزیر نیرو سه جبهه عملیات عمرانی طرح، کاملا متوقف و جبهه چهارم با یک هشتم ظرفیت در حال فعالیت بوده است بنابراین نمیتوان چنین طرحی را فعال اعلام کرد.
زرگرپور در خصوص اجرای طرح پیش از تائید نهایی وزارت نیرو گفت: از حدود یک ماه و نیم پیش بخشهایی از تونل ریزش کرده بود؛ با وجود چنین شرایطی نمیتوان گفت طرح متوقف است و باید جلوی ریزش تونل گرفته شود؛ این توضیحات باید به وزیر نیرو داده میشد و اگر پیش از حضور وزیر در محل پروژه با مسؤلان استان هماهنگیهای لازم انجام و این اطلاعات در اختیار وزیر قرار گرفته بود، مشکلات پنجشنبه هفته گذشته به وجود نمیآمد.
وی با بیان اینکه وزیر حق دارد نسبت به آغاز عملیات عمرانی طرحی که دستور توقف آن داده شده، پیش از تائید نهایی مکدر شود، تصریح کرد: وزیر پس از بازدید از پرژه به گمان اینکه اجرای طرح پیش از موعد مقرر آغاز شده از مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان میخواهد به مرخصی برود تا بررسی شود آیا تخلفی صورت گرفته با خیر.
استاندار اصفهان با تاکید بر اینکه نباید حاشیهها را پررنگ کرد، گفت: پرداختن به اینکه مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان برکنار شده یا به مرخصی اجباری رفته است مشکلی از حوضه زاینده رود رفع نمیکند؛ مسائل حاشیهای نباید به اصل تبدیل شود.
زرگرپور با بیان اینکه اگر تخلفی در این خصوص انجام گرفته باشد مدیرعامل آب منطقه ای اصفهان به هیئت بررسی تخلفات اداری معرفی میشود، خاطرنشان کرد: از مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان در شورای تخلفات اداری حمایت میکنیم زیرا این مقام مسؤل وظایف خود را به درستی انجام داده است و اجرای هرچه سریعتر این طرح خواست شورای تامین استان بوده است.
وی ادامه داد: اینکه گفته میشود تونل گلاب فعال بوده و متوقف شده است، درست نیست بلکه این طرح از شش ماه پیش تاکنون متوقف بوده است و از مدیرعامل آب منطقهای نیز دفاع میکنم اما باید حواسمان باشد که که در اولویت قرار گرفتن مسائل حاشیهای به نفع مردم استان نیست و موجب میشود کارهای استان مانند سالهای گذشته روی زمین بماند.
استاندار اصفهان افزود: به اعتقاد من یکی از دلایل عقب افتادگی این استان پرداختن به حاشیهها است؛ اخبار را باید از مسؤلان ذیربط و با اطلاعات کامل دریافت شود و در اختیار مردم قرار گیرد، من در هیئت بررسی تخلفات اداری از مدیرم دفاع میکنم اما مسئله مدیر نباید تیتر شود، مسائل زاینده رود نباید در حاشیه تغییر و یا برکناری یک مدیر قرار گیرد زیرا مشکلات استان تنها در یک فضای آرامش، عاقلانه و کارشناسی رفع میشود.
بهشت آباد یک طرح علمی و مقرون به صرفه است
زرگرپور با اشاره به طرح بهشت آباد گفت: به اعتقاد من، با صرفهترین، کم زمانترین و معقولترین راه برای انتقال آب به یزد کرمان و اصفهان اجرای طرح با استفاده از سد و تونل است و مطالعه و بررسیهای انجام شده نشان میدهد بهشت آباد یک طرح علمی، مقرون به صرفه و کارشناسی است که به تصویب شورای عالی آب رسیده است.
وی ادامه داد: وزارت نیرو خواسته است که این طرح مجددا بررسی شود و پیشنهاد دادهام در قالب مهندسی ارزش بررسی شود، البته هر جلسه کارشناسی که در خصوص این طرح برگزار شود حتما اجرای طرح با سد و تونل را تائید خواهد کرد.
استاندار اصفهان در خصوص نحوه توزیع آب انتقال یافته توسط تونل بهشت میان سه استان یزد، کرمان و اصفهان گفت: توزیع آب یک مصوبه قانونی دارد که بر اساس آن 250 میلیون متر مکعب آب به اصفهان، 150 میلیون متر مکعب به استان یزد و 180 میلیون مترمکعب به کرمان اختصاص خواهد یافت.
زرگرپور خاطرنشان کرد: در طرح اولیه مقرر شده بود 750 میلیون مترمکعب آب از طریق تونل بهشت آباد به فلات مرکزی انتقال پیدا کند. بر اساس اصول اجرای طرحهای انتقال آب حوضه به حوضه باید نیاز مبدا تامین و 150 میلیون مترمکعب آب به خود استان چهار محال تخصیص داده شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 90 میلیون مترمکعب آب از زاینده رود به یزد انتقال داده میشود، تصریح کرد: بر اساس پیشنهاد وزارت نیرو و با توجه به خط انتقال جدیدی که به یزد کشیده میشود، خط لوله فعلی یزد در اختیار اصفهان قرار میگیرد و در توزیع آب از طریق بهشت آباد 90 میلیون مترمکعب آب این خط از طریق طرح بهشت آباد جایگزین میشود، بنابراین نحوه توزیع تغییری نداشته است بلکه یک جابهجایی صورت گرفته است.
استاندار اصفهان هم چنین در خصوص برگزاری تجمعات برای حمایت اجتماعی از احیای زاینده رود گفت: در خصوص برگزاری تجمعات محدودیت وجود دارد اما فعالیتهای دیگری مانند برگزاری سخنرانی و سایر موارد محدودیتی وجود ندارد.
زرگرپور گفت: در حال حاضر فعالیت خوبی برای احیای زاینده رود انجام میشود و سیاسیون فعالیتهای قابل توجهی در این خصوص داشتهاند، اما برای راهنمایی در فضای باز باید یک تشکل محیط زیستی شناسنامه دار درخواست برگزاری راهپیمایی به استانداری ارایه دهد و اگر شرایط لازم بود مجوز صادر خواهد کرد. محدودیتی برای برگزاری تجمعات وجود ندارد همان طور که تجمعات سیاسی در استان برگزار میشود.
از سرگیری صادرات طلای اصفهان
وی همچنین با اشاره به رفع موانع احداث شهرک طلا در اصفهان گفت: تا پیش از سال 91 سالانه در حدود 900 تا یک میلیارد دلار طلا از اصفهان صادر میشد که در سال 91 با بخشنامه بانک مرکزی متوقف شده بود. موانع صادرات طلا با مذاکراتی که معاون اول رییس جمهور انجام شد، رفع شده است و به زودی از سرگیری میشود.
استاندار اصفهان ادامه داد: در حال حاضر بخشی از طلای اصفهان از گمرک سایر شهرها و مقداری از آن نیز به صورت قاچاق از استان خارج میشود که این موضوع در شان اصفهان نیست.
زرگرپور با اشاره به رفع موانع احداث شهرک طلا در اصفهان خاطرنشان کرد: احداث شهرک طلا در اصفهان از مدتها پیش مطرح بوده اما هماهنگی لازم در خصوص آن وجود نداشته است که این هماهنگی در تعامل با مدیریت جدید بنیاد مستضعفان ایجاد شده است و زمینی به مساحت 30 هکتار در مجاورت فرودگاه شهید بهشتی به این امر اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: پیش بینیهای لازم از لحاظ مسائل زیست محیطی و امینتی برای این مجموعه شده است و مقدمات اجرایی آغاز احداث شهرک طلا تا چند هفته دیگر آغاز خواهد شد.
استاندار اصفهان در ادامه با اشاره اینکه در سال جاری یک میلیارد و 30 میلیون دلار فاینانس در اختیار اصفهان قرار داده شده است، تصریح کرد: استان این ظرفیت را دارد که دو تا سه برابر این مبلغ سرمایه خارجی جذب کند و در سفر معاون برنامه ریزی و راهبردی رییس جمهور مقرر شد اگر مبلغ کنونی تا آبان ماه سال جاری هزینه شد دو تا سه برابر آن به اصفهان اختصاص یابد.
زرگرپور اضافه کرد: وعده معاون رییس جمهور، میزان جذب سرمایه گذاری خارجی در اصفهان را تا سه میلیارد دلار افزایش داد و به همین دلیل از اتاق بازرگانی اصفهان، بخش دولتی و تعاونی خواسته شد تا طرحهای مربوط به فاینانس خود را ارایه کنند که تاکنون 700 میلیون دلار طرح ارایه شده است.
10 درصد از صنایع استان در رکود کامل
وی با اشاره به اینکه اصفهان صنعتیترین استان کشور است، تصریح کرد: در حدود هشت هزار و 960 واحد صنعتی در استان وجود دارد که 10 درصد از آنها به دلیل نبود سرمایه در گردش و منابع مالی در رکود کامل هستند و نیمی از 90 درصد باقیمانده با رکود 25 تا 75 درصدی مواجه هستند.
استاندار اصفهان با بیان اینکه آمار دقیق واحدهای صنعتی اصفهان برای توزیع تسهیلات در کارگروه اشتغال استان در دست بررسی است، گفت: مهمترین موضوع برای رفع مشکلات صنایع در اختیار داشتن تسهیلات لازم برای کمک به این واحدها است. امسال 11 هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی به این امر اختصاص داده شده که 600 میلیارد تومان آن منابع جدید و 500 میلیارد تومان آن باقیمانده تسهیلات سال گذشته است. از رییس شورای عالی اشتغال کشور در خواست شده تا رقمی معادل همین مقدار را به اصفهان اختصاص دهد.
زرگرپور افزود: در چهار ماهه نخست سال جاری 550 میلیارد تومان طرح به بانکها معرفی شده است و این نشان میدهد میتوان تا دو برابر رقم فعلی، تسهیلات به صنایع اختصاص داد تا صنعت از وضعیت کنونی نجات پیدا کند.
وی با اشاره به سفر معاون اول رییس جمهور در روزهای سوم و چهارم ماه آینده به اصفهان خاطرنشان کرد: با توجه به جایگاه اجرایی معاون اول رییس جمهور در دولت باید از حضور وی برای رفع بخشی از مشکلات استان استفاده کرد.
استاندار اصفهان ادامه داد: به احتمال زیاد سفر معاون اول رییس جهمور به اصفهان همراه با افتتاح چند پروژه در مجموعه فولاد مبارکه و چند طرح شهری خواهد بود و محوریترین مسائلی که با وی مطرح خواهد شد در خصوص مسائل زیست محیطی و آب اصفهان است.
افتتاح اوژانس هوایی در اصفهان
زرگرپور با اشاره به افتتاح اورژانس هوایی در اصفهان همزمان با 19 استان دیگر گفت: ایجاد اورژانس هوایی یکی از ارکان طرح نظام سلامت در استان است و اگرچه هزینه زیادی برای دولت داشت اما باید توجه داشت که راههای استان اصفهان یکی از حادثه خیزترین محورهای مواصلاتی کشور هستند و با ایجاد چنین امکانی در استان قطعا از آمار تلفات جادهای کاسته خواهد شد.
بازدید اعضای بانک جهانی از زاینده رود
وی به بازدید یکی از اعضای هیئت مدیره و مدیر اجرایی گروه ایران در بانک جهانی (بانک بینالمللی توسعه و ترمیم (1BRD) از زاینده رود اشاره کرد و گفت: این عضو بانک جهانی برای بازدید از دریاچه ارومیه به ایران سفر کرده بود و با هماهنگی که انجام شد از زاینده رود نیز بازدید کرد و قرار شد که کمک به زاینده رود نیز در بخشی از کمکهای فنی و اعتباری که این سازمان در برنامه پنج ساله خود به ایران اختصاص میدهد، لحاظ شود.
انتهای پیام