ارتقا کالیپسو ماهواره لیزری ناسا برای حفاظت از محیط زیست در حالی توسط این سازمان انجام شده که تاکنون کالیپسو برای انجام ماموریت هایش احتیاج به نور خورشید و فعالیت در طول روز داشت . اما حالا با این ارتقا کالیپسو می تواند بدون نیاز به نور و حتی از پشت ابرها نیز ماموریت ها را انجام دهد . برای مشاهده توضیحات بیشتر در ادامه با میهن پست همراه باشید .
سازمان ناسا چند سالی است که با کنترل زمین به فعالیت های زیست محیطی نیز می پردازد . بله درست است این سازمان حالا دیگر کارهایی بسیار گسترده تر از ارسال ماهواره به مدار زمین و یا فرستادن موشک به کره ماه انجام می دهد . در این میان باید گفت که یکی از فعالیت های زیست محیطی این سازمان ساخت ماهواره لیزری ناسا برای بررسی اقیانوس های منجمد و غیر منجمد برای یافتن پلانکتونها است .
[box type=”success” align=”aligncenter” ]کالیپسو CALIPSO ماهواره مطالعات زیستمحیطی ناسا و مرکز ملی مطالعات فضایی فرانسه است که در آوریل ۲۰۰۶ توسط راکت دلتا ۲ به فضا پرتاب شد. نام کالیپسو از حروف اول کلمات Cloud-Aerosol Lidar and Infrared Pathfinder Satellite Observations به معنی دیدهبانی ابر و هواپخش با رهیاب مادون قرمز و لیدار ماهوارهای گرفته شده است. ابزارهای سنجش از دور فعال و غیرفعال نصبشده بر روی کالیپسو هواپخشها و ابرها را در تمامی ساعات شبانهروز پایش میکند. ماهواره کالیپسو بخشی از سامانه ای-ترین است که با ماهوارههای آکوا، آئورا) و کلودست این سامانه را تشکیل دادهاند.[/box]
پلانکتون ها موجودات بسیار ریزی هستند که در درون اقیانوس ها و دریا ها زندگی می کنند . این موجودات با چشم دیده نمی شوند اما یک ویژگی بسیار جذاب دارند که آن ها را بسیار مهم کرده است . پلانکتون ها می توانند حتی بیشتر از جنگل ها اکسیژن تولید کند .
اما در مورد ماهواره کالیپسو باید گفت که این ماهواره از سال ۲۰۰۶ فعالیت خود را آغاز کرده و وظیفه دارد با تجزیه و تحلیل نور خورشید بازتابیده از سطح اقیانوس، میزان پلانکتونهای فعال روی سطح را محاسبه کند .
حالا با ارتقا این ماهواره لیزری ناسا کالیپسو می تواند بودن نیاز به نور خارجی و با استفاده از لیزر مادون قرمز وظیفه خود در شب و حتی از پشت برخی ابر ها نازک به درستی انجام دهد .
[highlight]منبع : engadget[/highlight]
آلودگی محیط زیست هرروز داره بیشتر میشه