حسین تاج آبادی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : در این مدت 763 هکتار از این میزان آبیاری تحت فشار مرکزی ، 26هکتار سیستم آبیاری کلاسیک برای محصولاتی نظیر گندم ، جو ، یونجه و ذرت اجرا شده است .
این مسوول اظهار کرد : همچنین در این مدت 211 هکتار از اراضی صیفی و باغات شهرستان داورزن تحت پوشش آبیاری قطره ای قرار گرفته است .
وی گفت : 85 درصد هزینه اجرای این طرح ها با کمک های دولت و 15 درصد هم از محل خودیاری کشاورزان شهرستان تامین شده است.
وی با اشاره به خشکسالی و استفاده صحیح از منابع آب و خاک برای کشاورزی ، افزود : هم اکنون دولت تسهیلاتی برای کشاورزان در نظر گرفته و کشاورزان می توانند با توجه به آب و زمین خود از این تسهیلات استفاده کنند.
وی افزود : کشاورزان خرده مالک هم برای بهره برداری از نتایج سیستم آبیاری نوین می توانند با تجمیع آب و اراضی از تسهیلات این طرح استفاده کنند .
مدیر جهاد کشاورزی داورزن ، جلوگیری از هدر رفت آب در روش سیستم های آبیاری نوین را از جمله مزایای این روش عنوان کرد.
وی گفت : راندمان آبیاری در روش آبیاری سنتی در این منطقه فقط 30 درصد است حال آنکه با آبیاری تحت فشار این راندمان تا 90 درصد رسیده است .
وی با بیان اینکه شهرستان داورزن از قابلیت آب شیرین با کیفیت بالا برخوردار است ، افزود : برای استفاده بهینه از این منابع آبی آمادگی داریم تا زمینه بهره مندی کلیه متقاضیان را از سیستم آبیاری نوبن و استفاده از تسهیلات فراهم کنیم .
تاج آبادی ، مصرف آب کمتر و محصول بیشتر ، پایین آوردن هزینه های کاشت ، داشت ، برداشت و کنترل آفات و امراض گیاهی را از دیگر مزایای استفاده از سیستم های آبیاری نوین عنوان کرد.
شهرستان داورزن در مسیر محور تهران – مشهد و در غربی ترین نقطه استان خراسان رضوی قرار دارد.
7495/7499/659
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير newsroom@irna.ir