مدیرکل بهزیستی استان البرز گفت: حضور والدین در کنار فرزندان احتمال ابتلا به اعتیاد در آنها را کاهش میدهد.
افروز بهرامی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه البرز، اظهار کرد: در حال حاضر یک میلیون و 325 هزار معتاد در کشور شناسایی شدهاند که اکثر آنان در ردههای سنی جوانان هستند.
وی افزود: روزانه 11 نفر در کشور به دلیل مصرف مواد مخدر جان خود را از دست میدهند که این به معنای هدررفت سرمایههای انسانی جامعه است.
بهرامی خاطرنشان کرد: کاهش سن مصرف مواد مخدر در کشور امری نگران کننده است و باید راه کارهای اساسی برای جلوگیری از این آسیب بزرگ اجتماعی پیدا کرد.
وی ادامه داد: والدین باید روشهای مستقیم و غیرمستقیم کنترل فرزندان و مهارتهای زندگی و فرزندپروی را بدانند تا با شیوه صحیح با فرزند نوجوان خود برخورد کنند.
وی افزود: در حال حاضر تمام محققان بر این نکته صحه گذاشتهاند که افزایش مدت زمان حضور والدین در کنار فرزندان احتمال ابتلا به اعتیاد را در آنها کاهش میدهد.
این مسئول تاکید کرد: مواد مخدر غالبا بعد از اعتیاد به سیگار و دخانیات صورت میگیرد و در واقع مصرف دخانیات به عنوان دروازه ورودی مصرف موادمخدر محسوب میشود.
بهرامی یادآور شد: اگر بتوانیم اوقات اقشار مختلف جامعه را طوری غنی کنیم که دیگر کسی فرصت پرداختن به تفریحات ناسالم مثل مصرف مواد مخدر را نداشته باشد، درصد اعتیاد را در سطح جامعه تا حد بالایی کاهش خواهیم داد.
مدیرکل بهزیستی استان افزود: اگر همت، تلاش و کوشش تمامی مردم و مسئولان متمرکز غنیسازی اوقات فراغت نسل جوان و ایجاد اشتغال برای آنان شود به نوعی به پیشگیری از ابتلاء جامعه به نابهنجاریها کمک نموده است.
وی اضافه کرد: آگاهی والدین در خصوص مواد اعتیادآور، افزایش مهارتهای تربیتی، ایجاد فضای امن و آرام در محیط خانواده، گذاشتن وقت کافی برای گذران اوقات با فرزندان خود و آموزش به فرزندان برای پایداری در برابر فشار همسالان و «نه» گفتن به مصرف مواد مخدر، میتواند قشر عظیمی از جوانان را در برابر گرایش به مصرف مواد مخدر مصون کند.
بهرامی ادامه داد: دانشآموزان بزرگترین گروه در برابر خطر اعتیاد هستند که توانمندسازی و القاء فرهنگ دینی، سدی محکم برای مقابله با اعتیاد در بین این قشر است.
مدیرکل بهزیستی استان البرز در پایان گفت: اعتیاد به عنوان مانعی مهم در راه دستیابی جامعه سالم شناخته شده و پیشگیری ازآن هدفی است که موجب ارتقاء سطح سلامت افراد میشود.
انتهای پیام