مدیر امور عشایر استان همدان بیکاری جامعه عشایر را چهار درصد اعلام کرد.
“حمزه علی یزدانی” در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه همدان، با اعلام این خبر، اظهار کرد: مجموعه عشایر بیشتر به امر دامپروری مشغول هستند، بنابراین بیکاری در این جامعه بسیار ناچیز است.
وی افزود: محصولات تولیدی عشایر سالانه به همدان می رسد که این موضوع به رونق اقتصادی استان بسیار کمک میکند و هنگامی که در ییلاق و قشلاق هستند، مازاد تولیدات خود را به استان میدهند.
یزدانی تصریح کرد: عشایر سالانه 6 هزار تن گوشت، 245 تن شیر و 245 تن پشم به استان میدهند و میزان شیری عرضه شده در مقایسه با میزان تولیداتشان بسیار ناچیز است، چراکه شیرهای تولیدی را به برههای دام میدهند.
وی ادامه داد: برخی افراد در طول سال با مجموعه عشایر در ارتباط بوده و تولیدات آنها را وارد استان میکنند.
یزدانی با بیان اینکه هر یک از چادرهای عشایر نماد اقتصاد مقاومتی است، افزود: عشایر به سختی کار کرده و محصول تولید میکنند، بنابراین این نوع عملکرد آنها نمونه اقتصاد مقاومتی بوده و قابل تحسین است.
مدیر امور عشایر همدان خاطرنشان کرد: 90 درصد مراتع در اختیار روستاییان بوده و مجموعه عشایر در استان همدان تنها 10 درصد مراتع را تحت پوشش قرار دادهاند که وجود آنها در این مراتع فرصت است، چراکه کودهای حیوانی عشایر در مراتع موجب سرسبز شدن مراتع در فصل بهار میشود، بنابراین میتوان عشایر را حافظان مراتع و منابع طبیعی معرفی کرد.
وی معدنکاوی در مراتع و منابع طبیعی را تهدیدی برای منابع طبیعی و مراتع دانست و گفت: برداشتهای غیراصولی و در برخی موارد برداشت غیرمجاز معدنکاران به منابع طبیعی آسیب جدی وارد میکند که باید جلوی این امور گرفته شود.
یزدانی افزایش بیش از حد مجاز دام را برای مراتع تهدید دانست و گفت: تعداد دامهای عشایر متناسب با میزان مراتع بوده و فعالیت معدنکاوی در منابع طبیعی و مراتع تهدید است.
وی به آغاز تدریجی کوچ عشایر به مناطق قشلاقی اشاره کرد و گفت: کوچ فراگیرانه عشایر به سمت مناطق قشلاقی از 15 آبان ماه آغاز می شود، اما به صورت متفرقه برخی عشایر کوچ تدریجی خود را آغاز کردهاند.
انتهای پیام