مدیرعامل جمعیت هلالاحمر گیلان گفت: از آغاز طرح امداد و نجات ساحلی تاکنون، نجاتگران و امدادگران جمعیت هلالاحمر استان موفق شدند 43 فرد در معرض خطر غرق شدن را نجات دهند.
دکتر علیرضا خصوصی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه گیلان، از حضور 60 نفر نجاتگر آموزشدیده در طرح تابستانه خبر داد و گفت: این طرح جمعیت هلالاحمر با حضور 20 پست سالمسازی دریا و دو پایگاه دریایی در بندرانزلی و رودسر از 20 خردادماه تا پایان شهریور ماه خدمات مورد نیاز را به گردشگران ارائه میدهند.
وی افزود: از آغاز طرح امداد و نجات ساحلی تاکنون، نجاتگران و امدادگران جمعیت هلالاحمر استان موفق شدند 43 فرد در معرض خطر غرق شدن را نجات دهند.
وی با بیان اینکه شنا در دریا هرگز مشابه شنا در استخر نیست و علاوه بر داشتن فن شنا و مهارت زیاد باید ویژگیهای آب دریا را نیز شناخت، گفت: شایعترین عوامل غرق شدگی در سواحل دریا عدم توجه به هشدارهای ناجیان، عدم آگاهی به فنون شنا در آب دریا و استفاده از مناطق کور و ناآشنا و دور از حضور ناجیان است.
خصوصی ادامه داد: آب در صورت برخورد با چشم سوزش چشمی دردناکی ایجاد میکند، تمرکز شناگر را کاملا از بین میبرد و او را در یافتن مسیر ساحل ناتوان میکند، همچنین در صورت ورود آب دریا به نای و ریه فرد، سرفههای شدیدی ایجاد میشود که عمل شنا کردن را غیرممکن میسازد.
وی تصریح کرد: ضربات امواج دریا فرد را با خود با این سو و آن سو برده تمام توان و انرژی وی را مستهلک میکند، گلآلود بودن آبهای دریای خزر به خصوص در مناطقی که رودخانهها به دریا منتهی میشوند موجب میگردد حتی با عینک شنا هم نتوان در زیر آب چیز زیادی مشاهده کرد، مثلا نمیتوان ناحیه کم عمق را از عمیق تشخیص داد یا فرد در حال غرق شدن را در زیر آب جست.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر گیلان خاطرنشان کرد: عدم توجه به شرایط جوی دریا و وجود جریانهای شکافنده، ایست قلبی بر اثر استرس و هیجان بالا و عدم توجه به وجود بیماریهای تنفسی، قلبی و… از جمله عواملی هستند که میتوانند در غرق شدن افراد دخیل باشند.
انتهای پیام