نصب برج تلفن همراه روی ماه برنامه یک استارت آپ آلمانی بنام PTScientists است و مهندسان آن قصد دارند تا یک برج تلفن همراه بر سطح ماه احداث کند. این در حلی است که مدت زمان زیادی از آخرین باری که انسان نیاز به برقراری ارتباط از ماه به زمین را داشته میگذرد. در ادامه با میهن پست همراه شوید.
نصب برج تلفن همراه روی ماه از آن جهت دارای اهمیت ویژه ای است که آخرین ماموریت خدمه سفر به ماه که در سال 1971 انجام شد امکان ارتباط با زمین به سختی انجام میشده و حالا نیز که به تازگی علاقه ما به ماموریتهای قمری تجدید شده است، به خصوص از زمانی که بسیاری از افراد ماه را به عنوان جای پای مطمئنی در مسیر رسیدن به مریخ خوانند. حالا یک شرکت استارتآپ آلمانی این ماهواره سنگی را هدف قرار داده و اعلام کرده است که وقتی به ماه برسد قصد دارد نوعی برج تلفن همراه روی آن راهاندازی کند.
با این حال این کمپانی آلمانی و بخصوص دانشمندان آن برنامه دارند تا با استفاده از مدل آلینا – ناوبری و فرود خودکار – دو سطح نورد را به ماه بفرستد. سطح نورد در واقع فضاپیما یا بخشی از آن را میگویند که میتواند پس از فرود بر سطح جسمی آسمانی، مانند سیاره یا ماه یا سیارک حرکت کند و به صورت خودکار یا با هدایت فضانوردان به کاوش بپردازد.
این سطح نوردها با همکاری شرکت آئودی طراحی و ساخته شدهاند و دارای زنجیرههای الکتریکی چهار چرخ، باتریهای قابل شارژ، پنلهای خورشیدی و دوربینهای HD است. همچنین این سطحنوردها نیاز به راهی دارند که قادر به انتقال دادههایشان به زمین باشند.
تیم تحقیقاتی نصب برج تلفن همراه روی ماه قصد دارد برای حل این مشکل از یک راه ساده و موجود استفاده کند طوری که از فناوری LTE یا همان سیستم ارتباطی بیسیمی که روی زمین برای برقراری تماسهای تلفنی مورد استفاده قرار میگیرد، استفاده کند.
یکی از مزیتهای بسیار مهم LTE برای نصب برج تلفن همراه روی ماه نسبت به ارسال های رادیویی معمولی این است که این فناوری با انرژی بسیار کم تری کار میکند. این امر بدین معناست که سطحنوردها بخش اعظمی از شارژ باتری را صرف تحقیقات و اکتشافات میکند و تنها بخش کوچکی از باتری صرف برقراری ارتباط میشود.
کارستن بکر، یکی از اعضای تیم مهندسی برق درباره پروژه ی نصب برج تلفن همراه روی ماه به رسانه ها گفته:
اطلاعات علمی زیادی از ماه دریافت خواهیم کرد و سرعت بالای اتصال داده LTE برقراری ارتباط میان سطحگردها با آلینا را امکانپذیر میسازد و بدین ترتیب آن اطلاعات ارزشمند به زمین ارسال خواهد شد.
این سطحگردها طوری طراحی شدند که 90 وات انرژی از پنلهای خورشیدی بگیرند؛ نصف این انرژی برای گردش در اطراف استفاده میشود. در صورت استفاده از ارسال رادیویی، نیم دیگر انرژی نیز صرف این کار میشود اما استفاده از LTE مقدار زیادی از آن انرژی را حفظ خواهد کرد.
اگر تیم تحقیقاتی «دانشمندان پیتی» در این ماموریت موفق شوند، امید میرود استفاده از فناوری LTE برای ماموریتهای قمری منجر به ساخت یک شبکه ارتباطی کامل در ماه شود.
[highlight]منبع[/highlight] ptscientists