مدیر امور عشایری استان سمنان از وجود بالغ بر 1000منبع آبی عشایری در این استان خبر داد و گفت: بسیاری از چشمهها، چاههای مالداری و منابع آبی عشایر استان خشک شده و از این رو در فصل کوچ پیش رو نیز باید برای آبرسانی به آنها چارهای اندشیده شود.
حشمتالله جدیدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه سمنان، با اشاره به کمبود منابع آبی عشایری در این استان اظهار کرد: امسال باید آبرسانی سیار به عشایر استان با شدت بیشتری انجام شود.
وی با بیان اینکه به علت وقوع خشکسالی در استان و کاهش شدید نزولات جوی بسیاری از چشمهها خشک شدهاند، تصریح کرد: در سالهای گذشته که وضعیت آبی بهتری نیز داشتهایم به برخی بنهها از طریق تانکر آبرسانی انجام میشد که گلههای دام کمتر حرکت کنند و این در حالی است که امسال تنش آبی بیشتر شده و لذا باید آبرسانی بیشتری انجام شود.
وی با اشاره به تنوع منابع آبی عشایری گفت: این منابع شامل چاههای مالداری، چشمهها، قنوات، تانکرهای 20 هزار لیتری و 11هزار لیتری، سازههای بتنی و دیگر منابع آبی میشوند.
مدیر امور عشایری استان اضافه کرد: در سال جاری بسیاری از این منابع آبی مرمت، بهسازی و بازسازی شدهاند. ضمن اینکه بهسازی بخش دیگری از این منابع را در دستور کار داریم.
جدیدی ادامه داد: علاوه بر 1000منبع آبی که ذکر شد، تعداد زیادی منابع آبی خصوصی نیز وجود دارد که مالکیت آنها در اختیار بخش خصوصی است و از همین رو صاحبان آنها با امور عشایری استان همکاری نداشته و اجازه بازسازی و بهسازی آنها را نمیدهند.
وی در پاسخ به پرسشی پیرامون اقدامات این مدیریت در خصوص تامین منابع آبی عشایر استان به ایسنا گفت: هم در سال گذشته و هم در سال جاری، توزیع تانکر انجام شده ضمن اینکه هم اکنون نیز در حال تهیه تعداد دیگری تانکر 1000و 1500 لیتری هستیم که آنها را نیز در اختیار عشایر استان قرار خواهیم داد.
جدیدی اضافه کرد: بهسازی چاههای مالداری، قنوات و دیگر منابع آبی و تلاش در جهت غنی سازی این منابع آبی و آبرسانی پیوسته به عشایر از دیگر اقدامات این مدیریت در سال جاری است که در مجموع باعث شده مشکلات عشایر تا حدودی مرتفع و تلفات دامی آنها به حداقل ممکن برسد.
مدیر امور عشایری استان سمنان، تصریح کرد: امسال حداقل به بیش از 30 میلیون لیتر آبرسانی در مناطق عشایری استان نیاز داریم.
انتهای پیام