رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر بندرعباس از تدوین لایحه حمایت از کودکان در این کمیسیون خبر داد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خلیج فارس، کیانوش جهانبخش در یک نشست خبری ضمن تبریک روز جهانی کودک و با تاکید بر توزیع عادلانه امکانات در همه بخشهای این سرزمین به منظور پرورش نسل فرهیخته، خلاق و سازنده، افزود: توجه به نسل کودک و نوجوانان امروز، ایران را در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و غیره به سوی تعالی رهنمون میکند.
رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر بندرعباس خاطرنشان کرد: طبق کنوانسیون حقوق کودک که در سال 1989 در مجمع جهانی سازمان ملل به تصویب رسید و در اسفند ماه 72 نیز با تصویب در مجلس، ایران به این عهدنامه ملحق شده است.
جهانبخش اضافه کرد: بر اساس بند یک و دو ماده 31 این کنوانسیون، مسوولان و مدیران شهری ملزم به فراهم کردن امکانات لازم جهت تفریح و بازی کودکان و ایجاد محیط خلاقانه در شهر هستند.
وی با تاکید بر اینکه آموزش، تغذیه مناسب، استراحت و فعالیتهای خلاقانه حق هر کودک است، تصریح کرد: باید بررسی شود که شهر بندرعباس در کجای این معیارها قرار دارد و آیا شهری مناسب برای کودکان است.
جهانبخش اضافه کرد: بر اساس قوانین و بخشنامههای جاری، بخشی از عوارضی که شهرداری دریافت میکند به آموزش و پرورش اختصاص میدهد که باید صرف امور مختلف شود و زمینه ارتقاء آموزشی را فراهم سازد، اما سوال اینجاست که برای ادامه تحصیل کودکان کار چه کردهایم و سهم آنها از این بخش درآمد پایدار آموزش و پروش کجاست و آیا مقولهای به نام تحصیل رایگان برای این کودکان تعریف شده است یا خیر؟
عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس بیان کرد: پدیده کودکان متکدی و کودکان کار یکی از معضلات شهر بندرعباس است که بعضی از دستگاهها با ارائه آمار اشتباه، سعی در کتمان این پدیده و یا کمرنگ جلوه دادن آن دارند و با یک فرافکنی بیمنطق، کودکان کار و متکدیان را به اتباع بیگانه نسبت میدهند.
وی ادامه داد: به نظر میرسد همه کودکان در سراسر جهان باید از کمترین حق خود برخوردار باشند و به طور کلی توجه به نیازهای کودک نیازمند یک نگاه فراملی و جهانی است.
رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر بندرعباس با تاکید بر اینکه این رویکرد باید تغییر یابد، گفت: حقوق اولیه کودکان از دورافتادهترین روستاها و نقاط کم برخوردار تا مناطق برخوردار به فراخور شرایط موجود باید رعایت شود.
جهانبخش همچنین بیان کرد: اگر اعتقاد مدیران ما بر این است که مسوولیتی در قبال نسل آینده و فردای این سرزمین داریم، توجه جدی به نیازهای کودکان و بکارگیری شیوههای مناسب تربیتی و الگوسازی به عنوان یک ضرورت مطرح میگردد و نیازمند توجه است.
عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که کودکان با آن مواجه هستتد، بحث آلودگی هواست، افزود: با وجود صنایع در غرب شهر بندرعباس که عمدتاً صنایع آلایندهای هستند، در آیندهای نه چندان دور و حتی در حال حاضر شاهد مشکلات عمده زیست محیطی و شیوع بیماریهای ناشی از این آلودگیها هستیم و بیشترین آسیب را زنان باردار و کودکان میبینند.
جهانبخش با اشاره به اینکه بروز بیماریهایی که منشاء و علت آنها مشخص نیست، ریشه در همین آلودگیهای زیست محیطی دارد، اظهار کرد: برای اینکه پدیدههای اینچنینی کمتر بر جامعه تاثیر بگذارد، توسعه کمربند سبز و افزایش سرانه فضای سبز شهروندان باید به عنوان یک اولویت مهم در دستور کار باشد.
رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر بندرعباس با اشاره به پرسشی که دغدغه و مطالبه جدی مردم بندرعباس است، خاطرنشان کرد: باید ببینیم سهم صنایع در ایجاد تعادل بین آلودگی و توسعه شهری بر مبنای استانداردهای زیست محیطی کجاست و آیا عوارض آلایندگی خود را پرداخت میکنند یا خیر؟
انتهای پیام