دبیر کانون کارآفرینان استان کرمانشاه معتقد است، اینکه خانوادهها از کودکی تاکید میکنند که فرزند آنها باید دکتر و مهندس شود، فرهنگ کار پشت میز نشینی را ایجاد میکند.
ناصر مرادی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، گفت: امروز در جامعه ما فرهنگ کار پشت میزنشینی حاکم شده و افراد دوست دارند بدون اینکه کار زیادی انجام دهند، حقوق ثابت ماهیانه دریافت کنند.
وی با اشاره به تعداد زیاد جوانان تحصیلکرده بیکار، یادآوری کرد: باید دانست که دولت امکان فراهم کردن شغل برای همه این افراد را ندارد.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی کرمانشاه افزود: مثلاً ما در کرمانشاه حدود 4000 فارغالتحصیل در رشته کشاورزی داریم که باید سرزمینهای کشاورزی و مزارع حاضر شوند و خود کشاورزان به آنها پول بدهند تا کشت و کارشان بهتر شود، اما نه خود این جوانان حاضر به این کار هستند و نه کشاورزان حاضرند بابت آن پول بدهند.
مرادی فرهنگ سازی را عاملی موثر در این زمینه دانست و تاکید کرد: البته دولت هم باید جنبه حمایتی داشته باشد و زیرساختهای لازم را فراهم کند.
وی از نبود آموزشهای کافی برای کارگران و کارفرمایان نیز به عنوان عامل دیگری یاد کرد که باعث میشود افراد تمایلی به کارهای صنعتی و کارگاهی نداشته باشند.
رئیس کانون کارآفرینان استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: نیروی کاری که وارد یک مجموعه صنعتی کارگاهی میشود ممکن است برخی تخصصها را داشته باشد، اما از باب رفتاری آداب کار را نمیداند و ممکن است نتواند توقع کارفرمای خود را مرتفع کند و از همین رو نتوانند با هم همکاری کنند.
مرادی معتقد است، خود کارآفرینان نیز باید آموزش لازم را جهت برخورد با کارگران بیاموزند تا آنها دچار سرخوردگی نشوند و از کارهای اینچنینی زده نشوند.
به گفته این مسئول از دیگر دلایلی که باعث میشود افراد کار پشت میزنشینی را انتخاب کنند این است که از بچگی پدر و مادرها تاکید میکنند که باید دکتر و مهندس شوی و فرد با این فرهنگ بزرگ میشود و حاضر نیست به کارهای دیگر مشغول شود.
وی معتقد است، این شیوه تربیتی باعث میشود افراد فکر کنند کار دکتری، مهندسی و پشت میزنشینی پرستیژ دارد و سایر کارها اینطور نیست که این مدل تفکر کاملا اشتباه است.
مرادی گفت: در برخی موارد هم فرد بنا به دلایلی نمیتواند در رشته تحصیلی مورد علاقه خود تحصیل کند و به اجبار وارد رشتهای میشود که به آن علاقه ندارد و احساس سرخوردگی میکند و حاضر نیست کاری متناسب با رشته فعلی خود انجام دهد و این امر نیز دلیل دیگری در بروز فرهنگ کار نادرست است.
انتهای پیام