کشف هزاران کتیبه خطی با قدمت بیش از ۲ هزار سال در صحرای سیاه اردن توسط باستان شناسان دانشگاه لیدن هلند در حالی انجام شده است که این کتیبه های خطی در حقیقت خبر از وجود یک تمدن خارق العاده در ۲۰۰ سال قبل از میلاد می دهند . برای مشاهده تصاویر و توضیحات بیشتر با میهن پست همراه باشید .
کتیبه خطی به تخته سنگ و یا هر نوع سطح دیگری گفته میشود که معمولاً واقعه ای تاریخی بر روی آن کنده کاری یا نوشته شده باشد. حالا به تازگی باستان شناسان دانشگاه لیدن هلند در منطقه Jebel Qurma که به عنوان صحرای سیاه اردن معروف است هزاران کتیبه خطی با ظاهری منحصر بفرد کشف کرده اند .
منطقه Jebel Qurma صحرایی بزرگ و بدون آب و علفی است که سالها بدون استفاده مانده در این منطقه هیچ نوع گیاه و گونه جانوری زندگی نمی کند و مسیر دسترسی به آن نیز بسیار صعب العبور می باشد . به همین خاطر است که تا کنون هیچ کاوش باستان شناسی در Jebel Qurma انجام نشده .
باستان شناسان لیدن اعتقاد دارند زمانی در این منطقه تمدنی بزرگ وجود داشته و درختان و حیواناتی در آن حداقل به مدت ۲۰۰۰ سال زندگی کرده اند اما احتمالا خشونت و یا بد رفتاری با محیط زیست Jebel Qurma را به این شکل در آورده است .
تصاویری که روی این کتیبه های خطی کنده کاری شده برای زبان شناسان باستانی معماهای فراوانی را مطرح کرده است . سوال اصلی اینجاست که چه کسانی و با چه اهدافی در این منطقه هزاران کتیبه خطی را ساخته اند . اما آنها تایید کرده اند که حروف باستانی به کار رفته در کتیبه ها Safaitic می باشد .موضوع اکثریت کنده کاری ها روی این کتیبه های خطی جنگ و خشونت و در برخی هم تصاویر بز های کوهی و شیر ها است .
باستان شناسان تصور می کنند با یک منطقه ناشناخته با تمدنی منحصر بفرد رو به رو هستند که کشف راز های آن کار بسیار دشواری است .
با هم در میهن پست تصاویری از کشف هزاران کتیبه خطی را تماشا می کنیم.
[highlight]منبع : ibtimes[/highlight]
هر نقطه از دنیا روزی داری سکنه بوده حتی بیابان ها و این چیز عجیبی نیست
چه عجیب و غریبه
اوووه. احتمالا مال انسان های اولیه باشه
مطمینا فرهنگ و اداب یه تمدن در دل این کتیبه ها پنهانه
دنیا خالی از سکنه نبوده
توی این مدت چطور از بین نرفتن
چه اشکال جانبی روی این سنگ ها حکاکی شده
باورم نمیشه یه همچین جایی یه روزی ادمایی ساکن بودن
خیلی خوب باقی موندن این کتیبه ها.
خیلی عجیبه که این کتیبه ها تحت تاثیر فرسایش قرار نگرفتن شاید بوسیله ماده ای محافظت شدن