با آغاز سال تحصیلی جدید مدارس استان کرمان پذیرای 550 هزار دانشآموز هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی کویر، سال تحصیلی جدید در شرایطی در کرمان آغاز میشود که بنابر اعلام مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمان ۲۵۳ مدرسه نیمهتمام در این استان نیازمند ساخت و تجهیز است.
«غلامرضا رجایی» با اعلام این خبر میگوید: هماکنون ۲۵۳ مدرسه با ۱۲۴۹ کلاسی نیمهتمام در استان کرمان نیازمند ساخت و تجهیز هستند و با توجه به وضعیت اعتبارات امسال، میتوان پیشبینی کرد که با بخشی از این اعتبارات برخی پروژهها آماده و تحویل آموزش وپرورش شوند.
وی میافزاید: 1185 کلاس تخریبی در دست احداث، است و 134 کلاس درس نیز باید مقاومسازی شوند.
رجایی ادامه میدهد: پارسال، 1079 کلاس درس استانداردسازی سیستم گرمایشی شدند که از این تعداد، 34 مدرسه با پکیج، 78 مدرسه با موتورخانه و شوفاژ، 4 مدرسه با اسپیلت و 239 مدرسه به بخاری تابشی مجهز شدند.
مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمان با بیان اینکه بنیاد برکت ساخت 13 مدرسه را با 61 کلاس درس آغاز کرده است، ادامه میدهد: هماکنون نیز 10 مدرسه با 51 کلاس درس توسط این بنیاد در دست احداث است.
رجایی میگوید: پارسال، ادارهکل نوسازی مدارس استان کرمان، 21 پروژه و 117 کلاس درس به آموزش و پرورش استان تحویل داده است.
و اما مدیرکل آموزش و پرروش استان کرمان در خصوص ساختمانهای آموزشی استان میگوید: خوشبختانه ما در استان فضاهای خوب آموزشی داریم اما خیرین مدرسهساز باید به کمک آموزش و پرورش بیایند و در توسعه هرچه بیشتر این فضاها دولت را یاری کنند.
«ابراهیم جهانگیری» ادامه میدهد: خوشبختانه امسال، حدود 11درصد کل اعتبارات کشوری دولت به آموزش و پرورش اختصاص داده شده و چون دولت بعلت مسائل مختلف نمیتواند هزینهی زیادی را صرف این بخش بکند، از اینرو در این برهه از زمان خیرین و والدین دانشآموزان باید برای توسعه هرچه بیشتر آموزش از هیچ کاری دریغ نکنند.
وی میگوید: هماکنون حدود 4500 واحد آموزشی در سراسر استان وجود دارد که نیمی از آنها نوسازند و نیمی دیگر باید بازسازی و یا تعمیر و مقاومسازی شوند که مراحل انجام کارهای بازسازی و مقاومسازی آنها در دست پیگیری است و حدود 200 پروژه نیمهتمام نیز در استان وجود دارد که با رایزنیها انشاالله تا پایان سال آینده با همت دولت و به کمک بخش خصوصی به پایان میرسند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان دربارهی توزیع نامتناسب فضاهای آموزشی در شهر کرمان، میگوید: درصددیم که ساخت و ساز فضای آموزشی را به مکانهایی که کمبود دارد، جهت بدهیم.
جهانگیری با اشاره به شعارهای امسال آموزش و پرورش استان میگوید: سال تحصیلی جدید نیز با تحقق این شعار آموزش کاربردی، پرورش متعادل و عزتمندی معلم که شامل مهارت، معیشت و منزلت معلم است، آغاز میشود و ادارهی آموزش و پرورش از هیچ کاری برای تحقق این اهداف دریغ نمیکند.
وی ادامه میدهد: در گذشته در یک برههی زمانی، همهی سیستم آموزشی کشور روی ارتقاء کمیت متمرکز شده بود اما اکنون با توجه به رشد بسیار آموزش و پرورش بهلحاظ کمیت، این سیستم بهدنبال ارتقاء کیفیت خود است که سعی دارد با استفاده از معلمان و استادان تحصیلکرده و آگاه به مسائل مختلف، سطح کیفی آموزش را در استان افزایش دهد و خوشبختانه امسال نخستین سالی است که در برنامهی بودجهی امسال، حدود 250 میلیارد تومان برای کیفیت بخشی به آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با بیان اینکه باید برای توسعهی آموزشهای فنی و حرفهای در آموزش و پرورش، زمینهی بهتر آموزشهای مهارتی را فراهم کنیم، میگوید: در این صورت شاید بتوانیم بخشی از مشکلات اشتغال را برطرف کنیم، چون امروزه جامعهی ما به سمتی رفته است که نیازهای آن ایجاب میکند تا آموزشهای مهارتی در جامعه هم بهدلیل کسب مهارت و هم بعلت اشتغال، افزایش یابد، چون طبق برنامهی پنجم توسعه باید حدود 42 درصد دانشآموزان به رشتههای مهارتی گرایش داشته باشند، اما هماکنون این دانشآموزان تنها 36 درصد کل دانشآموزان هستند و اما نکتهی قابل تأمل دربارهی این نوع آموزشها این است که هزینهبر هستند و باید در جامعه فرهنگسازی لازم برای گرایش دانشآموزان به این رشتهها شود.
جهانگیری میگوید: برای ثبتنام در مدارس دولتی عادی هیچ دریافت وجهی نداشتیم و بازرسی آموزش و پرورش این مسأله را پیگیری کردند بخشی از هزینههایی که در مدارس از والدین دریافت میشود جزو هزینههای اجتنابناپذیر مانند پول کتب درسی است که باید والدین دانشآموزان پرداخت کنند، این مبلغ در مقطع متفاوت بوده و ملاک قیمتگذاری در مدارس و مراکز توزیع در سطح شهر قیمت روی جلد کتابهاست و بیمه حوادث دانشآموزی نیز از دیگر مواردیست که والدین باید آن را پرداخت کنند و بقیهی هزینهها باید به صورت داوطلبانه و در قالب کمک به مدرسه از والدین دریافت شود.
وی با اشاره به اینکه تنها مدارس غیرانتفاعی و هیئت امنایی اجازهی دریافت شهریه دارند، میافزاید: در مدارس غیرانتفاعی همهی هزینهها بر عهدهی مدرسه بوده و در این زمینه هیچ کمکی از دولت دریافت نمیکنند.
جهانگیری میافزاید: همچنین در مدارس هیئت امنایی بخشی از هزینه در قابل مصوبات بعنوان شهریه دریافت میشود و بخشی را دولت تأمین میکند و تعرفهی مدارس غیرانتفاعی و مدارس هیئت امنایی مصوب بوده که به صورت استانی ابلاغ میشود و مبلغ شهریه در هر استان و منطقه مشخص است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با بیان اینکه نیروهای انسانی مازاد در آموزش و پرورش کرمان ساماندهی میشوند، میافزاید: خوشبختانه چشمانداز خوبی برای ساماندهی نیروهای انسانی در آموزش و پرورش استان ترسیم شده است.
جهانگیری استقرار نیروی انسانی مورد نیاز در واحدهای آموزشی را بخش مهمی از ساماندهی نیروی انسانی میداند و میافزاید: ساماندهی نیروی انسانی مازاد و استفادهی بهینه و مطلوب از این نیروها به جد دنبال شود و انتظار مجموعهی آموزش و پرورش استان از نیروهای مازاد به این شکل که فعالیت آنان در بخشی از آموزش و پرورش باید از نظر کمی و کیفی رشد داشته باشد.
مدیرکل آموزش وپرورش استان کرمان با اشاره به بازگشایی مطلوب مدارس در مهرماه امسال، میگوید: طبق برنامهریزیها، بازگشایی مدارس با حضور معاونان و روسای داخلی این ادارهکل در سراسر استان با شکوه هرچه تمامتر انجام شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با بیان اینکه در آستانهی بازگشایی مدارس، پروژهی مهر در استان کرمان اجرا میشود، ادامه میدهد: با برنامهریزیها، در قالب پروژهی مهر، مهری پرنشاط در سال تحصیلی جدید در ابعاد آموزشی و پرورشی برای آیندهسازان این مرز و بوم رقم میخورد.
جهانگیری آموزش کاربردی، پرورش متعادل و عزتمندی معلم را از برنامهها و فعالیتهای مهم آموزش و پرورش استان کرمان میداند و میگوید: مشارکت همهی دستگاهها، نهادها و مردم در آموزش و پرورش میتواند این نهاد مقدس را یاری کنند، چون آموزش و پرورش متعلق به همگان است و پیشرفت و تعالی آن نیز باعث پیشرفت و تعالی جامعه میشود.
و اما قرار است مهرماه امسال 70 مدرسهی نوساز به ادارهکل آموزش و پرورش کرمان تحویل داده شود.
معاون توسعهی مدیریت و پشتیبانی ادارهکل آموزش و پرورش استان کرمان میگوید: در زمینهی تعمیر و تجهیز مدارس پروژهای به اسم پروژهی مهر داریم که هر سال پیش از آغاز سال تحصیلی اجرا میشود و بخشی از این پروژه کمیتهی تعمیر و تجهیز مدارس است و در تابستان با توجه به فرصتی که در اختیار داریم، آسیبهای جزئی و تعمیرات مورد نیاز مدرسهها را پیگیری میکنیم تا انجام شود و برای آغاز سال تحصیلی برای پروژه مهر دیگر مشکل خاصی نداشته باشیم.
«محسن بیگی» میگوید: خریداری، تعمیرات و بهروزرسانی برخی تجهیزات تا حدود زیادی انجام شده است و مدارس ما از نظر تجهیزات آمادگی خوبی را برای آغاز سال تحصیلی دارند و در این زمینه مشکل خاصی ندارند.
وی میافزاید: 200 مدرسه در استان کرمان در حال ساخت است که مهرماه امسال 70 مدرسهی نوساز به ادارهکل آموزش و پرورش کرمان تحویل داده شود.
بیگی میافزاید: در بحث فضای فیزیکی در سطح استان با کمبود مواجه هستیم، بخشی از فضاهای فیزیکی استان فرسوده و مستهلک هستند که از نطر فنی نمیتوان از آنها استفاده کرد.
وی میگوید: طی چند ماه گذشته حدود 600 میلیون تومان تجهیزات هوشمندسازی مدارس خریداری شده و در اختیار شهرستانهای استان کرمان و مناطق قرار گرفته است تا بتوانند این فنآوری را در مدارس گسترش دهند همچنین حدود 300 میلیون تومان وسایل اداری و تجهیزاتی خریداری شده و در اختیار ادارات شهرستانهای استان کرمان و مناطق گذاشته شده است.
معاون توسعهی مدیریت و پشتیبانی ادارهکل آموزش و پرورش استان کرمان میافزاید: یکسری ابزار و وسایل ورزشی نیز خریداری شده و در سطح استان کرمان در میان مدارس و سالنهای ورزشی توزیع شده است و کارگاههای هنرستانهای سراسر استان کرمان تجهیز شدهاند و مجدداً اعتباری در این زمینه اختصاص یافته و وسایل مورد نیاز این کارگاه خریداری میشود ضمن اینکه برای مدارس شبانهروزی مقداری تجهیزات خریداری شده است که این تجهیزات و امکانات در اختیار این مراکز قرار داده میشود تا بتوانند دانشآموزانی که در سال تحصیلی در خوابگاهها حضور دارند از این امکانات استفاده کنند همچنین برخی اقلام بهداشتی برای مدارس سطح استان کرمان خریداری و توزیع شده است.
وی با بیان اینکه یک میلیون و 356 هزار کتاب درسی در کرمان توزیع میشود، میگوید: دو میلیون و 200 هزار و 137 جلد کتاب از تهران وارد شده که از این تعداد یک میلیون و 356 هزار کتاب توزیع شده و بقیه نیز در حال توزیع هستند.
بیگی ادامه میدهد: تهیه برخی کتب درسی بصورت متمرکز در آموزش و پرورش انجام میشود کتابهای مورد نیاز از شرکت چاپ و نشر کتب درسی درخواست شده و اکنون در انبار هستند و هیچ کمبودی در رابطه با بحث کتب درسی نداریم.
وی با بیان اینکه توزیع کتب درسی از نیمهی دوم شهریورماه در کرمان آغاز میشود، ادامه میدهد برخی کتابها مانند پایهی چهارم ابتدایی و هشتم به دلیل اینکه دچار تغییرات اساسی شدهاند هنوز به چاپ کامل نرسیدهاند که به محض وصول نسبت به توزیع آنها اقدام میکنیم.
بیگی با اشاره به اینکه حدود 2400 نفر از متقاضیان انتقال در استان امسال جابجا میشوند، میگوید: تاکنون 90 درصد ساماندهی نیروی انسانی در استان کرمان انجام و محل خدمت آنها مشخص شده است و امکان جابجایی افراد دیگر وجود ندارد، چون اولویت برای ما کلاسهای درس هستند و در ابتدای مهرماه همهی کلاسها باید معلم داشته باشند.
معاون توسعهی مدیریت و پشتیبانی ادارهکل آموزش و پرورش استان کرمان در خصوص مدارس در مناطق محروم استان نیز میگوید: در برخی مناطق روستایی و عشایری مدارس کانکسی بمنظور آموزش شمار محدودی دانشآموز در برخی نقاط استان بعلت نداشتن مدرسه راهاندازی شدهاند. ضمن آنکه ما مدارس کپری نداریم و این مدارس جمعآوری و جای آنها مدرسه ساخته شده است.
وی در خصوص مدارس اختصاص یافته برای افاغنه نیز میگوید: براساس موافقنامهای که با کمیساریای عالی پناهندگان منعقد شده است دانشآموزانی که مجوز اقامت در کشور را داشته باشند و والدین آنها جزو اتباع بیگانه باشند اجازهی ادامه تحصیل را دارند، چون اتباع بیگانه اجازه اقامت در برخی شهرستانهای استان کرمان را ندارد اما در بقیهی شهرستانها این افراد میتوانند ادامه تحصیل بدهند که هماکنون در اردوگاه افاغنه رفسنجان و بردسیر مدرسه اختصاصی برای این دانشآموزان در دو مقطع متوسطه و ابتدایی وجود دارد.
به گزارش ایسنا، در کشور حدود 12.5 میلیون دانشآموز و یک میلیون نفر کارمند داریم که از این تعداد 47 هزار کارمند و معلم و 550 هزار دانشآموز در استان کرمان حضور دارند.
گزارش از: «فرزانه لشکری»، خبرنگار ایسنای منطقهی کویر
انتهای پیام