مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: معضل پرورش و خرید و فروش دام در حاشیه شهر خرم آباد طی سالهای گذشته به عنوان یک مشکل جدی در راستای ایجاد تب مالت بوده که متاسفانه تاکنون برطرف نشده و ادامه این روند تهدید جدی برای سلامت مردم خواهد بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه لرستان، محمد ساکی در نخستین نشست منطقهای تب مالت کشور در خرم آباد، افزود: با توجه به گزارش آمار مبتلایان به این بیماری در سال 91، علت 89 درصد موارد ابتلا، تماس مستقیم فرد با دام و استفاده از فرآوردههای دامی و 11 درصد نیز استفاده از فرآوردههای دامی بوده است.
وی بیان کرد: سال 91 بیشترین میزان بروز بیماری تب مالت در کشور و لرستان بوده که این امر در لرستان از سال 89 تا 91 سیر صعودی داشته است.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه بر اساس گزارشهای دریافتی، میزان ابتلا به این بیماری به ترتیب در شهرهای الیگورز، خرم آباد، بروجرد، نورآباد و کوهدشت بیشتر از سایر مناطق استان بوده است، گفت: تماس بسیار نزدیک دام با انسان از دوران کودکی تا سالمندی، تداوم روش های دامپروری و عادات غذایی سنتی، شناسنامه دارنبودن دام و عدم بیمه دامها از اصلیترین دلایل در زمینه انتشار و بروز بیماری تب مالت در لرستان است.
ساکی با اشاره به هزینههای اقتصادی بیماری تب مالت با تاکید بر معضل پرورش و خرید و فروش دام در حاشیه شهر خرم آباد افزود: این مهم طی سالهای گذشته به عنوان یک مشکل جدی بوده که متاسفانه تاکنون برطرف نشده و ادامه این روند تهدید جدی برای سلامت مردم خواهد بود.
وی نبود پزشکان متخصص عفونی در زمینه تب مالت را از دیگر مشکلات پیش روی سلامت استان دانست و افزود:با توجه به ارتباط مناطق شهری و روستایی استان، ابتلا به این بیماری در برخی موارد به صورت خوشهای و خانوادگی مشاهده میشود.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان یادآورشد: همچنین در رابطه با جمعیت کوچ رو استان در خصوص این بیماری غفلت شده و پیشگیری از ابتلا به تب مالت در عشایر بسیار سخت است.
ساکی گفت: بیشتر مبتلایان به تب مالت در لرستان بین سنین 11 تا 40 هستند.
انتهای پیام