رئیس اداره امور فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی کرمانشاه با تاکید بر اینکه نمیتوان مسجد را به کانونی برای عبادت منحصر کرد، اقامه نماز جماعت را یکی از صدها کارکرد مساجد دانست و گفت: به صرف اقامه نماز جماعت در مساجد نمیتوان انتظار داشت که مساجد بتوانند نقش موثر خود را در جامعه ایفا کنند.
حجتالاسلام حجتالله فاضلی به مناسبت روز جهانی مسجد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه کرمانشاه، از مسجد به عنوان پناهگاهی خوب برای مومنین یاد کرد و گفت: مسجد میتواند کارکردهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و… داشته باشد تا آنجا که در دوران صدر اسلام مشکلات و چالشهای مربوط به جامعه اسلامی در مساجد مطرح و حل و فصل میشد.
رئیس اداره امور فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی کرمانشاه مسجد را جایگاه عبادت و بندگی دانست و تاکید کرد: مساجد فضای مناسبی را برای آموزش مفاهیم فراهم میآورند و از این حیث میتوان مساجد را دانشگاه عمومی جامعه دانست.
وی در ادامه در پاسخ به این سئوال که چرا جمعیت افراد مسجد رو در جامعه کنونی کمتر شده است و مساجد خلوتتر شدهاند، به زیاد شدن تعداد مساجد نسبت به گذشته اشاره کرد و گفت: در گذشته تعداد مساجد اندک بودند و لذا جمعیت بیشتری در مساجد جمع میشدند و شاید بتوان اصلیترین علت خلوت شدن مساجد را در این مسئله یافت.
فاضلی کمرنگتر شدن حضور شخصیتهای علمی و برجسته در مساجد را یکی دیگر از دلایل کم شدن جمعیت مسجد رو دانست و گفت: در گذشته حضور شخصیتهای برجسته و فرهیخته در مساجد، مردم را به سوی مساجد جذب میکرد.
وی افزود: اگر حضور شخصیتهای برجسته و علما در مساجد همچون گذشته پررنگ شود، شاهد استقبال بیشتر افراد بخصوص قشر جوان از مساجد خواهیم بود.
فاضلی تبلیغات غرب را نیز در تهاجم به ارزشها بیاثر ندانست و گفت: به جرات میتوان گفت که برنامهریزی دشمنان در کمرنگ شدن حضور اقشار مختلف مردم و بخصوص جوانان در مساجد بیتاثیر نبوده است.
رئیس اداره امور فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی کرمانشاه افزود: برنامهریزی دشمنان در راستای تهاجم فرهنگی دلمشغولیهای زیادی را برای اقشار مختلف مردم و بخصوص جوانان بوجود آورده است، تا آنجا که مسجد در حاشیه برنامهریزیهای فردی و اجتماعی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه مساجد در جامعه کنونی کارکردهای گذشته خود را ندارند، گفت: مسجد میتواند تبدیل به یک دانشگاه عمومی شوند و تنها در این صورت میتواند کارکردهای خود را داشته باشد، چراکه در غیر اینصورت و تنها به صرف اقامه نماز جماعت در مساجد نمیتوان انتظار داشت که مساجد بتوانند نقش موثر خود را در جامعه ایفا کنند.
رئیس اداره امور فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی کرمانشاه در ادامه خواستار هدایت پشتیبانیهای فرهنگی به سوی مساجد شد و گفت: با توجه به کارکردهای زیاد مساجد به جرات میتوان هرگونه هزینه در این زمینه را باید به حساب سرمایهگذاری گذاشت، تا آنجا که اگر نگاه به مساجد را تغییر دهیم و نگاه خوبی به تخصیص اعتبار به مساجد داشته باشیم شاهد اثرات مثبت آن در جامعه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه تاکنون تلاشهای زیادی برای پشتیبانی از مساجد شده است، گفت: انتظار میرود برنامههای فردی و سازمانی در قالب هماهنگیهای بیشتری انجام شوند و با اتخاذ سیاستهای جاذبه ای مساجد را احیا کرده و به جایگاه گذشته خود برگردانیم.
انتهای پیام