یک روانشناس خطاب به کنکوریهایی که مجاز به انتخاب رشته شدهاند، گفت: اگر هدفتان از دانشگاه رفتن کسب موقعیت و جایگاه شغلی است برای دانشگاه رفتن ریسک نکنید و بهترین سالهای عمر خود را صرف تحصیل در رشتهای که به درد آینده شغلیتان نمیخورد، نکنید.
دکتر جهانگیر کرمی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کرمانشاه، از انتخاب رشته تحصیلی به عنوان یک موضوع با پیچیدگیهای خاص خود یاد کرد و گفت: نتایج آزمون سراسری حاصل تلاش یک سال و چه بسا حتی چندین سال از سالهای عمر کنکوریهاست و از این حیث انتخاب رشته آزمون سراسری از اهمیت زیادی برخوردار است.
این روانشناس گفت: نتیجه آزمون سراسری رشته تحصیلی، شغل و چه بسا حتی مسیر زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و از این حیث از اهمیت زیادی برخوردار است و باید بر اساس برنامه ریزی درست انجام گیرد.
وی در ادامه از کنکوریها خواست تا در وهله اول خواسته ها و علایق خود را شناسایی کرده و بدانند که شرایط حضور و ادامه تحصیل در چه رشتهای را دارند و بعد انتخاب رشته کنند.
وی افزود: بهتر است کنکوریها قبل از انتخاب رشته دانشگاهها و توان علمی آنها را شناسایی کرده و در نهایت رشتهها و دانشگاههایی را انتخاب کنند که نسبت به سایرین از رتبه و رنکینگ بالاتری برخوردارند.
وی معتقد است: کنکوریهایی که قصد انتخاب رشته دارند بهتر است در انتخاب رشته تحصیلی خود فاصله مکانی را نیز در نظر داشته باشند و بدانند شانس موفقیت آنها در دانشگاههایی که به محل سکونتشان نزدیکتر است، بیشتر از سایر دانشگاههاست.
وی در ادامه از خانوادهها خواست تا در هنگام انتخاب رشته تحصیلی در کنار فرزندانشان قرار گرفته و با آنها همفکریهای لازم را در زمینه انتخاب رشته داشته باشند و به آنها توصیه کرد: فرزندانشان را در انتخاب رشته تحصیلی آزاد نگذارند.
وی در ادامه با اشاره به رواج مدرک گرایی در جامعه کنونی، گفت: باید توجه داشت که هدف اصلی از دانشگاه رفتن باید دستیابی به تحصیلات و شغل بهتر باشد، لذا به نظر میرسد در شرایط کنونی که آمار فارغ التحصیلان رشتههای مختلف دانشگاهی بالاست منطقی تر است که اگر افراد فرصتهای شغلی و مهارتی بهتری دارند از حضور در رشتهها و دانشگاههایی که تنها عمر و سرمایه آنها را هدر میدهد، صرف نظر کنند.
وی افزود: اگر هدف از دانشگاه کسب اشتغال نباشد و فرد بخواهد علم و دانش خود را ارتقاء دهد، دانشگاه رفتن او میتواند زمینه های پیشرفت او را فراهم کند، اما اگر هدف در نهایت کسب موقعیت شغلی باشد، انتخاب هر رشته و هر دانشگاهی نمیتواند تضمین کننده آینده شغلی باشد و همین مسئله میتواند باعث سرخوردگی فرد در آینده شود.
وی در ادامه خطاب به کنکوریهایی که مجاز به انتخاب رشته شدهاند، گفت: اگر هدفتان از دانشگاه رفتن کسب موقعیت و جایگاه شغلی است برای دانشگاه رفتن ریسک نکنید و بهترین سالهای عمر خود را صرف تحصیل در رشتهای که به درد آینده شغلیتان نمیخورد، نکنید.
انتهای پیام