سلامت نیوز :معاون رئيسجمهور در امور زنان با بيان اينکه 19 ميليون نفر از مادران ما نقش پدران را ايفا ميکنند، گفت: بايد ارزشگذاري کار خانگي را در ميان خانمها جا بيندازيم که مقام معظم رهبري هم در اين سالها به آن اشاره کردهاند.
به گزارش مهر، شهيندخت مولاوردي در يک برنامه راديويي با بيان اينکه ايجاد تعادل و توازن در زندگي زنان خانه دار بسيار سخت است و اگر شرايط آن پيش نيايد، رو به رو شدن با آن کار آساني نخواهد بود، افزود: فشار مضاعفي را زنان شاغل ما تحمل ميکنند، و قطعاً اگر تسهيلات دولت و دستگاههاي مربوطه نباشد، نخواهند توانست به راحتي به کار خود ادامه دهند.
وي درباره زنان سرپرست خانوار گفت: حمايت از زنان سرپرست خانوار بويژه در 5 سال اخير رشد خوبي داشته است. در گذشته الگوي واحدي داشتيم ولي اکنوني به الگوي جديدي به نام زنان خودسرپرست نيز رسيدهايم، زناني که به دليل بالا رفتن سن آنها خود سرپرست شدهاند که در کشور اين آمار 2/5 تا 3 ميليون نفري متعلق به زنان سرپرست خانوار است.
وظيفه مادري در کنار وظيفه پدري است که معنا پيدا ميکند، 19 ميليون نفر از مادران نقش پدران را انجام ميدهند و وظيفه آنها را سخت ميکند، به نظر من پدر و مادر در کنار هم ميتوانند تربيت خوبي داشته باشند.
مولاوردي اضافه کرد: اين براي جامعه ما نگران کننده است، ما زنانه شدن فقر را در اين خانوادهها شاهد هستيم و بايد در دستور کار دولت قرار ميگرفت و لذا از همان ابتدا وارد کار شديم. و به عنوان يک نهاد که وظيفه سياست گذاري داشتيم، با دستگاههاي ديگر وارد کار ميشود که دفتر خاصي را با هدف کاهش فقر تشکيل داديم.
معاون رئيسجمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: همچنين طرح ساماندهي معيشت با همکاري دستگاههاي ذي ربط انجام شد و در حال يکپارچه سازي اطلاعات و با مديريت مدل حمايتي موثر اين گروه هستيم، که اکنون در حال تدوين محورهايي هستيم که بتوانيم در برنامه ششم بگنجانيم.
وي افزود: وظيفه مادري در کنار وظيفه پدري است که معنا پيدا ميکند، 19 ميليون نفر از مادران نقش پدران را انجام ميدهند و وظيفه آنها را سخت ميکند، به نظر من پدر و مادر در کنار هم ميتوانند تربيت خوبي داشته باشند. مولاوردي در پاسخ به اينکه به نقش مادري خود چه نمرهاي ميدهيد، پاسخ داد: من از نقش مادري خود راضي هستم.
وي همچنين عنوان کرد: اکنون در مراحل نهايي پروژه پاياني يک خانواده سالم هستيم که هدف آن تقويت کارکرد يک خانواده و ارتباط آنهاست. از آن سو يکي از مشکلاتي که مانند پروژههاي ديگر با آن در نهادها روبه رو هستيم، پراکنده کاري و دوباره کاري ميباشد، که اميدوار هستيم حل شود. مولاوردي با اشاره به لايحه کاهش ساعت کاري زنان گفت: اين لايحه در کميسيون اجتماعي مجلس در حال پيگيري است، که شامل زناني ميشود که فرزند معلول يا همسر معلول دارند و تلاش داريم اين موضوع به همه کارکنان زن تعميم داده شود.
اکنون در مراحل نهايي پروژه پاياني يک خانواده سالم هستيم که هدف آن تقويت کارکرد يک خانواده و ارتباط آنهاست
وي در بخشي از سخنان خود با اشاره به وضعيت اشتغال زنان گفت: در حال حاضر، پايينترين درآمد را در بين زنان کشورهاي منطقه داريم، اين براي کشور ما که نيمي از آن خانم هستند و 70 درصد ورورديهاي دانشگاهها نيز دختران هستند، اصلاً متناسب نيست.
مولاوردي تصريح کرد: البته ما اشتغال زنان را مساوي با استخدام آنها نميدانيم، ما در اين مقوله، به سمت اشکال جديد اشتغال زنان از جمله مشاغل خانگي، خوداشتغالي، مشاغل مبتني بر آي تي ميرويم و ديگر مساله حضور تمام وقت زنان در ادارات را نه دنبال ميکنيم و نه درست ميدانيم که با توجه به شرايط جديد جامعه دنبال شود، در اين ميان دورکاري هم ميتواند مطرح باشد.
معاون رئيس جمهور خاطرنشان کرد: مسائلي مثل «ساعت کاري شناور و منعطف براي خانمها» و «مهدهاي کودک در محيط کار» نيز براي ما بسيار مهم است؛ در سالهاي اخير مهدهاي کودک به بخش خصوصي واگذار شده و اين براي خانوادهها هزينه دارد، اما بودن مهدها در جوار ادارات براي مادران آرامش دارد و امکان اجراي قوانيني مثل ساعات شيردهي را نيز فراهم ميکند.
وي همچنين از پيگيري بيمه زنان سرپرست خانوار خبر داد و گفت: در رابطه با زنان خانهدار، بيمه آنها سالهاست که مطرح شده، اما بايد قبل از آن ارزش گذاري کار خانگي را جا بيندازيم که مقام معظم رهبري هم در اين سالها به آن اشاره کردهاند. مولاوردي تأکيد کرد: اگر اين کار بشود و نقش اين زنان در اقتصاد خانواده و جامعه ديده شود، اين ميتواند بسياري از مناسبات و قوانين را تغيير دهد؛ اينجاست که بيمه زنان خانهدار معني پيدا ميکند و بازنشستگي آنها نيز اهميت مييابد که بايد پيگيري شود.