سلامت نیوز :معاون محيط زيست كشور گفت: در دنيا 20 درصد منابع آب در دسترس استفاده ميشود و 80 درصد در اختيار خود طبيعت قرار ميگيرد اما در ايران 75 درصد استفاده و 25 درصد سهم طبيعت است.
به گزارش ايسنا، احمدعلي كيخا در مراسم توديع و معارفه مديران كل حفاظت محيط زيست استان لرستان، اظهار كرد: تمام اين كشور داراي افتخاراتي است براي ما كه از اجدادمان به ارث رسيده است اما ما براي نسلهاي بعد خود چه چيزي را باقي خواهيم گذاشت؟او با بيان اين سوال كه هامون را از دست داديم چگونه شاهنامه را در دست ميگيريم؟ اضافه كرد: اين داستان غمانگيز براي درياچههاي اروميه،زايندهرود و بختگان نيز در حال وقوع است؛
همچنين تالاب انزلي به معناي واقعي خود وجود ندارد و جنگلهاي هيركاني شمال كشور كه از عصر يخبندان باقي مانده بودند چيزي از آنها باقي نمانده است. كيخا ادامه داد: اين حادثه براي جنگلهاي زاگرس نيز اتفاق افتاده و يك ميليون و 100 هزار هكتار از اين عرصهها نابود شده و سرعت اين تخريبها نيز روز به روز در حال افزايش است.
معاون محيط زيست اظهار كرد: به ازاي اين از دست دادنها چه به دست آوردهايم؟ توسعه بيضابطه كشاورزي در درياچه اروميه خسارات زيادي را به اين درياچه تحميل كرده است. در گذشته عملكرد مثبتي نداشتهايم و ادامه اين روند ما را به جايي نميرساند
به گفته او، 290 سفره آب زيرزميني كشور شرايطي بدتر از درياچه اروميه را دارند و در حدود 150 ميليارد مترمكعب از آنها آب استحصال ميشود اما چون قابل مشاهده نبوده براي ما ملموس نيست. كيخا خاطرنشان كرد: ذخايري كه بايد براي شرايط بحراني نگهداري و حفاظت ميشدند به راحتي از دست ما خارج ميشوند.
معاون محيط زيست با بيان اينكه سازمان محيط زيست به تنهايي نميتواند جوابگو باشد و تمام مردم در قبال طبيعت مسئولند،تاكيد كرد: بايد حفظ محيط زيست جزء ترجيحات باشد.
در اين زمينه نيز فرهنگسازي صورت گيرد و از وجود سمنها استفاده لازم را برد. ماه گذشته نيز، كيخا گفته بود كه بررسيهاي جهاني نشان ميدهد كه ايران درميان ۱۳۲كشور از نظر مديريت اكوسيستمهاي آبي رتبه ۱۳۰را به خود اختصاص داده است. احمدعلي كيخا اين رتبه را نشاندهنده اشكال در نگاه مديريتي عنوان كرده بود.
او با اشاره به اينكه امروز در تمام استانها، چه استانهاي داراي منابع آبي مناسب و چه استانهاي فاقد منابع آبي، مشكل آب وجود دارد، با استناد به گفتههاي وزير نيرو گفت كه 290سفره از 600سفره آب زيرزميني وضعيت بحراني دارد.
به گفته كيخا، زماني حجم برداشت آب از ذخاير زيرزميني حدود 50ميليون مترمكعب بود اما امروز اين ميزان به 170ميليارد مترمكعب رسيده كه اين ميزان 5تا 6برابر حجم درياچه اروميه است. او تغيير و تجديدنظر در رويكردهاي توسعه را ضروري دانسته و گفته بود كه با رويكردي كه مشكلات را خلق كرده نميتوان آنها را مديريت و حل كرد بلكه بايد شهامت پذيرفتن اشكال و اصلاح و تجديدنظر در رفتارها و رويكردها را داشته باشيم.