راهنمای کامل درمان ریزش مو
شاید تا به حال برای شما هم پیش آمده باشد ، که بعد از بیدار شدن از خواب، تعداد زیادی مو روی بالشت خود مشاهده کنید، یا موهایتان در حمام بریزند! این اتفاق میتواند نشانه ریزش شدید مو باشد. عوامل مختلفی، از ژنتیک گرفته تا بیماریهای زمینهای، میتواند باعث ریزش مو شود. اما چگونه میتوان ریزش مو را یک بار برای همیشه درمان کرد؟
علت ریزش شدید مو چیست؟
ریزش مو دلایل مختلفی دارد. کشف علت دقیق ریزش مو، به ما کمک میکند تا بهترین روش درمان را انتخاب کنیم. برخی از رایجترین علل ریزش شدید مو عبارتاند از:
۱- کمبودهای تغذیهای
اگر با ریزش موی شدید مواجه هستید، ممکن است مواد مغذی ضروری مانند آهن، مس، روی و پروتئین در رژیم غذایی شما وجود نداشته باشد. کمبود ویتامینهایی مانند ویتامین D نیز یکی دیگر از دلایل ریزش مو است.

ورزش شنا یکی از آن فعالیتهای مفرح و جذابی است که در فصل تابستان بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار میگیرد. فرقی ندارد که قصدتان شروع شنا برای سلامتی است یا تفریح؛ درهرصورت قصد دارید که این فصل را با فعالیت مفرحی مانند شنا سپری کنید، با ما همراه باشید.
ورزش شنا؛ این مفرح تابستانی
شنا یکی از محبوبترین ورزشهای آبی است که بهصورت کلی، تکنیک حرکت در آب با استفاده از حرکات دست و پا تعریف میشود. ورزش شنا جدا از تفریح و بعد حرفهای، یکی از فنون مهم برای حفظ حیات است و مهارتی ضروری محسوب میشود.
شنا از آن رشتههایی است که هم ورزش بهحساب میآید و هم تفریح. این رشته ورزشی به جنسیت خاصی اختصاص ندارد و گروه سنی خاصی هم نمیشناسد. فرقی ندارد در چه سنوسالی هستید؛ درهرصورت میتوانید هروقت که دوست داشتید برای شنا به استخر بروید و از مزایای آن برای سلامتی و نشاط، بهرهمند شوید.
این ورزش در بسیاری از کشورها بسیار جدی دنبال میشود و شاخههای آن بهصورت جدی در مدارس و دانشگاهها آموزش داده میشود. این هنر باستانی، روزگاران طولانی را برای رسیدن به ما طی کرده و قرنهای زیادی را دیده است. اما نقطه آغاز شروع شنا کجا بود؟
تاریخچه ورزش شنا
ورزش شنا تاریخی قدیمی و باستانی دارد. شواهد بهدست آمده از کاوشهای باستانشناسی نشان میدهد که این هنر از حدود هزاره سوم قبل از میلاد در تمدنهای کهن جهان وجود داشته است. این ورزش در تمدنهای مصر، یونان باستان، تمدن آشوری و روم بهعنوان هنر رزمی به جنگجویان آموزش داده میشد.
این رشته ورزشی کمکم در قرن نوزدهم به رسمیت شناخته شد و با ایجاد استخرهای سرپوشیده در لندن، سروشکلی رسمی به خود گرفت. اولین مسابقات رسمی شنا هم در همین قرن برگزار شد تا ورزشکاران این رشته وارد عرصه قهرمانی و رقابت شوند.
طولی نکشید که فدراسیون رسمی شنا تحت عنوان فینا (FINA) در سال ۱۹۰۹ تاسیس شد و پای این رشته را به مسابقات جهانی باز کرد.
سال ۱۹۶۹، فدراسیون جهانی شنا حرکات مجاز برای این ورزش را تعریف و بهاینترتیب چهار سبک آزاد، کرال پشت، شنای قورباغه و پروانه بهصورت رسمی به جامعه ورزشکاران این رشته معرفی شدند. مجارستان، دانمارک، استرالیا، آلمان، فرانسه، بریتانیا، کانادا، ژاپن و ایالات متحده از کشورهای پیشرو درزمینه این رشته ورزشی هستند
رشتههای ورزش شنا
همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، ورزش شنا از ۱۹۶۹ به چند زیرشاخه اصلی تقسیم شد. چهار شاخه زیر انواع شنا هستند که توسط فدراسیون جهانی بهرسمیت شناخته شدهاند و ورزشکاران در آنها به رقابت و فعالیت مشغولند:
شنای آزاد
این سبک بیشتر برای مسابقات سرعتی بهرسمیت شناخته میشود. طبق تعریف فدراسیون شنا، ورزشکاران در این شاخه مجاز به استفاده از هر تکنیکی بهجز سه تکنیک کرال پشت، قورباغه و پروانه هستند.
شنای آزاد بهعنوان سریعترین سبک این ورزش شناخته میشود. معمولا ورزشکاران در این سبک از کرال سینه بهره میگیرند تا با نهایت سرعت مسیر خود را طی کنند و رکورد بزنند.
کرال پشت
همانطور که از نام این سبک برمیآید، کرال پشت شاخهای از ورزش شنا است که ورزشکار در آن به پشت روی آب دراز میکشد و بااستفاده از حرکات دست و ضربات متناوب پا، حرکت میکند.
این شاخه یکی از سادهترین رشتههای شنا است و معمولا از همان دورههای مبتدی به افراد آموزش داده میشود.
شنای پروانه
شنای پروانه یکی از زیباترین سبکهای این ورزش است. این شاخه که دومین شاخه از نظر سرعت هم بهحساب میآید، طرفداران زیادی دارد و معمولا تماشاچیان زیادی را در مسابقات این رشته ورزشی به خود اختصاص میدهد.
البته ناگفته نماند که شنای پروانه نسبت به سایر سبکها، سختتر است و به تمرین زیادی نیاز دارد. شناگران در این شاخه به شکم روی آب دراز میکشند و با استفاده از حرکات ریتمیک بدن خود را به جلو میکشند.
شنای قورباغه
تنفس نسبتا راحت و عدم نیاز به سرعت بالا، از شنای قورباغه سبکی راحت ساخته است. معمولا شناگران در رشتههای استقامتی از این سبک استفاده میکنند تا کمتر خسته شوند.
در این سبک شناگران به حالت افقی روی آب دراز میکشند و با کمک حرکات دست و کشش نود درجهای آن به همراه حرکات متناوب پا به جلو پیش میروند.
بهترین سن برای شروع شنا؛ از چه سنی شروع کنیم؟
یکی از مزیتهای شنا این است که محدوده سنی خاصی ندارد. شما میتواند با هر سن و سالی این ورزش را شروع کنید و ابدا اذیت نشوید. اما اگر قرار است روزی به شناگری ماهر و حرفهای تبدیل شوید، بهترین کار این است که کار را از سنین پایین استارت بزنید. درواقع بهترین سن شروع شنا، سن ابتدایی زندگی است.
مطالعات نشان دادهاند که بهترین زمان برای یادگیری اصول این ورزش، در محدوده سنی یک تا چهار سالگی کودکان است. حتما دیده یا شنیدهاید که حتی نوزادان سه تا شش ماهه هم میتوانند بهسادگی روی آب شناور بمانند و خفه نشوند.
در سنین پایین، احتمال هماهنگی سریعتر و نفسگیری بهتر کودکان بیشتر است و به همین دلیل افرادی که از کودکی این ورزش را شروع میکنند، در آن موفقتر هستند. بهعلاوه پدیده شایع فوبیای آب که در افراد بزرگسال دیده میشود، در کودکان کمتر است.
خوشبختانه امکان آموزش شنا به کودکان در همه مناطق کشور فراهم است و شما میتوانید بهسادگی مربیانی که در این شاخه فعال هستند را پیدا کنید.
فواید ورزش شنا
یکی از مهمترین توصیههای کارشناسان سلامتی به افراد این است که هر هفته حدود ۱۵۰ دقیقه فعالیت متوسط یا ۷۵ دقیقه فعالیت شدید داشته باشند. حتما حدس میزنید که شنا تا چه اندازه میتواند به بهبود سلامتی و اوضاع فیزیکی کمک کند.
شنا یکی از ایدهآلترین فعالیتهای فیزیکی برای تناسب اندام و حفظ سلامتی است. شاید برایتان سوال باشد که ورزش شنا چقدر کالری میسوزاند. باید در جواب به این سوال بگوییم که هر نیم ساعت ورزش شنا بهطور متوسط حدود ۲۵۰ کالری میسوزاند. این میزان نسبت به شدت فعالیت افزایش پیدا میکند و به حدود ۴۵۰ کالری در هر نیم ساعت هم میرسد.
موارد زیر بخشی از مزیتهای این فعالیت ورزشی هستند:
بهکارگیری تمام بخشهای بدن
شنا یکی از فعالیتهایی است که میتواند تمام بخشهای بدن، از دست تا نوک انگشتان پا را بهکار بگیرد. شنا میتواند:
- بدون افزایش سطح استرس بدن، عضلات قلب را به فعالیت بیشتر وادار سازد.
- عضلات بدن را تقویت کند.
- باعث ایجاد قدرت و استقامت شود.
- فایده شنا برروی تنفس هم انکار ناپذیر است. این فعالیت سطح تنفس و قدرت ریه را افزایش دهد.
بهبود عملکرد ارگانهای داخلی
ورزش شنا نهتنها بخش ظاهری بدن، که روی اندامهای داخلی هم تاثیرگذار است. نمیتوان از تاثیر ورزش شنا بر قلب غافل شد. محققان بر این باور هستند که شنا میتواند ریسک خطر مرگ براثر سکته قلبی را کاهش دهد و باعث طول عمر شود.
شنا میتواند قند خون را کنترل و به بیماران درگیر فشار خون هم کمک کند.
کمک به درمان بیماریها
شنا نهتنها از بروز درصد زیادی از بیماریهای داخلی جلوگیری میکند، بلکه میتواند برای درمان بیماریها هم موثر باشد. بیماریهای مربوط به مفاصل مانند آرتروز از مهمترین مشکلاتی هستند که درمان آنها به کمک شنا بهصورت چشمگیری سرعت پیدا میکند.
مطالعات نشان دادهاند که شنا به بهبود حرکات ماهیچهای و عضلانی مبتلایان به اماس هم کمک کرده است.
این ورزش حتی برای مبتلایان به آسم هم مناسب است. البته یادتان باشد که اگر به آسم مبتلا هستید و قصد برای شنا به استخرهای سرپوشیده عمومی بروید، حتما با پزشک مشورت کنید. کلر موجود در آب استخر میتواند به سیستم تنفس شما آسیب برساند.
بهبود وضعیت پوست
فواید شنا برای پوست هم یکی دیگر از آن مسائلی ست که این ورزش را به فعالیتی محبوب تبدیل کرده است. شنا میتواند با لایهبرداری سطحی پوست و افزایش گردش خون، باعث بهبود ظاهر پوست شود.
این ورزش چربی سطح پوست را کنترل و از بروز آکنه جلوگیری میکند.
گزینهای عالی برای بانوان
فواید ورزش شنا برای بانوان قابل توجه است. این ورزش اثری فوقالعاده بر سطح سلامت خانمها دارد. شنا علاوهبر شکل دادن به اندامها و بهبود ظاهر، با خنثیسازی اثر استرس بر بدن، هورمونهای زنانه را تنظیم میکند.
متخصصان توصیه میکنند که زنان باردار در ماههای انتهایی بارداری خود از این ورزش برای آسانتر ساختن پروسه زایمان کمک بگیرند.
موارد مهمی که باید قبل از شروع ورزش شنا بدانید
- قبل از شروع جلسات، درمورد تجهیزات ضروری شنا از مربی خود بپرسید.
- سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع جلسه، چیزی نخورید. بهتر است معده قبل از ورزش خالی باشد تا عملکرد بدن دچار اختلال نشود.
- قبل از شروع جلسات حتما گرم کنید تا دچار گرفتگی یا کشیدگی عضلات نشوید.
- به میزان کافی آب بنوشید. کمآبی بدن یکی از اصلیترین دلایل گرفتگی عضلات است.
- روی تنفس خود کار کنید. تنفس آرام و شمرده میتواند کمک بزرگی برای بهبود مهارتهای شنا باشد.
- اگر مهارت کافی ندارید، هرگز تنها شنا نکنید.
و در پایان
از اینکه میهن پست را برای مطالعه انتخاب کردهاید از شما قدردانی میکنیم. ما در این مجله اینترنتی تلاش کردهایم تا با شما از آخرین اخبار و مسائل مختلف در حوزههای متفاوتی حرف بزنیم. برای دریافت آخرین اخبار و اطلاعات بهروز با ما در ارتباط باشید.
در صورتی که احساس میکنید، که کمبود ویتامین و مواد معدنی باعث ریزش موی شما شده است، میتوانید با تغییر رژیم غذایی یا مصرف مکملهای دارویی این مشکل را برطرف کنید.
۲ – عدم تعادل هورمونی
عدم تعادل هورمونی میتواند باعث ریزش شدید مو شود. حتی اگر به طور مرتب ورزش کنید و غذای سالم بخورید، چنانچه هورمونهایتان در تعادل نباشند، ممکن است مشکلاتی مانند ریزش مو، طاسی، افزایش وزن و … را تجربه کنید.
در صورتی که با عدم تعادل هورمونی دست و پنجه نرم میکنید، لازم است به پزشک مراجعه کنید. در کنار روشهای درمانی تجویزشده توسط پزشک میتوانید از ماسکها و شامپوهای ضد ریزش مو نیز کمک بگیرید.

۳- مشکلات تیروئید
اگر غده تیروئید به مقدار بیش از حد یا ناکافی هورمون تیروئید تولید کند، امکان تغییر چرخه رشد مو وجود خواهد داشت. عملکرد نادرست تیروئید میتواند فرد را با علائم دیگری مانند افزایش یا کاهش وزن، حساسیت به سرما یا گرما و تغییر ضربان قلب نیز درگیر کند.
بیتشر بخوانید : عدم استفاده از گوشی چه پیامدهایی برای مغز و بدن مان دارد؟
۴- سندرم تخمدان پلی کیستیک
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) باعث تولید بیش از حد آندروژن میشود. این اتفاق معمولاً رشد مو در صورت و بدن را افزایش میدهد؛ در حالی که موهای سر را ضعیفتر میکند. سایر علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک شامل مشکلات تخمکگذاری، آکنه و افزایش وزن هستند.

۵ – استرس جسمی و روانی
استرس روانی و فشار فیزیکی شدید میتواند موها را دهیدراته (خشک و کم آب) کند.
اگرچه ورزش کردن برای سلامتی مفید است، اما انجام فعالیتهای سنگین میتواند باعث ریزش مو شود. یکی از دلایل این اتفاق این است که تجمع مقدار زیادی عرق روی سر، منافذ پوست سر را مسدود کرده و منجر به ریزش موها میشود.
استرس روانی بیش از حد نیز ممکن است باعث ریزش موی ناگهانی شود. گاهی اوقات این ریزش مو چندین ماه طول میکشد. میتوانید با روشهایی مانند ورزش، مدیتیشن، یوگا و ماساژ، ریزش موی ناشی از استرس روانی را کاهش دهید.

۶- استفاده از شامپوی نامناسب
هر فردی باید از شامپوی مخصوص موهای خودش استفاده کند. به عنوان مثال، اگر موهایتان چرب است، نباید از شامپوی مخصوص موهای خشک استفاده کنید. یا اگر موهای وز و خشکی دارید، نباید به سراغ شامپوهای تولیدشده برای موهای چرب بروید. استفاده از شامپوی نامناسب میتواند باعث ریزش مو شود.

۷- ژنتیک
ریزش مو در بیشتر مواقع به صورت ژنتیکی منتقل میشود. در صورتی که در اقوام خود کچلی و طاسی مشاهده میکنید، امکان دارد که ریزش موی شما نیز ارثی باشد. اگرچه کنترل ریزش موی ارثی میتواند کمی دشوار باشد، اما میتوان با تغذیه کردن موها، ریزش را کاهش داد.

۸- مصرف برخی داروها
گاهی اوقات داروها با عوارض جانبی زیادی همراه هستند. اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید و دارو مصرف میکنید، لازم است با پزشک درباره ریزش موی ناشی از مصرف دارو مشورت کنید. میتوان برای کنترل این نوع ریزش مو، از محلولهای ضد ریزش مو نیز کمک گرفت.

۹- بارداری
بارداری فشار زیادی به بدن وارد میکند. از آنجایی که نیازهای تغذیهای مادر بیشتر میشود، عدم مراقبت مناسب میتواند منجر به کمآبی، خستگی و استرس بدن شود که در نهایت ریزش مو را به همراه خواهد داشت. استفاده از مکملهای ویتامین مخصوص دوره بارداری میتواند به کنترل ریزش مو کمک کند.
درمان سریع ریزش مو چگونه است؟

بسته به علت ریزش مو، روشهای مؤثری برای درمان آن وجود دارد. در ادامه، با بهترین روشهای درمان سریع ریزش مو در طب سنتی و طب مدرن آشنا میشویم.
درمان ریزش مو در طب سنتی
برای درمان سریع ریزش مو در خانه میتوانید از روشهای زیر کمک بگیرید:
۱- روغن اسطوخودوس
گیاه اسطوخودوس رشد مو را تسریع کرده و ریزش را کاهش میدهد. در واقع، این گیاه قادر است بدن را به تولید سلولهای جدید تحریک کند و استرس را کاهش دهد. همچنین دارای خاصیت ضد میکروبی و ضد باکتریایی است که به بهبود سلامت پوست سر نیز کمک میکند.

برای استفاده از روغن اسطوخودوس، آن را با ۳ قاشق روغن زیتون یا روغن نارگیل ذوبشده مخلوط کرده و مستقیماً روی پوست سر بمالید. اجازه دهید ۱۰ دقیقه بماند و سپس موهایتان را با شامپو بشویید. این روش را چند بار در هفته تکرار کنید.

۲- روغن رزماری
روغن رزماری علاوه بر رشد مو، ضخامت آن را نیز افزایش میدهد. این روغن تولید سلولهای جدید در بدن را افزایش داده و از این طریق باعث رشد مجدد موها میشود.
کافی است روغن رزماری را با ۳ قاشق روغن زیتون یا روغن نارگیل ذوبشده مخلوط کنید. سپس آن را روی پوست سر بمالید. بعد از ۱۰ دقیقه، موهایتان را با شامپو شستشو دهید. این مراحل را چند بار در هفته تکرار کنید تا نتیجه مطلوب حاصل شود.
۳- تخم مرغ
تخم مرغ سرشار از گوگرد، فسفر، سلنیوم، ید، روی و پروتئین است، که همگی به جلوگیری از ریزش مو کمک میکنند.
یک عدد سفیده تخم مرغ را جدا کرده و یک قاشق چایخوری روغن زیتون و عسل به آن اضافه کنید. مخلوط را آنقدر هم بزنید تا به قوام خمیر مانند برسد. سپس ماسک به دست آمده را از ریشه تا نوک موها بمالید. بعد از ۲۰ دقیقه، موها را با شامپو بشویید.

۴- ریشه شیرین بیان
ریشه شیرین بیان از ریزش و آسیبدیدگی موها جلوگیری میکند. همچنین در تسکین پوست سر و درمان شوره مؤثر است.
کافی است ۱ قاشق غذاخوری ریشه شیرین بیان آسیاب شده و ¼ قاشق چایخوری زعفران را به ۱ فنجان شیر اضافه کنید. ماسک خمیری به دست آمده را روی پوست سر و موها بمالید و اجازه دهید یک شب بماند. صبح روز بعد، موهای خود را بشویید. این روش را دو بار در هفته انجام دهید.

۵ – شیر نارگیل
پروتئین و چربیهای ضروری موجود در شیر نارگیل باعث رشد مو و جلوگیری از ریزش آن میشود.
یک نارگیل متوسط را رنده کنید و آن را به مدت ۵ دقیقه بجوشانید. مخلوط را از صافی رد کرده و صبر کنید تا خنک شود. سپس ۱ قاشق غذاخوری فلفل سیاه و ۱ قاشق غذاخوری دانه شنبلیله به شیر نارگیل اضافه کنید. ماسک حاصلشده را روی پوست سر و موهای خود بمالید. در نهایت، بعد از ۲۰ دقیقه با شامپو بشویید.
۶ – چای سبز
چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است که به افزایش رشد مو و جلوگیری از ریزش آن کمک میکند.
بسته به طول موهایتان، ۲ یا ۳ کیسه چای سبز را در آب داغ بخیسانید. وقتی خنک شد، آن را روی پوست سر و موهای خود ریخته و همزمان پوست سر را به آرامی ماساژ دهید. بعد از یک ساعت موها را آبکشی کنید.

۷- آب چغندر
چغندر سرشار از ویتامینهای C و B6، فولیک اسید، منگنز، بتائین و پتاسیم است که همگی برای جلوگیری از ریزش مو و افزایش رشد آن ضروری هستند. علاوه بر این، آب چغندر میتواند پوست سر را پاکسازی کند.
به این منظور، ۷ عدد برگ چغندر را بجوشانید و همراه با ۵ عدد برگ حنا خرد کنید. مخلوط به دست آمده را روی پوست سر مالیده و اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند. سپس با آب گرم بشویید.

۸- ماست یونانی و عسل
ماست یونانی به افزایش جریان خون در پوست سر کمک میکند؛ که به نوبه خود باعث رشد مو و تقویت آن میشود. عسل نیز سرشار از آنتی اکسیدان است که شکستگی و ریزش مو را کاهش میدهد.
۲ قاشق غذاخوری ماست را با ۱ قاشق غذاخوری عسل و آب لیمو مخلوط کنید. سپس آن را به پوست سر و ریشه موها بمالید. بگذارید ۳۰ دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید. هفتهای یک بار از این ماسک استفاده کنید.
۹- آلوئه ورا
آلوئه ورا یک درمان خانگی مؤثر برای ریزش مو است. همچنین مشکلات پوست سر مانند خارش و پوستهپوسته شدن را برطرف میکند.
کافی است ژل آلوئه ورای طبیعی را روی موها و پوست سر بمالید. اجازه دهید حدود ۴۵ دقیقه بماند و سپس آبکشی کنید. این مراحل را سه تا چهار بار در هفته تکرار کنید

۱۰- دانه شنبلیله
دانه شنبلیله یکی از مؤثرترین داروهای خانگی برای جلوگیری از ریزش مو است که فولیکولهای مو را ترمیم کرده و باعث رشد مجدد مو میشود.
برای استفاده از دانه شنبلیله به عنوان درمان ریزش مو، لازم است دانههای شنبلیله را یک شب در آب بخیسانید. سپس آن را له کرده و به موها و پوست سر بمالید. اجازه دهید دانه شنبلیله حدود ۳۰ دقیقه روی سرتان بماند. میتوانید با استفاده از کلاه دوش، پوست سر را بپوشانید تا مرطوب بماند. در نهایت، بعد از ۳۰ تا ۴۰ دقیقه آبکشی کنید.
میتوانید دو بار در هفته از این روش استفاده کنید
۱۰ – آب پیاز
گوگرد موجود در پیاز باعث بهبود گردش خون در فولیکولهای مو میشود. در نتیجه، استفاده از آب پیاز باعث رشد مو شده و ریزش مو را کنترل میکند.
به این منظور، آب پیاز را بگیرید. یک تکه پنبه را به آب پیاز آغشته کرده و به پوست سر بمالید. اجازه دهید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بماند و سپس با آب و شامپو بشویید. این روش را یک بار در هفته تکرار کنید.
درمان ریزش مو در طب مدرن
امروزه، انواع مختلفی از داروها برای درمان ریزش مو تولید شده است. مانند:

۱- ماینوکسیدیل موضعی
ماینوکسیدیل یک داروی بدون نسخه است که به صورت محلول و شامپو عرضه میشود. خانمها یک بار در روز و آقایان دو بار در روز باید این محصول را روی پوست سر بمالند.
ماینوکسیدیل به رشد مجدد مو کمک کرده و سرعت ریزش مو را کاهش میدهد. البته باید توجه داشت که شروع رشد مجدد موها به چند ماه زمان نیاز دارد.
۲- قرص اسپیرونولاکتون
قرص اسپیرونولاکتون که با نام آلداکتون نیز شناخته میشود، بهترین قرص ضد ریزش مو است. این دارو به گیرندههای آندروژن متصل شده و هورمون تستوسترون را در بدن کاهش میدهد. در نتیجه، ریزش مو نیز کاهش مییابد.
توصیه میشود قبل از مصرف اسپیرونولاکتون برای درمان ریزش مو، در مورد فواید و خطرات احتمالی آن با پزشک صحبت کنید.
۳- لیزر درمانی
دستگاههای لیزر میتوانند در افرادی که کچلی و طاسی دارند، باعث رشد مجدد مو شوند. به عنوان مثال، لیزر درمانی با نور قرمز یکی از روشهای محبوب درمان ریزش مو است. انواع مختلفی از لیزر وجود دارد که برای انتخاب مؤثرترین نوع آن، باید با متخصص پوست و مو مشورت کنید.
مناسب ترین شامپو برای درمان ریزش مو کدام است؟
شستشوی صحیح موها برای حفظ سلامت و رشد مو بسیار مهم است. اگر دچار ریزش مو هستید، باید در انتخاب شامپوی خود دقت بیشتری به خرج دهید.
مهمترین نکته این است که از خرید شامپوهای سنگین و حاوی روغن اجتناب کنید؛ زیرا این شامپوها منافذ پوست سر را مسدود کرده و باعث ریزش مو میشوند.
در مقابل، برخی از مواد بهکار رفته در شامپوها میتوانند به رشد مو و جلوگیری از ریزش آن کمک کنند. مانند:
- منتول
- متیل نیکوتینات
- ترکیبی از سولفات روی، ویتامین B6 و آزلائیک اسید
- بتائین سالیسیلات یا سالیسیلیک اسید
- روغن دانه کدو تنبل
- کتوکونازول
بنابراین، توصیه میشود در هنگام انتخاب مناسب ترین شامپو برای درمان ریزش مو، برچسب محصول را بررسی کرده و به دنبال این مواد تشکیلدهنده باشید.
کلام آخر
در مجموع، ریزش مو ممکن است هرکسی را با هر سن و جنسیتی درگیر کند. این اتفاق دلایل مختلفی دارد که آگاهی از این دلایل، میتواند باعث درمان سریعتر ریزش مو شود. اگر در زمینه درمان ریزش مو تجربهای دارید، میتوانید آن را از طریق بخش نظرات با ما در میان بگذارید.